Mestaruusliigakausi alkaa näillä näkymin lokakuun alussa. Jos ennakkokaavailut pitävät paikkansa, Hurrikaani aloittaa liigakauden vieraspelillä Joensuussa, jonka jälkeen vuorossa on kotiavaus Akaata vastaan. Tässä vaiheessa on vielä liian aikaista uhrata ajatuksia liiga-avauksen suhteen, mutta valmistautuminen liigakauteen on Loimaallakin hyvässä vauhdissa. Jussi Heino valmistautuu neljänteen kauteen Hurrikaanin päävalmentajana, ja on kaikkineen tyytyväinen siihen, missä tilanteessa joukkue tällä hetkellä menee. Heino seurasi tarkkaan päättyneitä olympialaisia ja varsinkin lentopalloa. Ja muutama asia pisti päävalmentajan silmään. – Ainakin minun mielestä ylettömän voiman valtakausi on päättymässä. Aikaisemmin mm. Venäjä ja Puola vannoivat voiman nimeen, mutta nyt sillekin on löytymässä pysäyttäjä, Heino miettii. Heinon mukaan nyt vallalla on torjunta- puolustuspelaamisen aikakausi, jossa tilaa on myös monipuoliselle hyökkäyspelaamiselle. Tällä mies viittaa erityisesti olympiakultaa voittaneeseen Ranskan joukkueeseen, jonka voittava lentopallo nojasi pitkälti monipuoliseen ja mielikuvitukselliseen lentopalloon.

Hurrikaani on jatkanut joukkueharjoittelua nyt parisen viikkoa. Pääpaino on enemmän ja enemmän joukkuepelaamisessa. – Tärkeää on saada uusille pelaajille iskostettua pelitapamme niin, että se tulee selkäytimestä. Päävalmentajan mukaan pelitavan sisään ajamista helpottaa, kun joukkueen vaihtuvuus ei ollut raju.

 

Alkavaa liigakautta varjostaa korona, joka voi muuttaa tilannetta nopeastikin. Heino toivoo, kuten varmasti kaikki urheilun ystävät, että liigakauden alkuun mennessä rajoitukset olisivat pois ja otteluihin saisi ottaa yleisöä sisään.

Koronan lisäksi Loimaalla vallitseva salipula on esillä. Paikallislehti (LL 14.8.2021) kirjoittikin aiheesta asiallisen jutun, jossa monen seuran suulla tuli selväksi, että harjoitusajoista on pulaa. Tämän allekirjoittaa myös Heino. – Onhan tämä tilanne aivan surkea. Tilanne ei ole hyväksi kenellekään, eikä tällä tavalla voi ammattilaisjoukkue harjoitella. Joudumme tekemään kompromisseja harjoitusten suhteen, eikä parin- kolmen viikon harjoitussuunnitelmia voi tehdä.

Ensimmäiset harjoituspelit Hurrikaani pelaa parin viikon päästä Mestaruusliigan noussutta Turun Tovereita vastaan. Sen lisäksi joukkue osallistuu syyskuussa Akaassa pidettävään turnaukseen. Harjoituspeleistä ja turnauksista tiedotetaan lähempänä lisää.

 

-HurrikaaniMedia-