Sampo – Hurrikaani 1-3 (16-25,18-25,27-25,20-25)

Hurrikaani aloitti kevätkierroksen selvällä voitolla Pielaveden Samposta. Ville Kakko oli joutunut muuttamaan normaalia aloitusseitsikkoaan kun Mestaruusliigan joulukuun tähdistöön valittu Vladimir Cedic oli reisivamman takia jätetty Loimaalle. Mitään suurta ei pitäisi serbialaisen reidessä olla vikana, mutta varoiksi miestä säästellään nyt tämän viikonlopun peleistä. Tämän vuoksi hakkurin paikalla pelasi Tapio Toiviainen. Toiviainen käytti ensimmäisen viikonlopun näyttöpaikkansa täydellisesti hyväkseen: 19pistettä, teholukema +14, yksi ässä, yksi torjunta ja hyökkäysprosentti 64. Oikeastaan mitään liigatulokas ei olisi voinut tehdä paremmin. Syystäkin Kakko kehui tulokasta vuolaasti ottelun jälkeen. – Se, miten Toiviainen tänään pelasi oli hienoa seurattavaa. Vaativa rooli hakkurina ja isot suorituspaineet niskassa. Ei helppo ollenkaan. Mutta rohkeasti pelasi. Todella tyytyväisiä ollaan ”Tapsan” otteisiin.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Hurrikaanin peli toimi liki täydellisesti. Otteissa oli rauhallisuutta ja päättäväisyyttä. Viikko sitten niukasti hävitty Suomen cupin välieräpeli Valepaa vastaan oli jättänyt joukkueelle itse varman olon. Vastaanotossa oli varmuutta ja hyökkäys oli tappavan tehokasta. Koko ottelussa joukkue sortui vain kahdeksaan suoraan hyökkäysvirheeseen. – Huomasi hyvin, että joukkueen vireystila ja tahtotaso oli korkealla varsinkin kun parketilla oli normaalista poikkeava hakkuri. Kaikki pelasivat nyt Toiviaiselle. Taktisesti jokainen noudatti suunnitelmaa alusta loppuun saakka. Otimme pommituksen kohteeksi ensin Antti Poikelan ja sen jälkeen vuorossa oli Robert Seppänen. Seppänen joutuikin sitten vaihtoon, joten siltä osin suunnitelma onnistui, päävalmentaja kertasi.

Myös kotijoukkue oli joutunut muokkaamaan otteluun kokoonpanoaan. Suurin muutos oli passarin tontilla, jossa debyytin Mestaruusliigassa suoritti kanadalainen Jared Krause. 28-vuotias ja yli kaksimetrinen Krause oli ehtinyt viikon verran harjoitella uuden joukkueensa kanssa ennen Hurrikaani- ottelua. Krausen hankinta tuli ajankohtaiseksi kun ykköspassari Toni Mäkituvalta katkesi akillesjänne pari viikkoa sitten. Tämän väliajan Sampo oli tullut toimeen viime kaudella Hurrikaanissa pelanneen Aleksi Kössin kanssa. Kakolla oli Krausesta selvä mielipide: Huomattavasti monipuolisemmin kotijoukkue pelasi nyt kuin edellisen ykköspassarin kanssa. Kanadalainen käytti keskihyökkäystä paljon enemmän kuin edeltäjänsä.

Hurrikaani jatkaa nyt matkaa kohti sunnuntain peliä Kokkolassa. Joukkue ruokaili Siilinjärvellä välittömästi ottelun jälkeen ja matkasi 300 kilometrin päähän Kokkolaan vielä lauantai-iltana. – Saa nähdä, miten paljon matkustaminen vaikuttaa huomenna. Varmasti jonkin verran, mutta pään pitäisi olla kunnossa vielä huomennakin. Lähdetään tappelemaan voitosta, Kakko päätti

 

-Hurrikaani tiedotus-