Kuten jo neljästi aikaisemmin on Hurrikaani ja Pielaveden Sampo valmiina haastamaan toisensa Mestaruusliigan pudotuspeleissä. Vain Hurrikaanin liigatulokaskaudella 2007-2008 Sampo oli parempi ja eteni jatkoon. Kolmella jälkimmäisellä kerralla on Ville Kakko vienyt joukkueensa ottelusarjan voittoon Jukka Tuovisen valmentamasta Samposta.

Sampo on yksi suomalaisen lentopallon kiistattomampia ja menestyneimpiä seuroja. Pielavetisten palkintokaapista löytyy 3 Suomen Mestaruutta, 4 hopeaa ja 2 pronssia. Hurrikaani on kerännyt kaikki mitalit kolmen viimeisen vuoden aikana: 2 SM-hopeaa ja viime keväältä pronssia- vastassa oli totta kai Sampo.

Tämä kausi on sujunut Hurrikaanilta hyvin. Joukkue vaihtui ennen kautta rajusti, mutta Kakko on pystynyt hämmästyttävän hyvin loihtimaan toimivan taktiikan, jota jokainen pelaaja noudattaa. Ja tuloksen voi huomata sarjataulukosta. Ilman muuta pudotuspelien alkaessa myös Hurrikaani tarvitsee koko joukkueen tiivistä yhteistyötä pärjätäkseen ja päästäkseen tavoitteeseensa.

Tänä vuonna vaihtopenkki on laajempi kuin aikaisemmin ja Jankon kasvatit Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen pystyvät paikkaamaan ykkösseitsikkoa tarvittaessa. Ilman muuta Hurrikaanin pelillinen johtaja on Matti Oivanen, joka pelaa kuudetta kertaa pudotuspeleissä ja kaikkiaan pudotuspelejä on kertynyt maajoukkuemiehelle 53. Oivasen kaapissa on vielä tilaa mitaleilla ja varsinkin, kun Suomen Mestaruus puuttuu. Viime kerralla kaksi vuotta sitten Oivanen ja Hurrikaani olivat lähellä, mutta Tiikerit nappasivat nenän edestä kirkkaimman mitalin. Kalle Määttä on joukkueen kokenein pudotuspelipelaaja kaikkiaan 81 ottelulla. Määttä on myös joukkueensa ainoa, joka on päässyt urallaan juhlimaan Suomen Mestaruutta. Kapteenilla on kaikkiaan kolme SM-kultaa.

Sampo saapuu Loimaalle tarkoituksena napata ainakin yksi vierasvoitto ja siirtää ratkaisu Pielavedelle ja Siilinjärvelle. Tehtävä ei tule Tuovisen valmentamalle joukkueelle olemaan helppo, sillä edellisen kerran Sampo on voittanut Loimaalla 29.1.2010. Tämän jälkeen Loimaalla on pelattu 14 kertaa, joista jokaisesta Hurrikaani on poistunut voittajana. Sampo on kuitenkin huomattavasti vahvempi kuin aikaisempina kausina. Kesken kauden Toni Mäkituvan loukkaantumisen takia ykköspassariksi saapunut kanadalainen 202-senttinen Jared Krause ja venezuelalainen ilopilleri ja ikiliikkuja Enderwin Herrera ovat Tuovisen luottomiehet. Tämän lisäksi mielenkiintoa lisää vielä viime kaudella Hurrikaanissa pelannut kolmikko Aleksi Kössi, Aleksi Kaatrasalo ja Antti Poikela, jotka kaikki asettuvat nyt verkon toiselle puolelle Sampo-paitaan. Kolmikosta Kaatrasalo pelaa perjantaina uransa 200.liigaottelunsa.

Puolivälierissä jatkopaikka ratkeaa kolmella voitolla. Perjantaina ja lauantaina pelataan Loimaalla, kolmas ja mahdollinen neljäs peli on keskiviikkona Pielavedellä ja torstaina Siilinjärvellä. Viides ja viimeinen taistelu käytäisiin taas Loimaalla ensi viikon sunnuntaina.

-Hurrikaani tiedotus-