Pielaveden Sampo Volley – Hurrikaani 1-3 (25-21,25-27,22-25,23-25)
Hurrikaani finaaliin otteluvoitoin 4-1
”Hurrikaani-urani hienoin hetki”- Jesse Mäntylä
Aika harvassa olivat ne laji-ihmiset, jotka syksyllä puhuivat ääneen Hurrikaanin finaalipaikasta. Syksy oli Loimaalla melko tuulista aikaa. Joukkue joutui kauden alettua vaihtamaan passaria ja muutenkin näytti siltä, että seuralla on sekä parketilla, että parketin ulkopuolella vauhtia enemmän kuin Neste Rallyssa konsanaan. Erään toisen ammattilaisjoukkueen teema ”aina sattuu ja tapahtuu”, olisi sopinut myös Hurrikaanille. Ja totta, kyllä tässä on kauden aikana tapahtunutkin. Remingtonista on ainakin kahteen kertaan loppunut öljy ja sulkakynää on joutunut vaihtamaan tiuhaan tahtiin. Raportteja on lähetelty sinne ja tänne, asioihin on kommentoitu ja lähetetty vasta-argumentteja. Osalliset ja osattomat ovat kertoneet mielipiteitään, mutta joukkueeseen se ei ole vaikuttanut millään tavalla. Ja siitä paras osoitus oli tämän päiväinen viides välieräottelu Sampoa vastaan. Ottelun lähtökohdat eivät olleet suotuisat Hurrikaanille. Ykköshakkuri ja yksi pudotuspelien tehokkaimmista hakkureista Antti Ropponen oli peliä edeltävänä yönä sairastunut mämmikuumeeseen, ja oli poissa vahvuudesta. Lauri Rantanen laittoi hakkuriksi Max Staplesin. Ei ollut ensimmäinen kerta kun Staples hakkuroi, mutta aivan omimmallaan paikalla ei australialainen kuitenkaan ollut. – Ei meillä mitään hätää ollut. Olisi ollut eri asia, jos emme olisi pelanneet tällä kokoonpanolla kertaakaan aiemmin. Nyt alla oli kuitenkin muutamia pelejä runkosarjassa, jossa Staples oli hakkurina, päävalmentaja totesi.
Kun sunnuntaina Sampolla ykköshakkuriksi noussut Timo Leikas (31pist) voitti lähes yksinään Hurrikaanin, oli yön aikana Rantanen löytänyt lääkkeet Leikkaan pysäyttämiseksi. Nyt ”vain” 17 pistettä saalistanut Leikas torjuttiin kuudesti, joka auttoi omalta osaltaan neljännen ja ratkaisevan voiton ottamisessa. – Me helpotimme aloitussyöttöä tähän peliin tarkoituksella. Tämä auttoi Sampoa vastaanottopelissä, jossa he olivatkin vahvoja. Siitä huolimatta saatiin peräti viisitoista torjuntaa, joka on pirun hyvin, päävalmentaja ihmetteli. Ahneimmat torjujat olivat tutusti Matti Oivanen ja Maksim Buculjevic, joille molemmille merkittiin neljä torjuntapistettä.
Vielä ensimmäisessä erässä Hurrikaanin vastaanotto ei toiminut aivan optimaalisella tavalla. Sampo sai syöttöpelillä vaikeutettua vieraiden hihapelaamista, joka näkyi jatkumona heikolle hyökkäämiselle. Toisessa erässä vastaanotto ja sen jälkeinen hyökkääminen lähtivät kulkemaan vahvasti. Laitapelaajista Max Staples (27pist.) hyökkäsi 60% tehoilla ja Tom Douglas-Powell (17pist.) säesti 55% tehokkuudella. – Meillä oli hyökkäyspelaaminen kovaa. Ja kolmannessa (71%) ja neljännessä (60%) erässä se oli aivan käsittämättömän kovalla tasolla, ihmetteli päävalmentaja. Rantanen muisti jakaa kiitosta myös Buculjevicille, joka nosti tasoaan läpi ottelun. Serbi-passari jakoi jälleen kerran palloa fiksusti kuumille pelaajille.
Vaikka tiukka ottelusarja ei yhteen pelaajaan koskaan ratkea, voidaan viidennen pelin yhtenä ratkaisevana tekijänä pitää hakkuripelaamista. Kuulostaa hassulta, mutta maanantain pelissä Timo Tolvanen ei löytänyt sitä voittavaa hakkuria kun taas Rantanen joutui laittamaan eniten hakkuria muistuttavan pelaajan hakkurin tontille. Ja tällä kertaa ”wannabe-hakkuri” oli tehokkaampi kuin Leikas ja Eetu Häyrinen Sampolta.
Hurlumhei- hengellä Hurrikaani siis kaatoi runkosarjan toiseksi tulleen Sampon. Temppu on erittäin kova ja jopa pienoinen yllätys. Kapteeni Matti Oivanen osasi arvostaa joukkueen saavutusta heti välieräsarjan tauottua: – Siihen nähden kova saavutus, kuinka vaikeata meillä on tämän kauden aikana ollut. Moni ei luultavasti uskonut, että päästäisiin finaaleihin. Meillä on helvetisti potentiaalia joukkueessa, mutta tähän saakka ei olla saatu sitä vain ulos. Tänään saatiin Leikas ja Häyrinen kuriin, joka helpotti meidän pelaamista todella paljon. Samoin, Staples pelasi helvetin hyvin, kapteeni summasi.
Kun Hurrikaani on nyt raivannut molemmat savolaisjoukkueet tieltään, on vuorossa enää Vammalan Lentopallo. Ennen kuin finaalisarja alkaa, Hurrikaani pitää muutaman päivän lepojakson, jonka aikana ladataan akkuja ja Oivasen sanoin ”laitetaan päänuppi kuntoon”.
Finaaliin pääsemisestä kertoo paljon otsikon alla oleva suora lainaus seitsemättä kautta Loimaalla pelaavan Jesse Mäntylän kommentista. Siinä tiivistyy ehkä enemmän kuin yksi lause. Ja lähimenneisyydestä joukkue ammentaa voimaa myös finaalisarjaan- Yhdessä fanien kanssa.
-HurrikaaniMedia-