Hurrikaani joutuu keskiviikkona todelliseen testiin, kun Akaa- Volley saapuu ison faniarmeijansa kanssa Loimaalle. Akaalaiset ovat olleet tällä kaudella vahvoja. Joukkueen pelaaminen on pysynyt kuosissa, eikä suvantovaiheita ole ollut. Eestiläisvalmentaja Oliver Lüütsepp on piiskannut joukkuettaan fiksusti ja kierrättänyt pelaajiaan viisaasti. Kun alkukauden aikana Urpo Sivula liittyi akaalaisriveihin, nousi joukkue yhdeksi Mestaruusliigan ennakkosuosikiksi. Lüütsepp on vajaan kahden vuoden aikana rakentanut joukkueesta vahvan puolustusaktiivisen sikermän. Kun Akaan riveihin saapui tälle kaudelle vielä Eetu Pennanen, voi joukkuetta pitää liigan parhaana vastaanottavana joukkueena. Eestiläisen kädenjälki on muutenkin vahva. Esimerkistä käy superlibero Voitto Köykkä, joka on tällä kaudella lyönyt itsensä todella läpi liigan liberoeliittiin. On vain ajan kysymys, koska Köykkä haastaa tosissaan Lauri Kermisen maajoukkueessa. Köykän lisäksi Panu Pitkänen on nostanut tasoaan. Sampossa Pitkänen joutui tyytymään vaihtopelaajan rooliin, mutta jo viime kaudella vastuu kasvatti Pitkästä pelaajana. Sama kehityskäyrä on jatkunut vielä tällä kaudella ja Pitkänen on tällä hetkellä joukkueensa ykköskeskipelaaja.

Akaan pelaaminen perustuu vastaanottoon ja torjunta- puolustuspelaamisen tehokkuuteen. Kolmikko Pennanen- Köykkä- Enderwin Herrera muodostaa triangelin, jossa jokainen on vahvimmillaan vastaanottopelaamisessa. Tämän parempaa kolmikkoa ei Mestaruusliigasta löydy. Pennanen ja Herrera saavat hyökkäysvastuuta tasaisesti, vaikka ykköspyssynä häärii neljän Suomen Mestaruuden jo urallaan voittanut Sivula. Edellä mainittu kolmikko on nostanut 1155 vastustajan aloitussyöttöä ja vastaanottovirheitä on tullut vain 58 kappaletta.

Hurrikaani lähtee otteluun Akaan tavoin kotitappio alla. Hurrikaani hävisi verrattain vaatimattomalla pelillä kotonaan Valepalle, Akaa puolestaan kyykkäsi kotipelissään Savo Volleyta vastaan. Molemmat joukkueet pelaavat samantyylistä lentopalloa. Päävalmentajien pelikirjassa annetaan lupa hyökätä rohkeasti, mutta tilanteet pitää tunnistaa. Hurrikaanilla on parissa viime pelissä ollut vaikeuksia pitää maltti hyökkäyspelaamisessa mukana. Vaikka molemmat joukkueet ovat tehneet myös liigassa vähiten suoria hyökkäysvirheitä, ainakin Jussi Heino haluaa joukkueensa palaavan alkukauden tyyliin hyökkäämisen osalta. – Jos ei ole mahdollista tehdä itse pistettä, älä tee sitä kaverille, kuuluu Heinon motto.

Akaan vierassaldo on komeaa luettavaa. Joukkue ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä yhtään vieraspeliä. Se on voittanut kaikki 10 vieraspeliä eräsuhteella 30-10. Pisteitä se on kerännyt kolmea vaille täydet. Sitten kun tarkastellaan joukkueen pelaamista top4- joukkueita vastaan, ilmenee ongelmia. Se on hävinnyt Hurrikaanille kerran ja Savo Volleylle kahdesti.

Kun Akaan kolmikko Pennanen- Köykkö- Herrera on paljon vartijana keskiviikkona, saman voi todeta Hurrikaanin osalta. Loimaalaisten vastaava kolmikko Sakari Mäkinen- Jesse Mäntylä- Tapio Toiviainen on nostanut 1091 vastustajan syöttöä, joista vastaanottovirheeksi on merkattu 70 aloitussyöttöä. Viime peleissä hihapelaaminen ei ole ollut niin tiivistä kuin alkukaudella. Tähän on panostettu ja keskiviikkona nähdään, miten toimii.

Erittäin todennäköistä, että Loimaalla ei ottelu kolmessa erässä pääty. Niin tasaväkiset ovat joukkueet tilastot. Kuuluisa päivän kunto ratkaisee paljon. Samoin, kumman joukkueen hermokontrolli pitää paremmin. Molemmissa joukkueissa on ruutitynnyreitä, jotka ovat varustettu lyhyellä sytytyslangalla. Kun paikalle saapuu ainakin bussilastillinen Akaa- faneja ja loimaalaisyleisö on innostunut etukäteen ostamaan otteluun lippuja, saataneen keskiviikko- illalle mukavanhenkinen lentopallotapahtuma aikaiseksi.

 

-HurrikaaniMedia-