Huhtikuun puolesta välistä lokakuun kolmanteen päivään on pitkä matka. Se on ollut Hurrikaani- faneille harvinaisen pitkä. Joukkueeseen on tullut kuusi uutta pelaajaa ja viisi on lähtenyt viime kauden jälkeen. Moni asia on siis muuttunut. On tullut neljä ulkomaalaista ja kaksi paluumuuttajaa. Paluun tekevät Tomi Mutka (edellinen kausi Hurrikaanissa 10-11) ja ensimmäistä kertaa urallaan Hurrikaani- paidan päälle pukeva Mauri Kurppa. Näistä erityisesti Kurppa pelaa ensimmäiset ottelut suurennuslasin alla. Odotukset kotiinpalaajalle ovat kovat. Niin pelaajalle itselleen kuin katsojille. Pari kautta meni Vammalassa pienellä vastuulla, mutta nyt Loimaalla vastuuta on luvassa leveiden hartioiden mitalla.

Marokko, Australia, Yhdysvallat, Ukraina ja Italia. Siinä ovat suomalaisten lisäksi joukkueen kansallisuudet alkavalla kaudella. Voidaan puhua, että joukkue on kansallisuuksien sulatusuuni. Uusi päävalmentaja Nicola Giolito on koonnut yhdessä Lauri Rantasen kanssa joukkueen, joka koostuu pitkistä ja fyysisesti vahvoista pelaajista. Hurrikaanin vahvuudeksi on mainittu hyökkäysvoima ja harjoituspeleissä se on ollutkin tehokas. Uudistunut vastaanottotaktiikka on ottanut askelia parempaan suuntaan, mutta vielä se hakee kauden alussa optimaalista tasoa. Giolito on kopioinut maajoukkueesta tutun kahden miesten vastaanottoryhmityksen, jossa huippukauden pelannut Jesse Mäntylä kantaa suurempaa vastuuta kuin kertaakaan aikaisemmin Loimaalla. Mäntylä on nyky-Hurrikaanissa pitkäaikaisin pelaaja, miehellä alkaa jo viides kausi saviseudulla. Kaikkiaan viime kauden joukkueen jättivät Aivars Petrusevics ja Vladimir Cedic, jotka suuntasivat Romaniaan, Tapio Toivianen (Isku), Tauno Lipp (Selver,Eesti) ja Kalle Määttä, joka keskittyy nyt siviilielämään.

Lauantain vastustaja Lentopalloseura Etta on kokenut vieläkin rajumman pelaajainvaasion. Kaikkiaan seitsemän pelaajaa lähti ja tilalle tuli kahdeksan. Olli Kuoksan valmentaman joukkueen piti lähteä kauteen täysin suomalaisella pelaajanipulla, mutta ennen kauden alkua hakkuri Ville Sorvojan akillesjänne katkesi ja seura joutui hakemaan korvaajaa ulkomailta. Sellainen löytyi lopulta Amerikasta kun Dean Bittner teki sopimuksen Ettaan. Bittner on aikaisemmin pelannut yhden kauden Raision Loimussa kovilla tehoilla, joten mies tulee olemaan Kuoksalle vielä moneen kertaan ilonaihe. Verrattain lyhyt joukkue (keskipituus 189,3cm) tunnustaan kuoksamaista pelitaktiikkaa tälläkin kaudella. Puolustuspelaaminen ja kova taistelu on Ettalle tunnusomaista ja sillä tiellä se jatkaa tälläkin kaudella.

Etta on suorittanut kauden avauksen jo viime lauantaina kun se nappasi yhden sarjapisteen suursuosikki Valepalta. Nyt se lähtee hiukan helpommista asetelmista haastamaan Hurrikaania, koska avausottelulle tyypillinen kohellus on jo koettu.

Hurrikaani puolestaan avaa kauden tulevana lauantaina, joten uusien pelaajien ensiesiintyminen tapahtuu kello 17.00 alkaen Liikuntahallilla. Ensimmäisistä otteluista puuttuu päävalmentaja Giolito, joka valmistautuu maajoukkueen kanssa alkaviin EM-kisoihin. Hurrikaanin terveystilanne on hyvä, ainoastaan Matti Oivanen on poissa kokoonpanosta selkävaivojen takia.

-Hurrikaani tiedotus-