Hurrikaanin kapteeni, keskipelaaja Matti Oivanen pääsee viidettä kertaa urallaan hakemaan Suomenmestaruutta, kun Hurrikaani-Loimaa on edennyt Mestaruusliigan finaaleihin.

Matti Oivasella on kasassa uraltaan kolme Suomen Cupin voittoa ja kaksi hopeaa. Mestaruusliigasta Matilla on kasassa neljä hopeaa ja kaksi pronssia. Kaksi neljästä hopeasta, ja toinen pronsseista on tullut Hurrikaanin riveissä. Loimaalaisten riveistä ainoastaan Matin veljellä, Mikolla on Suomenmestaruus taskussa.

Tämä kausi on kapteenin ja koko joukkueen osalta mennyt loistavasti. Pudotuspeleissä Hurrikaani on voittanut kaikki seitsemän kamppailua.
Tänään pakettiin sinetin sai välierät, kun Hurrikaani-Loimaa marssi Team Lakkapäästä yli voitoin 4-0. Tämän illan pelissä ei voittajasta ollut epäselvyyttä.

– Pari ensimmäistä erää oli varmasti kauden parasta peliämme. Kolmannen erän alku oli nihkeä. Kaikin puolin pitää olla tyytyväinen.

Hurrikaani oli kahdessa ensimmäisessä erässä ylikylä. Mistä löytyi tämä loistava vire kahteen ensimmäiseen erään?

– Jaa-a. Sen kun tietäis, niin pystyisi pitämään tämän vireen finaalisarjan läpi yllä.

Välieristä Hurrikaani selvisi yllättävänkin helpolla

Monet odottivat tiukempaa välieräsarjaa Team Lakkapäätä vastaan. Olihan Rovaniemeläiset kaataneet puolivälierissä Kokkolan Tiikerit suoraan kolmessa pelissä. Miksi sarja meni neljässä?

– En tiedä. Itsekin odottelin pidempää sarjaa. Lakkapään peli ei ollut ihan, sillä parhaalla tasolla, mitä odotimme. Me pelasimme hyvää lentopalloa ja kaveri ei päässyt Tiikerit-sarjan tasolle kuin ajoittain.

Hurrikaani-Loimaa ja Lakkapää pelasivat neljä välieräottelua kuuteen päivään. Keskiviikkona ja torstaina joukkueet pelasivat Rovaniemellä ja Hurrikaanin pelaajat saapuivat vasta perjantai-iltana takaisin Loimaalle.

Viimeisen viikon aikana välierissä pelanneet joukkueet ovat matkustaneet paljon. Painoiko se tänään teidän jaloissa?

– Ei ainakaan itsellä. Yllättävän hyvä fiilis siihen nähden. Ei näyttänyt kehenkään vaikuttaneen. Enemmänkin näkyi vastustajan pelissä.

Matilla riittää verkolla töitä tulevassa finaalisarjassa.

”Lämminhenkiset finaalit”

Hurrikaanilla on paljon hampaankolossa. Seurahistorian ensimmäiset finaalit pelattiin VaLePaa vastaan. Tuolloin VaLePa voitti mestaruuden seitsemännen pelin viidennen erän voiton myötä.

Viime kaudella joukkueet pelasivat välierissä. Kukaan loimaalainen ei ole unohtanut tuon viidennen välieräottelun ratkaisua…

VaLePa tulee vastaan finaalisarjassa kuten odotettua. Mitä odotat sunnuntaina alkavalta sarjalta?

– Kova sarja. En usko, että neljässä pelissä menee kummallekaan. Pitkä sarja on tulossa. Aina on ollut melko lämminhenkisiä sarjoja VaLePaa vastaan. Eiköhän tälläkin kaudella sellainen ole luvassa.

Sinulta puuttuu vielä henkilökohtainen Suomenmestaruus. Mitä olet valmis tekemään sen eteen, että kausi päättyy mestaruusjuhliin?

– Kaiken mahdollisen tarpeeksi hyvin tuolla kentällä, jotta voin auttaa joukkueen aina sinne mestaruusjuhliin asti.

”Positiivinen juttu pelaajille”

Hurrikaani saa vihdoinkin pelata finaaliotteluita kotisalissa. Kotiyleisö ja ennen kaikkea fanikulma on pitänyt hyvää ääntä läpi kauden, ja etenkin pudotuspelit. Terveisesi kotiyleisölle?

– Helvetin hyvin porukka on vetänyt. Loimaalla on ollut hyvä meininki läpi kauden verrattuna vierassaleihin. Kulma on ollut oikein positiivinen juttu pelaajille.

– Hurrikaani tiedotus