Loistava tammikuu oli alkulaukaus sille, että Hurrikaanin kapteeni Matti Oivanen valittiin tammikuun kuukauden pelaajaksi. Joukkue pelasi kapteeninsa johdolla kuusi liigapeliä, voitti ne kaikki ja keräsi maksimipisteet 18. – Totta kai silloin on helpompi tulla valituksi, kun koko joukkue pärjää. Iso kiitos tästä kuuluu koko joukkueelle, Matti Oivanen tunnusti. Oivaselle valinta kuukauden pelaajaksi oli toinen. Ensimmäinen tapahtui kaudella 2007-2008, jolloin mies pelasi Pielaveden Sampossa. – Itsellä ei ole mitään muistikuvaa tuosta ensimmäisestä valinnasta. Luin netistä, että näin on käynyt, naurahti kapteeni. Tuolloisessa Sampon joukkueessa yhdessä Oivasen kanssa pelasi mm. Urpo Sivula, Lelu Ojansivu, Timo Tolvanen ja Tatu Säisä. – Suurin osa tuosta joukkueesta on jo lopettanut pelaajauran.

Tammikuun pelaaja- valinta ei tullut kenellekään lentopalloa seuraavalle suurena yllätyksenä. Niin valtavan vahva on ollut kapteenin tammikuu. Kuudessa pelissä mies kirjatutti 60 pistettä, 15 ässää ja 17 torjuntaa. – Ihan mukavasti on kulkenut vaikka pieniä ongelmia on ollut. Totta kai antaa myös lisää virtaa jatkoon kun peli kulkee. Kapteenin mukaan joukkueen pelaamisen taso on noussut Tomi Rumpusen tulon myötä. Ja se näkyy välittömästi tulostaululla ja sarjataulukossa. Joukkue taistelee nyt pudotuspelien kotiedusta, johon moni ei vielä syyskaudella uskonut. – Nyt treenataan kovaa pallon kanssa ja samalla parannellaan fysiikkaa. Ensi viikon alussa aletaan miettimään, miten Valepa pelaa ja miten sen voi voittaa, Oivanen paljastaa. Kapteenin mukaan keskiviikkona on taas luvassa hieno kotimainen lentopalloilta, josta mies omien sanojensa mukaan nauttii valtavasti. – Valepa on pelannut hyvin, mutta meidän peli on koko ajan parantunut. Kun on täysi tupa ja kova vastus, sitä nauttii olla parketilla.

Tammikuun tähdistöjoukkueeseen Oivasen lisäksi valittiin Hurrikaanista Maksim Buculjevic ja Rumpunen. Buculle valinta oli ensimmäinen, mutta Rumpuselle valinta kuukauden joukkueeseen oli toinen.

Kautta aikojen ensimmäinen Hurrikaani- pelaaja, joka on valittu kuukauden pelaajaksi oli Petteri Penttinen kaudella 2011-2012. Penttisen ja Oivanen lisäksi Vladimir Cedic on saanut saman kunnian maaliskuussa 2015.

-HurrikaaniMedia-