Suomen cup on kauden ensimmäinen kilpailumuoto, jossa on ”kannu”, toisin sanoen Mestaruuspokaali jaossa. Cup- voitto antaa voittavalle joukkueelle mahdollisuuden anoa paikkaa euro-cup-kilpailuun ensi kaudelle. Loimaalaisille tämä ”porkkana” ei ole välttämättä se isoin juttu, paikka euro-seikkailuun tulee siinä sivussa, vaan tärkeintä olisi voittaa cup-finaali. Sekä aikaisempina kausina liigassa, että Suomen cupissa, on verkon toiselta puolelta aina löytynyt vielä Hurrikaaniakin parempi joukkue. Se on ollut joko Kokkolan Tiikerit tai lauantainen vastustaja Vammalan Lentopallo. Tälläkin kertaa Valepa on rutiinitasollaan ja kokeneiden maajoukkueessa meritoituneiden pelaajien ansiosta pieni ennakkosuosikki. Mutta. Jotain on Hurrikaani- leirissä tämän kauden aikana muuttunut. Ei pelkästään kokoonpano tai valmentaja, mutta siihen liittyvää. Nimittäin, asenne. Asenne on Hurrikaanissa erilainen kuin ennen. Kotimaisuusasteen noustua, nuorten pelaajien ottaessa isoja harppauksia kehityksessä eteenpäin ja kokeneiden pelaajien pelatessa uransa parasta lentopalloa, tulos on ollut mykistävä. Tällä hetkellä joukkue on kuuden pelin, seitsemän, jos lasketaan Suomen cupin välierä mukaan, voittoputkessa.

Kun joukkue valmistautuu huomiseen finaalitapahtumaan, on sillä alla vieraskiertue Loimaa-Oulu-Kokkola-Loimaa. Eli neljän päivän vieraskiertue ja paljon kilometrejä Vuorisen Liikenteen bussissa. Jussi Heino totesi viime sunnuntain kotipelin jälkeen mediatilaisuudessa, että tämä on täydellinen valmistautuminen Suomen cupin finaalia varten. Kommentti oli ehkä piikki ja tarkoitettu sarjaohjelman laatijalle. Tai, sitten se oli lempääläläistä huumoria, johon saviseutulainen yksilö ei vielä ole päässyt täysin sisälle. Heinon kommentissa on ripaus totta. Tilanne, jossa joukkue pelaa illasta toiseen voittavaa ja tehokasta lentopalloa, voi olla parempi tapa valmistautua kauden ensimmäiseen ”isoon” otteluun kuin odotella ja treenata viikko ennen ”h-hetkeä”. Ainakaan ei pitäisi olla pelintuntuman puutetta.

Kauden alla puhuttiin kolmen vuoden projektissa, jossa lyödään nuoria pelaajia sisään pikku hiljaa Heinon pelitaktiikkaan. Mennään askel kerrallaan ja opetellaan lentopallon perusasioita, näin Heino suunnitteli kesällä. Kun päävalmentajan tahdosta joukkueessa ei pelaa kuin yksi ulkomaalainen (Matthew West,USA), on joukkuehenki erittäin hyvä. Kokenut, tasavallan paras joukkueenjohtaja Jussi Vuolle summasi nyky- Hurrikaanin joukkuehengen: Tämä on joukkuehengeltään paras Hurrikaani, jossa olen ollut mukana. Vuolteen syväanalyysiä on pakko uskoa. Mies on kiertänyt joukkueen mukana parikymmentä vuotta ja nähnyt monenlaisia joukkueita. Eikä tähän väittämään tarvita edes Vuolteen ammattitaitoa, sillä joukkuehenki ja peli- ilme näkyy katsomoon saakka.

Suomen cup on lentopallossakin kärsinyt inflaatiosta, mutta viimeistään finaalipäivänä sen huomaa, että kilpailumuoto kiinnostaa. Se tuo päivään omanlaisensa jännityksen ja kun pääsee pelipaikalle Kupittaalle, huomaa, että nyt pelataan kunniasta ja kannusta. Kupittaa on erinomainen paikka suomalaisen lentopallon arvo- ottelulle. Varsinkin, kun vastakkain ovat Hurrikaani ja Valepa. Molemmat seurat edustavat kotimaassa suomalaisen urheiluorganisaation huippuorganisaatiota. Ne liikuttavat junioreita, tekevät suomalaisen lentopallon eteen erinomaista markkinointia, antavat junioreille esikuvia ja idoleita ja ovat ponnahduslauta pelaajille kohti vieläkin isompia ammattilaisjoukkueita.

Hurrikaanin voittoputken merkitys vain korostuu, kun huomio Eemeli Koukin olleen kaikista tämän vuoden peleistä loukkaantumisen takia sivussa. Kouki on seurannut joukkueen tekemistä positiivisella fiiliksellä, vaikka loukkaantuminen harmittaa. – Sillä tavalla ollut helppoa, että joukkueen pelaaminen on ollut hyvää. Tietysti sivusta kun seuraa, jännittää enemmän kuin jos pelaisi, Kouki tietää.

Koukin analyysissä huomisessa pelissä vahvoilla on joukkueista se, kumpi tekee vähemmän virheitä. Myös syöttö- vastaanottopelaaminen on isossa roolissa. – Viime sunnuntaina pelattiin Valepaa vastaan hyvin ja vähillä virheillä. Pitää kuitenkin muistaa, että Valepalla on todella kova joukkue ja ovat sillä tavalla ennakkosuosikkeja. Meidän pitää pelata virheettömästi, samalla tavalla kuin viimeksi.

Hurrikaanin ja Valepan Suomen cupin finaali pelataan lauantaina Kupittaalla kello 19.00 alkaen. Seura järjestää myös fanikuljetuksen, johon mahtuu vielä mukaan. Ilmoittautumiset Valtteri Arralle tavalla tai toisella.

-HurrikaaniMedia-