Valepa – Hurrikaani 3-1 (25-21,23-25,25-20,25-21)

Kun kyseessä on Mestaruusliigan kärkikamppailu, lauantai- ilta ja täysi tupa, odotusarvo huippuottelulle oli olemassa. 1054 katsojaa saattoivat kuitenkin hiukan pettyä ottelun tasosta. Se ei missään vaiheessa noussut kärkijoukkueiden kohtaamisen vaatimalle tasolle. Päinvastoin, molemmat joukkueet tekivät suoria hyökkäysvirheitä paljon. Hurrikaani joutui penkittämään ulkomaalaisvahvistukset Aivars Petrusevicsin (4pist.-2) ja Vladimir Cedicin (14pist.+2). Kummallakaan ulkomaalaisille ei ollut paras päivä. Cedic teki peräti kuusi suoraa hyökkäysvirhettä ja Petrusevics ei vain saanut palloa kuolemaan juuri mistään. Hiukan nuhaisesti pelasi myös kotijoukkue Valepa. Jopa Olli Kunnari oli vaisu. Totta kai mies ratkaisi erien loppuja, mutta muuten maajoukkueen ykkösyleispelaajallakin oli hiukan halutonta pelaamista.

Ugis Krastins joutui lähtemään otteluun ilman ykköshakkuriaan. Sjoerd Hoogendoorn oli viikolla harjoituksissa pyöräyttänyt nilkkansa ja seurasi verkkarit päällä vaihtopenkillä ottelua. Hakkurin tonttia hoiteli Elvis Krastins. Nuori Krastins hoiti tonttinsa melko hyvin, mutta suurimman huomion varasti Sakari Mäkinen. Mäkinen torjui neljä kertaa ja saldosi kaikkiaan 18 pistettä. Jostain syystä Hurrikaani ei saanut nuorta yleispelaajaa kiinni oikein millään. Monta kertaa torjunta oli kohdalla, mutta jostain käsien välistä pallo lenteli kenttään tai sitten torjunnasta leveäksi.
Suurin ero joukkueiden välillä tuli jatkopallopelaamisessa. Valepa puolusti raivokkaasti ja hyökkäsi avautuneista jatkopallotilanteista huomattavasti vieraitaan terävämmin. Oli havaittavissa, että isännät olivat tilanteissa rohkeita ja halusivat voittaa pisteitä. Hurrikaani puolestaan hiukan arasteli ja kun Cedicin pelaaminen oli verrattain vaatimatonta, ei Kalle Määttä oikein löytänyt Koukin lisäksi muita ratkaisijoita.

Eemeli Kouki kannatteli joukkuettaan sen minkä jaksoi. Vasta neljännessä erässä Valepa onnistui hiukan hillitsemään Koukin ilotulitusta. Ilman Koukia lukemat olisivat voineet olla paljon rumemmat. Jo neljännen kerran peräkkäin joukkueen parhaana palkittu Kouki keräsi kaikkiaan 17pistettä.
– Ihan paskaa peliä. Valepa oli vähemmän paska ja voitti. Meillä oli saumat voittoon, mutta nyt oli liian aneemista peliä. Vain vaihtomiehet onnistuivat, viittasi Kakko vaihtoihin. Cedic ja Petrusevics penkitettiin pelin kuluessa ja tilalle tuli nuoret Tapio Toiviainen ja Kasimir Vuorinen. Toiviainen sai tehdä tilaa ottelun lopussa serbialaiselle, mutta Vuorinen piti paikkansa lähes loppuun saakka. Kaikkiaan Vuorinen keräsi viisi pistettä. – Meillä toisen kosketuksen laatu oli todella heikkoa. Ei uskallettu passata sormilla vaan annettiin palloa hihalla. Valepaa vastaan tällainen peli ei tuo pisteitä. Me jätettiin tänään haalarit kotiin, puhisi Kakko

Ottelussa kuljettiin tasatahtia kaikki neljä erää. Hurrikaani johti paikoitellen kolmella tai neljällä pisteellä, jonka jälkeen kotijoukkue nousi lähes aina rinnalle.
Ottelun neljännessä erässä Valepan johtaessa 21-19, Mäkinen jujutti pallon ohi torjunnan ja monien mielestä puolisen metriä leveäksi. Rajatuomari yllätti kaikki hallissa olleet liputtamalla pallon sisälle. Tilanne kärjistyi melkoiseksi huutosirkukseksi, josta päätuomari Kari Partiainen näytti punaista korttia kapteeni Määtälle. Jo aikaisemmin keltaista korttia oli näytetty Matti Oivaselle. Partiaisen antaman kortin johdosta ja linjatuomarin tuomion jälkeen tilanne olikin 23-19 kotijoukkueelle. Tästäkin Hurrikaani olisi saattanut nousta vielä vaikka jatkopallotilanteeseen, mutta suurin halu ja taistelu lopahti korttifarssin jälkeen. Tilanne harmitti myös Kakkoa pelin jälkeen. – Kyllä siinä räikeästi vedettiin kotiin päin. Ei silti muuta sitä faktaa, että joukkueet olivat tänään paskempia kuin tuomarit.

-Hurrikaani tiedotus-