Hurrikaani- Loimaa ja keskipelaaja Matti Oivanen (32v,198cm) ovat solmineet yhden vuoden mittaisen jatkosopimuksen. Oivaselle alkava kausia on jo kuudes Loimaalla.

– Hyvä paikka olla, seura on hoitanut kaikki velvoitteet aina hienosti. Luultavasti myös seura on ollut tyytyväinen minun pelaamiseen, koska olen ollut täällä jo niin pitkään, 345 liigaottelun keskipelaaja miettii. Vaikka viime kausi päättyi finaalitappioon, ei se Oivasen mielestä ollut pettymys.

– Ne lähtökohdat, joista viime kauteen lähdettiin, tulos on oikein hyvä. Pelasimme aivan äärirajoilla ja teimme maksimisuorituksen, kuuden hopeamitalin mies kertaa.
Oivanen kuuluu tulevalla kaudella Hurrikaanin kokeneimpaan kaartiin, mutta se ei miestä haittaa.

– Joukkue on aika nuori, mutta siitä huolimatta meillä on koossa hyvä nippu. Jos verrataan viime kauteen, en usko, että pelillinen taso tippuu yhtään.
Hurrikaani on uuden päävalmentajan Jussi Heinon kanssa rakentanut määrätietoisesti uutta joukkuetta ja uudenlaista Hurrikaania. Siihen sapluunaan Oivasen jatkosopimus sopii hyvin. Tomi Rumpusen ja Jesse Mäntylän kanssa Oivanen on niitä pelaajia, joiden rooli vain korostuu entisestään. Eniten tästä hyötyy Karri Kutinlahti ja Henrik Porkka, jotka pääsevät läheltä seuraamaan kokeneen keskipelaajan toimintaa kentällä ja kentän ulkopuolella.

 

Eemeli Kouki (26v,194cm) tekee paluun musta-keltaiseen peliasuun yhden Romaniassa vietetyn vuoden jälkeen.

– Romanian vuosi oli hyvin mielenkiintoinen ja opettavainen. Liiga siellä on samantasoinen kuin Suomessa, mutta loppukaudesta jäi hiukan negatiivinen maku. Johdimme sarjaa pitkään, mutta lopulta saimme pronssia, Kouki summaa. Koukin paluu Loimaalle ei ollut suunniteltu, mutta yhteensattumien ja loimaalaisittain onnen avustuksella mies palaa Hurrikaaniin.

– Itse asiassa neuvottelin keväällä muualle, mutta sitten Loimaalta tuli soitto ja aika äkkiä saimme sopimuksen kuntoon. Kolme vuotta Hurrikaanissa oli hyvää aikaa, joten tiesin mihin palaan. Vaikka joukkue on nyt nuorekas, tunnen jokaisen pelaajan entuudestaan ja uskon, että joukkuehenki rakentuu hyväksi hyvin äkkiä. Siihen vaikuttaa myös se, että kotimaisuusaste on joukkueessa korkea, tietää 298 liigaottelun yleispelaaja.

Sen verran Kouki on jo päässyt kesäharjoitteluun mukaan, että voi analysoida uutta valmennusta.

– Kova kokemus ja vaatimustaso. Sen lisäksi teemme pallon kanssa paljon toistoja, jotta saamme pelivarmuutta. Tykkään Heinon valmennusideologiasta ja valmennustyylistä.

Oivasen ja Koukin tulon myötä Hurrikaani sai liigakokemusta hetkessä yli kuuden sadan ottelun verran. Sen lisäksi molemmat pelaajat ovat ns. avainpelaajia nuorelle kaartille. Oivasessa ja Koukissa yhdistyy huippuammattilaisuuden lisäksi persoona, johon on helppo kaikkien samaistua ja lähestyä. Miesten arvostus saviseudulla on korkealla fanien keskuudessa, joka on seurajohdolle tärkeä asia. Koukin kahden vuoden sopimuksessa on ulkomaanpykälä, joka antaa miehelle mahdollisuuden siirtyä ulkomaille kesäkuun loppuun mennessä.

Oikein mukavaa Juhannusta kaikille!

-HurrikaaniMedia-