Hurrikaani- Loimaan penkin päässä on vuosia istunut tuttu hahmo saviseutulaisille lentopalloihmisille. Miehen sitoutuminen loimaalaiseen lentopalloon on ihailtavan vahva. Uskallan väittää, että missään muussa joukkueessa ei joukkueenjohtaja nauti paikkakunnan urheiluihmisten ja – vaikuttajien parissa niin suurta kunnioitusta kuin Jussi Vuolle. Vuolle, jolla alkaa jo 12. kausi joukkueenjohtajana, tunnetaan aitona ja sympaattisena johtajana. Hatun noston arvoinen suoritus on vetää joukkuetta vieraspelimatkoilla ympäri Suomea talvella, silloin, kun on vuoden pimein aika menossa. – En ole laskenut kilometrejä, joita olen bussissa viettänyt, mutta luultavasti niitä on aika monta. Niin. Tuskin Suomessa juurikaan on sellaista lentopallohallia, jossa Vuolle ei olisi aikojen saatossa käynyt. Miehen tuntee Suomen lentopallopiireissä kaikki. Olemus, asenne ja ystävällisyys ovat avainsanat. Kenelläkään ei Vuolteesta ole pahaa sanottavaa. Joukkueenjohtajan tunteiden purkaukset voittojen ja tappioiden hetkillä tulevat syvältä sydämestä.

  • En ole tosi mielellä itse pelannut koskaan lentopalloa, pikkasen vaan höntsäillyt. Aikoinaan ”jouduin”lentopallon pariin vaimon (Sanna Vuolle, om.sukua Haltia) kautta.

Suurelle yleisölle joukkueenjohtajan hommat eivät otteluissa kovinkaan ihmeellisiltä näytä, mutta siinä vaiheessa yleensä hommat on jo tehty. Eniten työllistävät vierasmatkat, varsinkin jos joukkue matkaa pelipaikalle jo edellisenä päivänä. – Hoidan majoitus- ja matkasuunnittelut ja vierasreissuilla myös ruokahuolto kuuluu kontolleni. Pisimmillä pelimatkoilla pysähdymme harjoittelemaan matkan aikana, jolloin vieraalta paikkakunnalta täytyy varata halli meille käyttöön. Pitää olla tarkka suunnitelma, missä pysähdytään syömään ja minkä aikaan. Kyllä se sellaista sumplimista ja aikataulujen sovittelemista on suurelta osin. Ja nyt oman haasteen tuo joukkueen kuusi eri kansallisuutta. Itsekin joudun yrittämään kommunikoida englannilla, Vuolle valottaa työnkuvaansa. Ja uutena haasteena Vuolteelle tulee uskonto ja se, mitä Hurrikaanin uusi muslimitaustainen hakkuri Mohammed Al Hachdadi syö. Pelkästään ABC-ketjun pasta ja lihapullat ei käy.

 

  • Liiganousu oman kylän pojilla. Ehdottomasti. Siinä vastaus, mikä on ollut tähän saakka joukkueenjohtajan ikimuistoisin hetki. – Sen lisäksi ensimmäinen finaalisarja Valepan kanssa ja sarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu aivan täpötäydessä Salohallissa. Ei sitä voi unohtaa koskaan. Se oli jotain ihan käsittämätöntä. Muuten Vuolteelle ei menestys ole pakonomainen motiivi jatkaa. Miehen halu ja motivaatio tulee jostain aivan muusta. Se tulee rakkaudesta loimaalaiseen lentopalloon ja sen persooniin. – Itselle suurimmat pelaajat ovat olleet Jukka Vehviläinen, jota edelleen arvostan paljon. Kaikki se tekeminen ja omistautuminen oman kaupungin joukkueelle teki Vellusta itselle sen suurimman pelaajan. Sitten Petteri Laurila näytti meille, mitä lentopalloammattilaisuus on ja mitä menestyksen eteen täytyy tehdä. Ja totta kai monta vuotta Hurrikaania kipparoinut Ismo Moilanen. Ipe oli yksi rehellisimmistä ja selkärankaisimmista pelaajista, mitä Hurrikaanissa on koskaan ollut. On helppo uskoa Vuolletta, niin monta eri pelaajaa on Hurrikaanin joukkueessa ollut, joten perspektiiviä Vuolteelta löytyy.
  • Kyllä Ville Kakon merkitys on meille saviseudulla ja Hurrikaanissa todella iso. Seitsemän vuoden aikana työskentelin miehen kanssa tiiviisti ja tuskin olisimme nyt siinä tilanteessa, missä olemme. Ville toi vaatimustason kaikille. Itse asiassa Kakon vetäytyminen viime kauden jälkeen valmennuksesta oli viedä myös Vuolteen pois joukkueesta. Ensimmäistä kertaa mies mietti tarkkaan, mitä tulevaisuudessa haluaa vapaa-ajallaan tehdä. Suunnitelmat meni uusiksi kun joukkueenjohtaja tapasi ensimmäisen kerran uuden päävalmentajan Nicola Gioliton. Tapaamisen jälkeen päätös oli loimaalaisten kannalta hyvä. Vuolle jatkaa. – Kyllä siinä kevään aikana mietin paljon Villen lähtöpäätöksen jälkeen, mitä itse teen. Sitten Nicola pyysi palaveriin ja vakuutuin, että joukkue on jatkossakin ammattimaisissa käsissä. Minulla oli pieni pelko siitä, minkälainen päävalmentaja uusi mies on, mutta keskustelun jälkeen vakuutuin.

 

Jussin riemua keväältä 2007 Hurrikaanin liiganousun ratkettua

Jussin riemua keväältä 2007 Hurrikaanin liiganousun ratkettua

 

Kun kausi Hurrikaanin osalta alkaa lokakuun alkupäivinä, yksi kohtaaminen on Vuolteen almanakassa merkattu isoilla kirjaimilla: L O I M U. Paikallisvastustajan voittaminen on edelleen miehelle tärkeää. – Liigavuosien alussa Loimu oli meille lähes ylitsepääsemätön vastustaja. Turpiin tuli välillä rumastikin. Nyt viime vuosina roolit ovat hiukan kääntyneet ja me olemme niskan päällä. Kyllä se Loimun voittaminen Loimaalla tai Raisiossa on aina hieno hetki, pitää tunnustaa, nauraa herra itsekin. Vuolteen oma veikkaus on, että Tiikerit ja Valepa ovat tälläkin kaudella ne kovimmat vastustajat, muut jäävät melko kauas. – Uskon, että me tapellaan taas finaalipaikasta ja mestaruudesta. Mestaruusjuhlat olisi kiva kokea, mies huokaa.

Jos paikallisvastustajan voittaminen merkitsee paljon, merkitsee Jankko vähintään yhtä paljon. Loimaalaisen lentopallon emäseura on se, mistä kaikki on saanut alkunsa. Ja yhteistyö Jankon ja Hurrikaanin välillä on Vuolteelle iso juttu. – Haluan jatkossakin, että molemmat seurat pystyvät tekemään yhdessä töitä loimaalaisen lentopallon kehittämiseksi. Se yhteistyö kantaa hedelmää jatkossakin, Vuolle korostaa.

Kun vuodessa tulee seitsemän kuukautta istuttua bussissa ja vietettyä kaikki vapaa-aika ja osa työajastakin lentopallon hyväksi, joukkueenjohtaja haluaa kiittää muutamia tahoja erikseen. – Ensinnäkin työnantajalleni Domus Yhtiöille täytyy jakaa kiitosta, koska on niin joustavasti näinä talouden haasteellisina aikoina antanut minulle mahdollisuuden lähteä vierasmatkoille kesken työpäivän. Tiedän, että työnantajan ei olisi pakko päästää, mutta toistaiseksi olemme pystyneet sopimaan asiat hyvin. Ja toinen taho on perhe, joka on isännän antanut kiertää Mikasan perässä läpi valtakunnan moneen kertaan. Toivottavasti se ”kiertolaiselämä” jatkuu tämän kauden jälkeenkin. Niin paljon Jussi Vuolle merkitsee saviseudun lentopallolle ja sen ihmisille.

-Hurrikaani tiedotus