Jussi Heino jatkaa Hurrikaani- Loimaan päävalmentajana myös kaksi seuraavaa kautta. Heinolla ja Hurrikaanilla oli sopimuksessa optio kahdesta seuraavasta kaudesta, jotka lempääläläinen lunasti.

– Minun näkökulmasta hommat toimivat erinomaisesti, jopa paremmin kuin odotin. Aina jokaisessa organisaatiossa on omat vivahteensa, mutta minulla ei ole mitään valitettavaa, päävalmentaja perusteli.

Hurrikaani aloitti Heinon johdolla kolmen vuoden projektin, jonka avausvuosi tuotti pronssimitalin. Projektin yhtenä kulmakivenä oli kasvattaa ja kehittää kotimaisia pelaajia, joissa Heino valmennuksen kanssa onnistui hyvin. Parhaana esimerkkinä on kolmen pelaajan (Henrik Porkka, Antti Ropponen, Tapio Toiviainen) nimeäminen maajoukkuerinkiin.

– Meillä pysyy runko hyvin kasassa, joten vaihtuvuus tullee olemaan ensi kaudelle pientä, Heino povaa. Päävalmentajan mukaan pieni vaihtuvuus tuo vain lisää mielenkiintoa ja inspiraatiota, joten lähteneiden tai lopettaneiden perään ei kannata haikailla.

– Massen (kapteeni Matti Oivanen) rooli totta kai on viime kaudet ollut suuri, mutta meillä on jo nyt kaksi kelpo keskipelaajaa joukkueessa. Tilanne ei siis sen suhteen ole huono. Heino ei paljasta nimiä, mutta joitain virityksiä uuden keskipelaajan kanssa on alustavasti käyty.

– Verkot on vesillä moneen suuntaan, myös passarin suhteen.

Heinon mukaan joukkuetta kootaan maltilla, eikä joukkueen kokoamisen suhteen hosuta.

– Niissä piireissä, joissa olen aikaisemmin valmentanut, aika usein passari on tullut Yhdysvalloista. Ei se tälläkään kertaa ole mahdoton ajatus, Heino täsmentää. Hurrikaanille tuli passarihankinta ajankohtaiseksi kun viime kaudelle pelannut Matthew West vaihtaa Hurrikaanin ja Loimaan Ranskaan ja Cannesin joukkueeseen.

Westin ja Oivasen lisäksi myös Tomi Rumpunen jättää Loimaan taakseen. Rumpusen ura ammattilaislentopalloilijana päättyi Oivasen tapaan tähän kauteen.

Jatkoneuvotteluja seurajohto käy Kasimir Vuorisen kanssa, jonka sopimus umpeutui menneeseen kauteen.

– Toivon, että Kassu jatkaa Loimaalla. Huipputyyppi ja kova pelimies, Heino summaa. Samoin neuvottelut Toiviaisen jatkamiseksi Loimaalla ovat loppusuoralla. Uransa parhaan kauden pelanneen Antti Ropposen kanssa Heino ei ole vielä jutellut.
– Toivon, että Antti jatkaa meillä, jos jää Suomeen.

Tulevaan kauteen valmistautuminen aloitetaan Loimaalla toukokuun puolivälissä. Kesäharjoittelu tulee noudattelemaan viime kaudelta tuttua kaavaa.
– Samantyyppistä harjoittelua tehdään. Joitain pikku vivahteita tulee mukaan, mutta ei mitään valtavia muutoksia.

Päävalmentaja aikoo kesällä viettää aikaa urheilun parissa muutenkin kuin vain vetämällä kesäharjoituksia.

– Tykkään käydä erilaisissa urheilutapahtumissa ja nauttia tunnelmasta lipunostaneena paikan päällä. Luultavasti Heinoon törmää ainakin Tampereella jalkapallokatsomossa.

Hurrikaanin pelaajatilanne, jatkajat: Henrik Porkka, Karri Kutinlahti, Matti Toivola, Jesse Mäntylä, Peter Vuorinen ja Eemeli Kouki. Neuvottelut käynnissä: Kasimir Vuorinen, Tapio Toiviainen ja Antti Ropponen.

Lähtijät/lopettaneet: Matti Oivanen, Tomi Rumpunen, Matthew West