Hurrikaani- Loimaan hakkurin etsintä tuotti vihdoin tulosta kun kolme edellistä kautta Kokkolan Tiikereitä edustanut Antti Ropponen (21v.193cm) laittoi nimensä Hurrikaanin tarjoamaan yhden vuoden sopimuspaperiin. Viime kaudella 29 ottelussa 473 pistettä ja 40 ässää syöttänyt vasenkätinen hakkuri on pelannut urallaan 44 maaottelua. Ropponen oli mukana myös viime viikonloppuna päättyneellä Maailmanliigakiertueella. – Nouseva tähti, osoittanut olevansa kovapäinen ammattilainen, kuuluu pelaajakoordinaattori Jukka Vehviläisen kuvaus uudesta hakkurista. Vehviläistä säestää myös päävalmentaja Lauri Rantanen. – Ei välttämättä kaikista ulottuvin hakkuri, mutta vasenkätisenä antaa meille tiettyjä taktisia ja pelillisiä etuja. Ja nuoresta iästä huolimatta kokemusta Mestaruusliigasta ja maajoukkueesta, Rantanen lausuu. Rantanen antaa arvoa, että Ropponen halusi pois Kokkolasta ja kokeilla pelaamista muuallakin kuin Tiikereissä. – Antin tulo Loimaalle kertoo, että mies haluaa jatkaa kehittymistä ja kokeilla siipiään täällä. Täydentää muutenkin meidän nyky- Hurrikaanin pelaajarunkoa. On nuori ja tykkää pelata nopeaa passipeliä.

Ropposen ura on Kokkolassa ollut hyvin voittoisa. Tilillä on 111 liigaottelua kaikkiaan kolmen kauden aikana. Näiden kausien mitalisaldo on komea: Kaksi Suomen Mestaruutta (2014-2015 ja 2015-2016) ja sen lisäksi kaksi Suomen cupin voittoa (2014,2015). Henkilökohtaisesti Ropponen on palkittu vuonna 2013 jälkeen kauden parhaana miesjuniorina.

Tuleva Hurrikaanihakkuri oli mielissään sopimuksen synnystä juuri juhannustanssien alla. Mies saatiin kiinni puhelinhaastatteluun Töysästä, jossa oltiin pohjalaiseen tapaan viettämässä juhannusta. – Täällähän me (Karri Kutinlahti, Matti Toivola) levätään ja nautitaan kesästä parhaillaan, Ropponen velmuili. Mies myönsi, että mennyt Maailmanliigakesä oli henkisesti ja fyysisesti erittäin rankka. Pitkät matkustelut Etelä-Koreaan ja Egyptiin vaativat veronsa. Nyt on aiheestakin levon aika. – Kyllähän se oli kovaa matkustamista. Mutta oli se hienoakin. Varsinkin pelaaminen Helsingissä yli 8000 katsojalle ja pelin jälkeen pääsi jakamaan junnuille nimmareita. Hieno tapahtuma! Ropponen ei vielä tiedä, koska saapuu Loimaalle. Mutta miehen omien sanojen mukaan heinäkuun aikana. – Pitää jutella Laurin kanssa, koska hän haluaa minut treeneihin mukaan.

Viime kaudella Ropponen pelasi uransa parasta lentopalloa. Ottajia olisi ollut muitakin, mutta Hurrikaani vaikutti kaikista mielenkiintoisimmalta vaihtoehdolta juuri nyt. – Loimaalla on ollut aina peleissä paljon yleisöä. Tykkään pelata Loimaalla juuri sen takia. Ja vastustajan silmin kun on Hurrikaania seurannut, on näyttänyt, että seura on hyvin organisoitu. Ja Karri (Kutinlahti) antoi varsin positiivisen kuvan Loimaasta ja seurasta.

Hakkurihankinta muotoilee hyvin pitkälti sitä samaa linjaa, jota seura on tämän kauden pelaajahankinnoissa toteuttanut. Nuori, nälkäinen, eteenpäin pyrkivä ja hyvin motivoitunut. Sen on huomannut myös hakkuri itse. – Vaikka ei olla vielä vanhoja, meillä on kaikilla jo kokemusta. Sen lisäksi me tullaan nuorison voimalla pelaamaan räiskyvää lentopalloa ja otetaan yleisö mukaan. Me halutaan ensi kaudella laittaa show pystyyn joka pelissä, Ropponen lupaa. Jos yhtään pohjalaiseen uhoon on luottaminen, sitä showta on luvassa. Koko kauden ajan.

-HurrikaaniMedia-