Hurrikaani- Loimaa täydensi taustatiimiään joukkueenjohtajalla. Jussi Vuolle palaa vuoden tauon jälkeen loimaalaisten penkille. Vuolle on tunnettu lentopallopersoona läpi Suomen, sillä mies on kiertänyt jo usean vuosikymmenen ajan Hurrikaanin ja sitä ennen Jankon kanssa Suomea. Viime vuosi vierähti ”sapattivapaalla” lentopallosta, mutta nyt miestä kutsuvat jälleen Suomen lentopallokentät.

– Välillä oli kyllä vaikeata olla katsomon puolella, pakko myöntää. Toisaalta, sain olla enemmän kotona viikonloppuja perheen parissa, mietti Vuolle mennyttä kautta. Yksi suurin syy palata takaisin Hurrikaanin joukkueenjohtajaksi oli seuran strateginen muutos.

– Joukkue on täynnä kotimaisia pelaajia ja mukana on lisää nuoria ja nälkäisiä ammattilaisia. Tuntuu, että joukkue on mielenkiintoisempi ja yhtenäisempi. Viime kausien aikana Loimaalla on totuttu, että joukkue vaihtuu rajusti. Nyt tilanne on toinen ja sen Vuollekin on huomannut.

– Aika paljon tuttuja kasvoja joukkueessa. Ainoastaan Henrik Porkka, Matti Toivola ja Ropposen Antti ovat sellaisia, jotka eivät ole olleet minun kanssa samaan aikaan Hurrikaanissa. Muut ovatkin sitten enemmän tai vähemmän tuttuja.

Vuolle joutuu sopeutumaan myös uuteen valmennukseen Jussi Heinon ollessa pääkäskyttäjä. Parin viikon aikana joukkueenjohtajalle on tullut melko tarkka mielikuva uudesta päävalmentajasta. – Ammattimies, kova vaatimustaso, mutta ennen kaikkea reilu.

Vuolteen kohdalla hyppääminen takaisin Mestaruusliigan vauhtiin tietää tuhansia kilometrejä Vuorisen Liikenteen bussissa istumista. Sen lisäksi viikonloppuja menee poissa perheen luota. Sen mies tietää kokemuksesta. Yksi paluun mahdollistaja oli juuri perheen tuki ja ymmärrys. Sen lisäksi ikkunatehtaan Domuksen joustavuus työkuvioissa on seikka, jota Vuolle arvostaa. – Arvostan todella paljon, että Domuksella annetaan mahdollisuus olla välillä poissa töistä. Se on iso asia.

Vaikka joukkueenjohtaja ei koskaan olekaan se joukkueen tai seuran ”tähti”, Vuolteen kohdalla se(kään) ei pidä paikkaansa. Aika ihmeelliseltä tuntui viime kaudella, kun vaihtopenkillä oli Vuolteen mentävä aukko. Tuttu mies ja tutut rituaalit loistivat poissaolollaan. Mutta, nyt se penkki on taas täytetty tutulla äijällä- Jussi is back!

-HurrikaaniMedia-