Hurrikaani – Loimu 0-3 (22-25, 16-25, 24-26)

Katosta vuotaa vettä, nettiyhteydet ovat poikki, kentällä ja katsomossa juhlivat oranssimustat värit. Melko masentava lauantai-ilta siis.

Hurrikaani oli täysi vastaantulija, kun kahdeksan ottelun voittoputkessa seilaava Raision Loimu antoi kotijoukkueelle oivan oppitunnin joukkuehengen merkityksestä urheilussa. Loimu teki vaikutuksen nimenomaan joukkueena, jossa jokainen tiesi paikkansa ja pelisuunnitelmaa toteutettiin kuuliaisesti.

Yli 800 katsojaa sai aikaan kuitenkin ihan kelpo tapahtuman. Kiitos siitä menee innokkaasti kannustaneelle loimulaisryhmälle. Hurrikaanifanitkin olivat valmiina auttamaan omiaan, mutta Hurrikaanin esitykset eivät antaneet mahdollisuutta kovaan kannustukseen.

Loimu oli valmiina heti ottelun alusta alkaen. Hurrikaanilla oli vaikeuksia saada palloa hyviin lyöntipaikkoihin. Lähes aina hyökkäykset päättyivät ilman kunnon kosketusta palloon. Loimu puolusti innokkaasti ja passari Scott Fifer (3/+3) löysi kuumat pelaajat. Isoin ero oli hakkuripelissä, jossa Loimun Gino Naarden (17/+8) takoi saamastaan kuudesta passista neljä kenttään. Hurrikaanin hakkuri Antti Ropponen (9/-1) teki kahdeksasta hyökkäyksestään vain yhden pisteen.

Toisen erän alussa Hurrikaani sai pari torjuntapistettä, ja Loimulle sattui muutenkin virherikas hetki ottelussa. Hurrikaani ei kuitenkaan pystynyt löytämään pelihuumoriaan, vaan Loimu nousi jälleen tasoihin ja ohi. Yleensä sanotaan, että tuuri suosii parempaa joukkuetta. Tuuria tai ei, mutta pitkät taistelupallot kääntyivät tänään lähes poikkeuksetta vieraille. Hurrikaanin hyökkäyspeli oli edelleen vaisua. Ropponen paransi otteitaan, mutta vastaavasti Thomas Douglas-Powell (17/+6) painui hyökkäyspelissä miinukselle. Loimusta koko hyökkäysviisikko päätyi plussalle.

Kolmannessa erässä Ropponen näytti ottavan joukkueensa reppuselkään ja johdatti syöttövuorollaan keltaiset jo 8-3-johtoon. Kotisalissa tuollainen johto pitäisi kestää, mutta toisin kävi. Erän sankariksi nousi ex-Hurrikaani Tuomas Koppanen (7/+6), joka otti erässä neljä torjuntaa. Hurrikaani ei löytänyt lääkkeitä Loimun nousun tainnuttamiseen. Loimun parhaana palkittu Ossi Rumpunen (13/+10) sai kunnian iskeä ratkaisevan pisteen Hurrikaani-kenttään. Vierasjoukkue kokoontui juhlimaan selkeää voittoa ja tekikin sen äänekkäästi ja hartaasti. Hurrikaani-puolella päät painuivat kohti lattiaa.

Loimusta kannattaa Rumpusen ja Koppasen lisäksi mainita ahvenanmaalaissyntyisen Verneri Vetriön (9/+3) vakuuttavat otteet sekä vastaanotossa että hyökkäyksessä. Hurrikaanista oli Sampo-pelin tapaan vaikea nostaa ketään onnistujien joukkoon. Parhaana palkitulla Douglas-Powellilla oli kotijoukkueesta ehkä se vähiten huono ilta.

Urheilun onni ja autuus on siinä, että kun yksittäinen peli menee vihkoon, eteen avautuu jo kohta seuraava tilaisuus muuttaa joukkueen pelin suuntaa. Seuraava mahdollisuus siihen avautuu jo tiistaina Tampereella Iskua vastaan. Viimeistään ensi lauantaina pelin pitää olla todella uomissaan, kun Loimaalle saapuu komeasti kautensa aloittanut Lentopalloseura Etta Oulusta. Valmentaja Olli Kuoksa on onnistunut mainiosti siinä missä Loimun belgialaisluotsi Christopher Achtenkin. Sekä Loimun että Ettan pelissä näkyy vahva luottamus omaan peliin ja otteet kentällä ovat raikkaita.

-HurrikaaniMedia-