Johannes Laine (23v) siirtyy alkavalle kaudelle Hurrikaani- Loimaan riveihin. Yleispelaajan paikalla viihtyvä Loimaan Jankon kasvatti aloittaa nyt ensimmäisen kokonaisen Mestaruusliigakauden. Laine on jo muutama kausi sitten tehnyt debyytin liigassa, silloinkin Hurrikaanin paidassa, mutta nyt alkava kausi on Laineelle ensimmäinen kokonainen.

– Totta kai fiilikset on hyvät. Tätä varten on treenattu viime vuodet kovaa ja toivottu, että saisin mahdollisuuden nimenomaan Hurrikaanissa, vuoden mittaisen sopimuksen allekirjoittanut Laine kommentoi. Kolmen viikon ajan Jankko- kasvatti on jo hakenut tuntumaan Hurrikaanin harjoituksissa ja erot liigan ja ykkössarjan välillä on selvät. – Tempo ja vaatimustaso on jo harjoituksissakin aika tavalla erilainen. Sen lisäksi kaverit ovat muutamaa astetta kovempia kuin Jankossa oli. Samalla harjoitusmäärät ovat kovemmat. Sopimuksen syntymiseen oli tyytyväinen myös Hurrikaanin päävalmentaja, Jankko- taustainen Lauri Rantanen. Rantanen on ehtinyt ykkös- ja kakkossarjassa valmentamaan Lainetta monet vuodet, joten mikään mysteerimies ei Laine Rantaselle ole.

– Näin se pitääkin mennä, että saadaan pikku hiljaa kasvatettua omasta pelaajatuotannosta pelureita liigajoukkueelle. Tämä on ainoa fiksu tie pienelle seuralle. Ilman muuta Johanneksella on vielä paljon töitä edessä, jotta aloituskuusikon paikkaa voitaisiin kaavailla, mutta oikeaan suuntaan mennään, kehuu Rantanen suojattiaan. Päävalmentaja kuvailee uutta sopimuspelaajaansa fyysiseksi ja melko taitavaksi, mutta nyt pitää saada kaikki fyysisyys käyttöön. Vaikka Laineella ei pituutta aivan tolkuttomasti ole, antaa Suomen maajoukkueenkin nykyinen valintapolitiikka uskoa siihen, että hieman lyhyemmätkin pelaajat pärjäävät. – Suurin yksittäinen haaste tulee olemaan isompi torjunta. Ykkössarjassa pärjäsi kovalla kädellä, mutta nyt pitää osata myös muutakin tapaa hyökätä.

Johannes Laine

Johannes Laine

Laineen siirtymistä liigajoukkueeseen helpotti se, että valmennus oli tuttu jo Jankon ykkössarjan ajoilta. – Tiedän, mitä Lauri Rantanen odottaa minulta, joten senkin takia oli helppo tulla Hurrikaaniin. Odotan, että saisin jossain vaiheessa hiukan peliaikaa ja pääsisin kokeilemaan liigavauhtia. Tällä hetkellä minun näyttöpaikat ovat harjoituksissa, joissa pitää antaa joka ikinen kerta kaikkensa. Rantanen ja Laine ovat alustavasti suunnitelleet, että nuori mies pelaa Hurrikaanin lisäksi myös ykkössarjaa Jankossa. – Jos edustusjoukkueessa ei loukkaantumishuolia ole, Laine saattaa pelata Jankossa. Kuitenkin, pääpaino on liigajoukkueen mukana elämisessä.

Tällä hetkellä Hurrikaanilla on 11 pelaajasopimusta. Rantasen mukaan seura on rauhoittanut tilanteen, eikä uusia miehiä etsitä. Hurrikaanin harjoitusvahvuudessa on viime viikkoina nähty mm. Tshekkiin pelaamaan lähtenyt Antti Poikela ja sopimustarjouksia odottavat Mikko Oivanen ja Kosti Shumov.

-Hurrikaani tiedotus-