Hurrikaanissa nyt kuudetta kauttaan pelaava Jesse Mäntylä ei keskity pelkästään lentopalloammattilaisen ammattiin. Mies on pitkään suunnitellut omaa nimeään kantavaa tuotemerkkiä ja tuotetta. Ja nyt aivan joulun alla lanseerataan Jesse Mäntylän nimikirjoituksella varustettu kahvimuki. Kyseessä on kahvinautiskelijoille suunnattu muki, joka pitää kahvin pidempään kuumana kuin normaali kahvikuppi. Kuppiin kuuluu kansi ja koko kuppi on Hurrikaanin värimaailman mukainen. Samoin todellisille kahvihifistelijöille on tarjolla aromikas makunautinto, pitkälti kahvimukin koostumuksen ansiosta. Muki on kehitetty Australiassa, ja se on kasvanut suosituimmaksi ns. take-away-kupiksi. Tuote on särkymätön ja sen voi pestä tiskikoneessa.

– Olen aina ollut kova juomaan kahvia, mutta varsinkin nyt sitä kuluu paljon. Olen jättänyt alkoholin ja sokerin pois, joten saan kahvista vastaavan nautinnon, Mäntylä kertoo. Jokaiseen kuppiin on painettu pitkäaikaisen Hurrikaanipelaajan nimikirjoitus ja pelinumero. – Haluan, että kun joskus lopetan lentopallon, niin minusta jää ihmisille, ja minulle Hurrikaanista mukava muisto.

Ensimmäinen erä mukeja saapuu juuri sopivasti joulun alla myyntiin. Niitä saa ostaa joko mieheltä itseltään, Kelloliike Iisakista tai Hurrikaanin kotipeleistä. Ensimmäinen erä koostuu 230 kappaleesta, joista on ennakkoon jo mennyt vajaa 70 kuppia. Mäntylä on omien sanojensa mukaan yllättynyt, kuinka paljon kuppeja on jo mennyt, vaikka yhtään kuppia ei ole vielä edes Suomessa. – Isoimmat tilaukset ovat tulleet yrityksiltä, jotka ovat ostaneet niitä työpaikoille tai antavat työntekijöille joululahjaksi.

Juuri tällä hetkellä uransa parasta lentopalloa pelaava Mäntylä kertoo kahvikäyttäytymisen riippuvan siitä, onko kyseessä pelipäivä. – Pelipäivänä menee uskomaton määrä kahvia. Ennen peliä pitää juoda vähintään yksi kuppi mustaa kahvia, se on myös taikauskoa. Myös kahvilaadut ovat miehelle tärkeitä. Mäntylä on jo pitkään jauhanut kahvin myllyllä ja käyttää mieluiten suodatinkeitintä, pressopannua tai uutuutena dripperiä. – Hiukan tekisi mieli alkaa myymään myös kahvipapuja, keskusteluja on jo käyty yhteistyötahojen kanssa.