Kun keskiviikon Itsenäisyyspäivän kahvista ja konjakista on selvitty, jatkuu torstaina kansainvälisellä fiiliksellä nauttiminen joukkueellisesta valko-venäläisiä vieraita. Hurrikaani avaa CEV-cupin ottelut kotipelillä Shakhtior Salihorskia vastaan. Joukkue tulee Salihorskin kaivoskaupungista. Se on hallitseva Valko- Venäjän mestari. Seura on verrattain nuori, sillä se on perustettu vasta 1999. Se voitti viime kaudella ensimmäistä kertaa maansa mestaruuden. Sen lisäksi hopeaa Salihorsk on voittanut kolme kertaa ja pronssia neljästi. Se on ollut nyt viidesti Valko- Venäjän liigassa mitaleilla. Joten joukkue on aika tavalla samanlaisessa tilanteessa, jossa Hurrikaani on Mestaruusliigassa. Sillä erotuksella, että Hurrikaani metsästää edelleen sitä ensimmäistä kultaista kauden lopetusta.

Kansainvälisillä kentillä vieraat ovat olleet viitenä vuotena. Tämä kausi alkoi Mestarien liigan karsinnoissa, joissa se kukisti ensimmäisellä karsintakierroksella Hurrikaanillekin tutun israelilaisjoukkue Tel Aviv Maccabin. Toisella kierroksella vastaan asettui Tommi Siirilän edustama italialainen huippujoukkue Perugia, joka vei otteluparin nimiinsä suoraan voitoin 2-0. Hurrikaanin ja Salihorskin otteluparin voittaja kohtaa seuraavalla kierroksella joko ranskalaisen Montpellierin tai saksalaisen Rhein Main joukkueen.

Vieraiden riveissä torstaina pelaa kaikille suomalaisille lentopalloihmisille tuttu pelaaja- Eduard Venski. Venski pelasi Suomessa ja Vammalan Lentopallossa kaikkiaan 14 liigakautta, joiden aikana sympaattinen keskipelaaja voitti kaksi Suomen Mestaruutta, kaksi SM-hopeaa ja kolme pronssia. Kertaalleen Venski valittiin Vuoden liigapelaajaksi (2011). Sen lisäksi Venksi tuli valituksi peräti kuudesti SM-liigan tähtiseitsikkoon. Torjuntatilaston mies ehti voittamaan viidesti. Nyt, 40-vuotiaana Venski on edelleen Salihorskin avausseitsikon vakiokasvoja. Miehen torjuntataito ei ole kadonnut mihinkään. Neljässä Mestarien Liigan ottelussa Venski torjui yhdeksän kertaa. ”Eetun” lisäksi hakkuri Uladzimir Zhyhmont kannattaa laittaa mieleen. Hakkuri takoi Maccabia ja Perugiaa vastaan yhteensä 60 pistettä. Samoin yleispelaaja Andrei Radziuk on vahva laituri. Kun valko-venäläiseen soppaan lisätään lisukkeeksi vielä Valko- Venäjän maajoukkuepassari Artsiom Haramykin.

Lauri Rantanen on tutkinut torstaista vastustajaa videoilta ja niiden perusteella on muodostunut melko kattava käsitys vastustajasta. – Kovakätinen joukkue. Laiturit lyövät palloa kovaa ja viistoon. Venski me tiedetään etukäteen. Rantasen mukaan Hurrikaanin kannalta on tärkeää, että vastaanoton jälkeen joukkue pääsee hyökkäämään tehokkaasti. – Samoin aloitussyöttö pitää olla hyvällä tasolla. Jos emme saa syötöllä aiheutettua kaverin vastaanotolle vaikeuksia, teemme itsellemme illasta hyvin vaikean.

Varmasti kaikki jo tietävät, että huomenna ottelulippu maksaa kaikilta yhden (1€) euron. VIP- ja kausikorttilaisten paikat on varattu normaaliin tapaan. Poikkeuksena kansainvälisiin sääntöihin, toisen ja kolmannen erän välissä pidetään kymmenen minuutin tauko. Silloin kentän valtaavat Jankon juniorit, jotka esittäytyvät.

-HurrikaaniMedia-