Suomalaisen lentopallon yksi hienoimmista ja menestyneimmistä seuroista, tamperelainen Rantaperkiön Isku saapuu keskiviikkona Loimaalle Hurrikaanin vieraaksi. Jussi Heinon valmentama ”nuorisojengi” on jatkanut raikkaasti ja rennosti siitä, mihin se viime vuonna jäi. Kun Iskun seuraikoni Tuomas Tihinen päätti uransa tähän kauteen, panosti seurajohto entisestään nuoriin tulevaisuuden tihisiin. Toistaiseksi strategia on ollut positiivinen ja muutamat parikymppiset pelaajat ovat menneet viime- ja tämän kauden aikana harppauksin eteenpäin.

Esimerkkinä hakkuri Samuli Kaislasalo (205cm,20v), joka on keskipelaajasta siirtynyt hakkurin vaativaan rooliin. Kaislasalo pelaa nyt toista kokonaista kauttaan Mestaruusliigassa joukkueensa ykköshakkurina. Hurrikaanissa pari kautta sitten debyytin Mestaruusliigassa tehneellä Kaislasalolla on kasassa nyt 217 pistettä,15 ässää ja 29 torjuntaa. Luultavasti näillä otteilla miehestä on kiinnostunut myös maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Sammelvuo. Yli kaksimetristä hakkuriakin kirkkaammin on loistanut Sakari Mäkinen. Mäkinen (189cm,21v) teki kesällä kovan, mutta oikean ratkaisun, ja siirtyi kasvattajaseura Valepasta Tampereelle peliajan ja vastuun perässä.

Mäkinen ehti pelata kolme kautta liigaa Sastamalassa, mutta päätti viime kauden päätteeksi vaihtaa maisemaa. Maisemanvaihdos on ollut kertakaikkisen täydellinen. Kaikissa Iskun tämän kauden peleissä pelannut yleispelaaja on saldonnut 307 pistettä,13 ässää ja 30 torjuntaa. Pistepörssissä Mäkinen on neljäs.

Vuoden 2016 puolella Isku on pelannut 4 peliä, joista se on voittanut kaksi (KoVe ja Riento) ja hävinnyt kaksi (Tiikerit ja Loimu). Yhteensä neljässä ottelussa pistepussi on lihonut 7 pisteen verran.

Hurrikaanin alkanut vuosi on mennyt voiton ja tappion vuorottelemana. Neljästä pelistä Hurrikaani on kartuttanut pistetilastoaan ainoastaan viidellä pisteellä. Alla on nyt 1-3 kotitappio Valepalle. Tuloksia tärkeämpää tässä vaiheessa olisi iloisen peli-ilmeen löytäminen, joka on Hurrikaanilta ollut vielä tammikuussa aika-ajoin kateissa. Lauantainen Valepa- peli oli tämän liigakauden kovatasoisin Loimaalla nähty peli. Sen myönsi myös Ugis Krastins. Ottelussa oli paljon niitä positiivisia asioita, joita Hurrikaanin pelistä on viime kierroksilla puuttunut.

Hiukan puolikuntoisena pelaava ykköskuusikko osoitti, että se pystyy taistelemaan voitosta Valepaa vastaan. Se vaatii kuitenkin jokaisen pelaajan onnistumista. Ja nähtävästi se vaatii myös Matti Oivasta. Tämä kävi hyvin selväksi lauantaina. Oivasen ensimmäinen kokonainen ottelu oli kerrassaan miehekäs. Ei pelkästään neljän ässän takia vaan sen, että Oivasen paluu nosti jokaisen pelaajan itseluottamusta ja taistelutahtoa suunnattomasti. Oivanen onkin joukkueen ja seuran tärkein henkilö.

Samoin Kosti Shumovin pelaaminen paranee koko ajan. Miehen merkitys on pukukopissa valtava, mutta kentällä venäläissyntyisen keskipelaajan rooli kasvaa koko ajan. Lähes kolme torjuntaa per ottelu- tahdilla operoiva sympaattinen savolaiskarhu on noussut Hurrikaanin johtavaksi pelaajaksi Oivasen ollessa penkillä.

Keskiviikkona Liikuntahallissa tullaan näkemään tiukkaa taistelua sarjapisteistä. Jo ensimmäinen joukkueiden kohtaaminen oli suunsoiton ja kuittailun maustama, joten samaa on luvassa myös keskiviikko-iltana.

-Hurrikaani tiedotus-