Isku – Hurrikaani 3-1 (15-25,25-22,25-20,25-23)

Sampo Volley, Raision Loimu ja nyt viimeisimpänä joukkoon liittyi Rantaperkiön Isku. Nämä kolme joukkuetta ovat sysänneet viime kauden hopeamitalistin ahdinkoon ja kolmen ottelun tappioputkeen. Saviseudulla ei tappioputkia juurikaan ole nähty viimeisten kausien aikana. Edellisen kerran Hurrikaani on runkosarjassa hävinnyt kolmesti putkeen kaudella 2013-2014, jolloin se hävisi Tiikereille, Lakkapäällä ja Ettalle vieraissa. On siis täysin ymmärrettävää, että Loimijoki kiehuu ja poreilee. Päävalmentaja Lauri Rantanen myönsi, että tappioputki näkyy pelaajien ratkaisuissa. – Kyse ei ole siitä, etteikö haluttaisi voittaa. Pelilliset epävarmuudet heijastuvat nyt pelisuorituksissa. Ja luotto omaan osaamiseen murentaa itseluottamusta, Rantanen summaa.

Tiistain vieraspeli alkoi Hurrikaanin kannalta hyvin. Joukkue lähti otteluun ilman kapteeni Matti Oivasta, joka potee kuumetta. Niinpä Karri Kutinlahti pääsi kentälle ja keräsi myös päävalmentajan kehut. – Karri ja Tapsa (Toiviainen) pelasivat miehekkäästi. Kyllä meillä rosterissa on laajuutta, sen osoitti tämäkin peli, mutta joukkuepeliä pitää saada paremmaksi. Avauserän selkeä voitto tuli vahvan aloitussyötön ja jatkopallopelaamisen kautta. Se antoi myös uskoa parempaan, mutta toisesta erästä alkaen Isku paransi omaa peliään. Rantasen mukaan Iskun vastaanotto alkoi toimia ja kokenut Matti Hietanen oli jatkopalloissa ja ratkaisutilanteissa erittäin iso apu rantaperkiöläisille. Toisessa erässä Hurrikaanille lisää harmaita hiuksia aiheutti Thomas Douglas-Powellin lievä loukkaantuminen. Miehellä on lievä alaraajavamma, joka jarruttaa täysipainoista pelaamista. – Toisessa erässä annettiin muutama helppo piste. Päästiin hyökkäämään ”free ball” tilanteessa, mutta annettiin passarille pallo kolmeen- neljään metriin ja tehtiin sillä tavalla hyökkääminen itselle vaikeaksi.

Kun vieraiden pelaaminen oli jatkumoa kahdelle aikaisemmalle ottelulle ja Hurrikaanin pelilliset ongelmat samoja kuin ennen, otti Isku peliotteen itselleen. – Annettiin kaverille mahdollisuus tulla mukaan peliin ja sen he käyttivät. Neljännessä oltiin hyvin mukana, mutta lopussa virheet olivat liikaa.

Vaikka sarjapisteet jäivät Tampereelle, Kutinlahti (9pist.+8,2ässää,3torjuntaa) ja Toiviainen (7pist. +2) osoittivat, että valmennus voi nuoriin miehiin luottaa jatkossakin. Ja jatkoa seuraa jo lauantaina kun Lentopalloseura Etta saapuu Loimaalle.

-HurrikaaniMedia-