Hurrikaani- Loimaan ja Lentopalloseura Ettan välistä sarjaa voisi luonnehtia äkkiseltään syöttö- ja hyökkäyspelin näytöksenä. Vastakkain on kaksi hyökkäysvahvaa joukkuetta. Molemmilla joukkueilla nuoret hakkurit kantavat ykkösratkaisijan vaativaa viittaa. Loimaalaisilla Antti Ropponen (23) ja oululaisilla Joona Jokela (20). Ropponen oli runkosarjassa pistepörssin kakkonen (554pist) ja Jokela neljäs (484pist.). Jokela sai tulitukea kaksikolta Antti Ronkainen (482pist.)-Eetu Pennanen (412pist), kun Ropposen jälkeen Hurrikaanin pisteahneimmat olivat Tomi Rumpunen (344pist.) ja Matti Oivanen (332pist.). Samalla tapaa myös syöttöruudussa joukkueiden kärkinimet loistivat  kärkipäässä. Oivanen voitti ässätilaston 59 ässäsyötöllä ja Ronkainen oli 50 ässällään kolmas. Verkolla torjuntapisteissä Oivanen oli toinen 95 torjunnalla ja Markus Väisänen yhdeksäs 56 torjuntapisteellä.

Ottelusarja on varmasti tiukkaa taistelua pisteistä loppuun saakka. Ei olisi mikään ihme, jos otteluissa nähdään lukuisia pitkiä palloralleja ja viisieräisiä pelejä. Jussi Heinon ja Olli Kuoksan pelitavat muistuttavat toisiaan. Kaikki lähtee asenteesta, kovasta työnteosta ja torjunta-puolustuskombinaatiosta. Yhtäläisyyksiä löytyy myös kapteeniosastolta. Ettan Anssi Hakala (34v) ilmoitti pari viikkoa sitten lopettavansa tähän kauteen ja tällä viikolla Hurrikaanikapteeni Matti Oivanen (32v) ilmoitti myös lopettavansa kuluvan sesongin jälkeen. Oivanen ja Hakala ovat tehneen mittavan pelaajauran. Oivanen ehti kiertämään ulkomaita, mutta Hakala vastaavasti oli kantavia voimia Paterissa, Kempeleessä, Sun Volleyssa ja nyt seitsemättä kautta Ettassa. Hakalan rooli on uran edetessä muuttunut hyökkäysvoittoisesta yleispelaajasta puolustuspelin organisoijaksi. Viime vuosien ajan Hakala on ollut Ettan tuki ja turva liberoruudussa.

Oivasen uran viimeinen mahdollisuus voittaa ensimmäinen Suomen Mestaruus on nyt. Kausi on osoittanut, että joukkue ja kapteeni ovat valmiina aivan päätyyn saakka. Ainakin uransa parasta lentopalloa Suomessa pelaava Oivanen on pitänyt joukkueen pinnalla kauden heikoimmilla hetkillä ja ottanut joukkueensa reppuselkään. Nyt kapteeni ja Hurrikaani ovat olleet voittamaton yhdistelmä. Hurrikaanin voittoputki on 16 ottelun mittainen ja itseluottamus sen mukainen. Kun välieräsarja starttaa Loimaalla lauantaina ja sunnuntaina, nähdään tarkemmin joukkueiden voimasuhteet. Hurrikaani pieksi ramman Team Lakkapään puolivälierissä helposti. Tämä sarja ei antanut täyttä kuvaa, minkälaiseen kevätkiimaan Heino on joukkueensa virittänyt. Kuoksa ja Etta tappelivat neljän ottelun verran Raision Loimua vastaan voittaen kaksi viimeisintä peliä Raisiossa. Tämän kauden aikaisemmista peleistä Hurrikaani voitti kolme ja Etta yhden.

*Hurrikaani-Loimaa suosittelee ostamaan otteluliput ennakkoon netistä : www.seat4.me/tapahtumat/hurrikaani-loimaa-ry
tai Loimaan Prisman infotiskiltä. Ennakkolipulla saat varattua parhaan paikat sekä vältät ottelutapahtuman lipunmyyntiruuhkat.

-HurrikaaniMedia-