Liigasärkät– Hurrikaani 0-3 (23-25,17-25,19-25)

 

Viikonlopun pitkä vieraskiertue Rovaniemelle ja Kalajoelle oli voitokas. Molemmista peleistä irtosi täydet pisteet, eikä kummassakaan ottelussa vastustaja päässyt kovinkaan paljon Hurrikaania ahdistamaan.

Sunnuntaina Kalajoella Hurrikaani ei karahtanut hiekkasärkkiin vaan pahoinpiteli kotijoukkueen kolmessa erässä. Missään vaiheessa ottelua ei ollut epäselvää, kumpi joukkueista tulee kamppailun viemään nimiinsä. Sen verran vakuuttavaa oli Hurrikaanin pyhäpäivän vire. Liigasärkät antoi jo ennen peliä tasoitusta kun joukkueen hakkuri Baltar Ribeiro istui pipo päässä katsomon puolella. Ennestäänkin hiukan kapealla materiaalilla operoiva Shailen Ramdoon käskyttämä sarjanousija ei kestänyt ykköstykkinsä poissaoloa.

– Pelattiin sunnuntainakin kovalla tasolla, eikä annettu minkään asian vaikuttaa pelimme tasoon. Ainoastaan käsittämättömän pieni peliareena teki syöttöpelistämme hankalaa. Meidän hypärimiehet eivät voineet ottaa kunnolla vauhtia kun peräseinä tuli vastaan, ihmetteli Kakko. Osittain tästä johtuen Oivanen siirtyi kahden erän jälkeen vaihtopenkille ja tilalle tuli Pohjanmaan lakeuksien kasvatti Karri Kutinlahti. Jos Jankon kasvatti Vuorinen onnistui lauantaina, sunnuntaina oli Kutinlahden vuoro tehdä juniorikaartin esiinmarssi. Kaikkiaan neljä pistettä yhteen erään on entiseltä juniorimaajoukkueen mieheltä hyvä saldo.

Voitot kasvattivat Hurrikaanin voittoputken jo kahdeksan pelin mittaiseksi. Sen myötä joukkue on hivuttautunut sarjassa jo kolmanneksi. Edellä sarjassa on VaLePa ja Tiikerit, jotka molemmat Hurrikaanin on onnistunut voittamaan jo kuluvan kauden aikana. Sarjasijoituksen arvoa nostaa myös se tosiseikka, että viime kaudesta rajusti uudistunut joukkue on pelannut tässä vaiheessa kautta enemmän vierapelejä (7kpl) kuin kotipelejä (6kpl). Kevätkierros onkin sitten vahvasti kotiottelupainotteinen.

– Olen ylpeä joukkueen pelaamisesta tässä vaiheessa kautta. Pieni pelko kauteen lähtiessä oli, että joukkuepelin kanssa on paljon tekemistä. Nyt näyttää, että uusi joukkue on omaksunut taktiikan melko nopeasti, kiitteli Kakko pelaajistoaan. Miehen mukaan nuorisokaarti on päässyt liigavauhtiin hyvin mukaan ja saanut jo nyt peliaikaa. – Sanoin nuorille herroille, että jokainen tulee saamaan peliaikaa. Ei välttämättä ihan avauskierroksilla, mutta pitkän sarjan aikana tulee vastuuta. Mennyt viikonloppu osoitti viimeistään, että meillä on vaihtopenkillä junnuja, joita voi heittää kentälle. Se luo minulle ja valmennukselle luottamusta.

Joukkueen urakointi jatkuu ennen joululomaa vielä muutaman ottelu verran. Tulevana perjantaina pelataan tämän syksyn yksi odotetuimmista peleistä kun Urpo Sivula johdattaa Raision Loimun Loimaalle. Loimu voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen ja Kakon mukaan nyt maksetaan kalavelkoja.

-Hurrikaani tiedotus-