Karelian Hurmos- Hurrikaani 0-3 (20-25,19-25,19-25)

Hurrikaanin Joensuu- Kuopio- vierasreissaaminen alkoi voitokkaasti Joensuusta. Vaikka joukkue matkasi vasta pelipäivänä Joensuuhun, se ei näkynyt pelissä millään tavalla. Hurrikaani oli alusta saakka kuskin paikalla, eikä sarjanousijalla ollut mitään sanottavaa. Kun kotijoukkue joutuu tulemaan koko loppukauden toimeen ilman hakkuri Matiss Gabdullinsia, oli isäntien eväät ottelussa vähissä. Perjantaina hakkurin paikalla pelasi Ville Louhela (16pist.+10), eikä tappiota voi hänen piikkiin laittaa. Sarjanousijan ja liigan ennakkosuosikin tasoero oli vain tänään valtava.

Isoin ero joukkueiden välillä tuli laitapelaajien pelaamisessa. Hurrikaanin kolmikko Antti Ropponen(15pist.)-Sakari Mäkinen(13pist.)-Tapio Toiviainen(11pist.) nakutti pisteitä 55% tehoilla ja vain kolmella hyökkäysvirheellä. Jos Hurrikaanin tasoinen joukkue pääsee hyökkäämään tällä tavalla, on kotimaan liigassa muutkin joukkueet hätää kärsimässä.
Hyökkäyspelaamisen lisäksi Henrik Porkka torjui Hurmoksen hyökkäyksiä ahkerasti (4 torjuntaa) ja Porkkaa säesti hyvin Mikko Suomalainen kahdella torjuntapisteellä.

– Tehtiin tarvittava. Ei pelattu mitenkään hohdokkaasti, mutta tappavasti, Jussi Heino tyytyi kommentoimaan. Heino oli tyytyväinen asenteeseen, joka ei pelin aikana löystynyt missään vaiheessa. – Vastaanotto oli hiukan vaikeuksissa tänään, mutta onnistuttiin silti hyvin hyökkäämisessä.

Vaikka edellä mainittu laiturikolmikko oli jälleen vauhdissa, pitää erikseen mainita ensimmäistä kauttaan Mestaruusliigassa pelaava Mikko Suomalainen. Suomalainen palasi ”rikospaikalle” ensimmäisen kerran sitten viime kevään. Suomalainen edusti kaksi edellistä kautta juuri joensuulaista Hursmosta. Tänäänkin Suomalainen pääsi verkolla hyvin kiinni Hurmoksen hyökkääjiin. Tilastoihin miehelle merkittiin kaksi torjuntapistettä, mutta sen lisäksi yli kaksimetrinen keskipelaaja vaimensi hyökkäyksiä hyvin.

– Olihan siinä jännitystä ennen pelin alkua, kun oli tuttuja vastassa. Silti oli kiva palata kotisaliin, mies jutteli.
Voitto oli Hurrikaanille jo yhdeksäs putkeen. Edelleen joukkue etenee sarjassa ilman tappioita.

Vastus kovenee huomiseksi huomattavasti, kun vastaan asettuu Kuopiossa Savo Volley.

– Hiukan jännittää meidän vastaanottopelaaminen. Se on ollut jännittynyttä. Huomiseksi siihen pitää löytää rentoutta, Heino mietti.

-HurrikaaniMedia-