Hurrikaani – Sampo 3-1 (25-23, 20-25, 25-22, 25-20)

 

Se oli syyskauden tasokkain ottelu Loimaalla! Hurrikaani ja Sampo eivät antaneet tuumaakaan periksi, ja jokaisen pisteen eteen piti tehdä tosissaan töitä. Hurrikaani pystyi kuitenkin lopulta jatkamaan komeaa voittoputkeaan, joka sunnuntain jälkeen on jo 12 ottelun mittainen. Sampo joutui tuttuun tapaan poistumaan Loimaalta ilman pisteitä, mutta helpolla joukkue ei tällä kertaa luovuttanut.

  • Molemmilta joukkueilta vahva peli, summasi sunnuntain ottelun Sampon Aleksi Kaatrasalo, joka loppukahveilla tuurasi dopingtestiin joutunutta Andrus Raadikia.

Sampo oli lauantaina käynyt hakemassa kolme pistettä Raision Kerttulasta.

  • Se ottelu toimi hyvänä valmistautumisena tähän kärkiotteluun. Saimme Raisiosta lisää harjoitusta aloitussyöttöömme, joka olikin tänään kunnossa, kommentoi Sampon peliä valmentaja Jukka Tuovinen.

Seitsemän ässää Hurrikaania vastaan vahvistaa valmentajan näkemyksen. Hurrikaanilla oli normaalia vaikeampaa saada omalla syöttöpelillään vastustajan vastaanottoa rikki. Sampon hihakolmikko Raadik-Aleksi Mutka-Ville Heiskanen nosti pallot varmasti Petteri Penttisen hyppysiin. Sampo oli puolestaan ottanut syötöissään pommituksen kohteeksi Tomi Mutkan, joka 46 syötön rumputulessa epäonnistui neljästi, mutta nosti tasoaan ratkaisupaikoissa.

Hurrikaanin vastaanotto oli ajoittain pulassa Sampon syötön kanssa

Hurrikaanin vastaanotto oli ajoittain pulassa Sampon syötön kanssa

Hurrikaani yritti vastaavasti pelin alussa painostaa syötöillään virolaista Raadikia, mutta mies ei hätkähtänyt, vaan nosteli pallot peliin ensimmäisessä erässä 67 % varmuudella. Raadik (18/+10) näytti vahvuutensa myös verkolla. Hurrikaani-torjunta ei saanut avauserässä edes hipsuja Raadikin viistolyönteihin. Erä ratkesi 22-22-tilanteessa, kun aluksi Mikko Väliaho laittoi syöttönsä pitkäksi, ja sen jälkeen Hurrikaanin parhaana palkittu Luke Smith uitti aloitussyöttönsä ässäksi Raadikin edestä. Mikko Oivanen huudatti kotiyleisöä tehdessään erän viimeisen pisteen.

Toisen erän loppu oli Sampon näytöstä. Hurrikaani putosi pielavetisten kyydistä 15-15-tilanteessa. Sampon hakkuri Eetu Häyrinen on usein epäonnistunut Loimaalla, mutta nyt hänelle sattui ns. pöljä erä. Toisessa erässä pallo kuoli paikasta kuin paikasta 78 % tehokkuudella. Hurrikaanilla oli vaikeuksia vastaanotossa, ja se näkyi hyökkäyspelin varovaisuutena. Peipit eivät tänään kentälle jääneet, vaan pisteet piti tehdä kunnon hyökkäyksillä. Jotain joukkueiden keskittymisestä ja passareiden juonikkuudesta kertoo se, että kahden erän jälkeen kummallakin joukkueella oli vain kaksi torjuntapistettä.

Kolmaskin erä oli jo vahvasti menossa Sampolle, kun Hurrikaani heräsi taistelemaan. 15-19-tilanteesta alkanut nousu huipentui Mikko Oivasen onnistuneeseen syöttöputkeen. Oivasen pommit repivät Sampon vastaanoton ja samalla Raadikille sattui ottelun ainoa musta hetki. Aluksi pallo kimposi miehen käsistä Oivasen aloituksesta. Sen jälkeen Tomi Mutka torjui miehen nelospaikan hyökkäyksen. Kolmas piste syntyi, kun Raadik löi pallon leveäksi. Kuin kruununa tälle epäonnen hetkelle, virolainen syötti vielä eräpallon pitkäksi.

Neljäs erä palautti myös Häyrisen maan pinnalle. Kolme syöttövirhettä ja hyökkäysprosentti 33 vaikeuttivat Sampon pelaamista, kun enää Raadik sai palloja kuolemaan. Hurrikaani painosti syötöllään Ville Heiskasta ja onnistui sitä kautta ottamaan erässä jopa neljä torjuntapistettä.

Upean ottelun onnistujiin voidaan laskea Hurrikaanista ainakin Luke Smith (21/+17), jonka kuutospaikan hyökkäyksiin ei Sampo löytänyt lääkkeitä. Samoin Mikko Oivanen (23/+17) oli murhaavan tehokas. Sampon pelaajilla onnistumiset kulkivat enemmän vuoristoratamaisesti. Ainoa pelaaja, jonka taso säilyi koko ottelun ajan, oli huiman liberopelin pelannut Aleksi Mutka.

Harrison Peacock pelasi usein Luke Smithin loistavaan hyökkäyspaikkaan

Harrison Peacock pelasi usein Luke Smithin loistavaan hyökkäyspaikkaan

Hurrikaani näytti, että vastustajan hyvä peli ei riitä voittoon saakka. Jos pisteitä Loimaalta aikoo mukaansa ottaa, pitää pelin tason pysyä erinomaisena koko ottelun ajan. Seuraavaksi tätä tulee yrittämään VaLePa, joka liigakauden avauspelissä jäi ns. telineisiin Hurrikaanin riehuessa Porin jäähallissa. Nyt vastaan tulee huomattavasti peliään kohentanut pukkiryhmä. Hurrikaanin seuraava tasonmittaus koetaan Loimaan liikuntahallilla ensi lauantaina klo 17.

 

Hurrikaani-tiedotus