Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani 3-0 (25-21,25-14,25-17)

Kokkolan Tiikerien peli on tällä hetkellä kuin toisesta ulottuvuudesta. Se osoitti viikonlopun peleissä pahimpia vastustajiaan vastaan (Valepa ja Hurrikaani), että tällä hetkellä se on yksinkertaisesti Suomen paras lentopallojoukkue. Tiikerien menestys lähtee taktisesti oikeista pelaajahankinnoista. Siinä Tommi Tiilikainen on osoittanut lähes meedion kykyjään. Tässä maassa ei ole koskaan ollut niin kovaa liberoa kuin japanilainen Taichiro Koga on. Sen lisäksi monivuotinen Sampon pelaaja Enderwin Herreran hankinta oli täysosuma. Herreran pelityyli on kuin suoraan Tiilikaisen pelikirjasta. Venezuelalainen pallosalama liikkuu kentällä suurella säteellä, hyökkää Steven Kehoen tarjoamista nopeista laitapasseista hyvin ja on peli-ilmeeltään tyypillinen Tiikeri-pelaaja.

– Kyyyyllähän tämä päivä osoitti, miksi Tiikerit on noin suvereeni. Ei ollut mitään jakoa haastaa. Heidän puolustuspelaaminen oli jäätävää, kaikki nousi passarille ja jatkopalloista he hyökkäävät kovilla tehoilla. Me muut joudutaan vain toimittamaan palloa yli, mutta Tiikerit tulee niissäkin tilanteissa kovalla ryminällä, Lauri Rantanen analysoi Suomen parasta lentopallojoukkuetta. Rantasen mukaan Tiilikaisen hioma taktinen pelaaminen lähes aukotonta ja siihen yhdistetty tekninen toteuttaminen on loistava yhdistelmä. – Tulos ei vääristä tasoeroa. Meiltä vain Mohamed Alhachdadi (19pist.hyök%52) pystyi pelaamaan omalla tasolla. Tiikerien tasoista joukkuetta vastaan, pelaamisemme vain oli liian yksinkertaista.

Hurrikaani on nyt pelannut kahdesti Tiilikaisen Tiikereitä vastaan, molemmilla kerroilla Hurrikaani on ottanut takkiin puhtaasti 3-0. Se ei silti ole mikään ihme, onhan kokkolalaiset hävinneet koko kauden aikana vain seitsemän erää! Turha edes mainita, että yhtään ottelua se ei ole hävinnyt. Ja vaikea kuvitella, että se kompastuisi runkosarjan lopunkaan aikana.

27-1-2016-16

 

Nicola Giolitolla ja Rantasella on nyt aikaa viikko saada joukkueen pelaaminen askeleen pari eteenpäin. Ensi viikon lauantaina pelataan Suomen cupissa välierät ja Hurrikaani kohtaa jenkkihakkurilla vahvistuneen kuopiolaisen Leka Volleyn. Siinä pelissä on panosta, sillä molemmat joukkueet janoavat seurahistorian ensimmäistä Suomen cupin finaalipaikkaa.

-Hurrikaani tiedotus-