Hurrikaani- Loimaan 16. Mestaruusliigakausi on syykauden osalta paketissa. Joukkue on nyt pelannut puolet runkosarjasta (15 ottelua), ja sarjasijoitus on 5. Tämän kauden Mestaruusliiga on äärettömän tasainen, ja muutamalla peräkkäisellä voitolla tai tappiolla joukkueen sijoitus saattaa muuttua montakin pykälää.
Syyskaudella Hurrikaani on kärsinyt muutamasta pahasta loukkaantumisesta, jotka eivät kuitenkaan ole juurikaan haitanneet pelaamista. Ensin huippukunnossa ollut Aleksi Muukkonen loukkaantui jo toisella liigakierroksella ja miehen palattua parketille, kannettiin kentältä liigan kärkihakkuri Kristers Dardzans. Kahden tulivoimaisen pelaajan poissaolo olisi voinut näkyä enemmänkin joukkueen suorittamisessa, mutta toistaiseksi nämä eivät ole joukkueen pelaamista haitanneet. Kuvaavaa on, että Muukkonen ja Dardzans ehtivät pelaamaan yhtä aikaa vain yhdeksän erää. Muuten miehistä jompikumpi on ollut ”telakalla.” Kuten viime vuosina on ollut tapana, Hurrikaani on hankkinut muutaman nuoren ja potentiaalisen pelaajan kasvamaan liigamittoihin. Tämäkään kausi ei tee siinä poikkeusta. Nyt on ollut ilo seurata Nooa Marttilan ja Miika Haapaniemen esiinmarssia kohti kirkkaita liigaparketteja.
Jussi Heino halusi miehet joukkueeseensa ja antoi heti runsaasti peliaikaa ja vastuuta. Marttilan pelaaminen on syksyn aikana ollut ailahtelevaa, mutta kauden edetessä otteisiin on alkanut tulla tasaisuutta ja kevätkaudesta tullee Maskun Katajan kasvatin osalta varmasti mielenkiintoinen. Haapaniemi puolestaan on ollut heti alusta saakka aloitusseitsikossa. Nuori mies on osoittanut, että potentiaalia on paljon, ja hyökkäyspelaaminen riittää jo nyt Mestaruusliigaan. Haapaniemen pelaaminen on eleettömän tehokasta, ja Oriveden Ponnistuksesta lähtenyt liigadebytantti on tukevasti kiinni vuoden tulokkaan- tittelissä.
Nuorisokaartin esiinmarssin takana joukkueen ikänestori Mikko Suomalainen (28v) pelaa juuri nyt elämänsä parasta lentopalloa. Ikään nähden miehellä on menossa ”vasta” neljäs liigakausi, mutta kehityskäyrä näyttää jyrkästi ylöspäin. Kolmella aikaisemmalla liigakaudella mies on saalistanut runkosarjassa 55 torjuntaa, ja nyt koossa on jo 49 torjuntapistettä. On hyvin todennäköistä, että Haminasta lähtöisin oleva keskipelaaja rikkoo oman torjuntaennätyksensä jo muutaman seuraavan kevätkierroksen aikana.
Kun Hurrikaani pelasi läpi marraskuun häviämättä peliäkään, isoin arkkitehti voitoissa oli latvialaishakkuri Dardzans. Hurrikaanissa on totuttu vuosien aikana näkemään runsaasti kovia hakkureita, mutta nyt ollaan lähellä seurahistorian kovimman hakkurin titteliä. Kun Muukkonen oli alkukauden loukkaantuneena, suurinta ratkaisuvastuuta kantoi juuri Dardzans.
– Joukkue on pärjännyt ihan hyvin, ja tämän nuoren joukkueen parhaat pelit ovat vasta edessäpäin, tietää Hurrikaanin puheenjohtaja Harri Syväsalmi. Syväsalmi myöntää, että seurassa ollaan tyytyväisiä sijoitukseen ja joukkueen otteisiin. – Olen myös tyytyväinen siihen, että joukkue on sitoutunut myös muihin tapahtumiin, kuin pelkästään otteluihin. On todella tärkeätä, että pelaajat ovat esimerkillisesti mukana lastentapahtuma Trombilandiassa, kiittelee puheenjohtaja.
Puheenjohtajan tapaan joukkueen kapteeni Santeri Välimaa on melko tyytyväinen alkukauden peleihin. – Antaisin arvosanaksi kasin. Tuloksellisesti positiivinen maku jää syyskaudesta. Pitää kuitenkin huomioida, että meillä on koko ajan ollut ainakin yksi ratkaisupelaaja loukkaantuneena, kapteeni huomauttaa. Välimaan mukaan loukkaantumiset ovat haastaneet hänen oman pelityylinsä passarina haasteen eteen. – Meillä oli viime kaudella Luka Marttila, Antti Ropponen ja Muukkonen laidassa. Oli aika helppoa heittää palloa laitaan, kun siellä oli aina kuuma pelaaja. Nyt joudun miettimään pelitilanteita eri tavalla, ja se myös kehittää minua itseä passarina, kuudetta kautta Hurrikaanissa pelaava Välimaa paljastaa.
Syyskauden viimeisen pelin jälkeen Hurrikaanin organisaatiossa tapahtui iso muutos, kun Heino ja Inoslav Krnic vapautettiin valmennusvastuusta. Tässä vaiheessa joukkueella ei ole vielä nimettyä uutta päävalmentajaa, ja Välimaa myöntää tilanteen kummittelevan takaraivossa. – Ihan varmasti jokainen pelaaja miettii tätä tilannetta myös jouluna. Vaatii nyt eri tavalla suhtautumista harjoitteluun jokaiselta pelaajalta, kapteeni kertaa.
Kun joukkue palaa 28. päivä joululomalta harjoituksiin, alkaa ehkä kauden tärkein jakso. Joulutauon jälkeen, ennen 4. päivä tammikuuta pelattavaa kevätkauden ensimmäistä peliä, pitää joukkueen pelaajien tavallaan aloittaa kausi uudelleen uuden päävalmentajan kanssa. Pitkää valmistautumisjaksoa ei joukkueelle suoda, vaan palikat pitää saada lähes välittömästi oikeille paikoille. Hurrikaanin joulutauon jälkeiset kaksi peliä ovat niin sanottuja päävastustajia vastaan, kun se kohtaa ensin Kokkolan Tiikerit ja sen jälkeen Raision Loimun.
-HurrikaaniMedia-