Yksi Mestaruusliigan positiivisista yllättäjistä saapuu torstaina Loimaalle. Lentopalloseura Etta on viime vuosina ollut sarjataulukon sijoilla 5-7, eikä asiaa ole ollut mitalipeleihin. Mutta, tällä kaudella sille on kaikki mahdollista. Oululaiset ovat pelanneet nuorella joukkueella käsittämättömän vahvan ja tasaisen kauden. Alkukaudesta Olli Kuoksan joukkue jopa johti Mestaruusliigaa ja tällöin ”asiantuntijat” odottivat, koska joukkueen mahalasku alkaa. No, sitä mahalaskua ei tullut. Ainoastaan ylivoimainen Valepa on ollut Ettaa parempi, mutta muuten oululaiset ovat pelanneet resursseihin nähden erinomaisen kauden ja antaneet oululaiselle lentopallolle aivan uuttaa buustia. Hämmästyttävä fakta, mutta joukkue ei ole hävinnyt koko kaudella kertaakaan kahta peliä peräkkäin!
Torstaina Ettan panokset Loimaalla ovat kovemmat kuin kotijoukkue Hurrikaanilla. Kotijoukkue on asemoinut itsensä runkosarjassa neljänneksi, mutta vieraat taistelevat vielä runkosarjan kakkospaikasta yhdessä Sampo Volleyn kanssa. Kahdeksatta kauttaan Ettaa valmentava Kuoksa on saanut tehdä rauhassa töitä joukkueen kanssa. Pitkäjänteinen työ kantaa nyt hedelmää. Kun Ettan niskassa ei ole viimeisinä vuosina ollut hirvittäviä menestyspaineita, on Kuoksalle annettu työrauha. Seurajohto on ollut maltillinen ja ”Lapin Alekno” on rakentanut rauhassa nyky-Ettaa. Pelaajat, kuten Markus Väisänen, Antti Ronkainen, Jiri Hänninen ja Joonas Jokela ovat tämän taidonnäytteen kirkkaimmat tuotteet. Väisänen on sinällään poikkeus tässä nelikossa, sillä keskipelaaja on kiertänyt Suomea lentopallon perässä paljon ja vyölle on tarttunut jo 335 liigaottelua. Muilla pelejä on huomattavasti vähemmän. Mutta Kuoksa on antanut vastuuta ja antanut myös tehdä virheitä, jotka ovat puolestaan ruokkineet kokemattomampien pelaajien itseluottamusta. Ja tällä hetkellä Ettan laituriosasto on tasainen ja yllätyksellinen. Kun joukkueen puolustuspelistä vastaa Anssi Hakala (33v) yli 400 ottelun kokemuksella, on nuorien ja nälkäisten pelaajien kasvualusta hedelmällinen.
Loimaalla ollaan hiukan päinvastaisessa tilanteessa kuin Oulussa. Runkosarjan neljäs sija on pettymys, kun peilataan viime vuosien menestykseen. Raju uusiutuminen, kahdeksan uutta miestä ja tietynlainen koko kauden mittainen käymistila on aiheuttanut Lauri Rantaselle pohdittavaa. Syyskausi oli haastava, uuden passarin sisäänajo ei ollut kivutonta, mutta tammikuussa Tomi Rumpusen tulon myötä pelaaminen rauhoittui. Samalla omien virheiden määrä laski, paitsi syöttöruudussa. Edelleen Hurrikaanin tekee valtavan määrän syöttövirheitä. Lisäpohdintaa valmennukselle on antanut kapteeni Matti Oivasen poissaolo. Torstainakaan Oivasta ei varmasti nähdä kentällä, koska pelin lopputuloksella ei loimaalaisten kannalta ole mitään panosta. Akaata vastaan sunnuntaina Rantanen peluutti Matti Toivolaa ja Tapio Toiviaista. Molemmat nuoret herrat toivat energiaa kentälle ja antoivat näyttöjä pudotuspelejä silmällä pitäen.
Torstain ottelun voi tiivistää teemaan, jossa Hurrikaani hakee viimeistä virettä ensi viikolla alkavia pudotuspelejä ajatellen ja Etta metsästää vimmatusti vierasvoittoa, jotta se saisi runkosarjan loputtua kakkossijan.

-HurrikaaniMedia-