Hurrikaani – Galatasaray FXTCR Istanbul 2-3 (22-25, 25-20, 25-22, 20-25, 9-15)

Yleisöä 927

Aloituskentälliset:
Hurrikaani: Cedic-Kouki-Oivanen-Määttä-Petrusevics-Koppanen-Mäntylä

Galatasaray: Rejlek- Tuia-Lemet-Keskin-Baranek-Akseker-Cakir/Ozbek

Hurrikaani antoi kelpo vastuksen Euroopan huippuseuroihin kuuluvalle Galatasarayn joukkueelle miesten Challenge Cupin toisen kierroksen ottelussa. Hurrikaani näytti, että panosten kovetessa myös pelaajien asenne on kohdallaan ja taitotaso riittää koviin suorituksiin. Koko joukkue onnistui keskiviikkoillan ottelussa, vaikka taululla olikin pelin päättyessä 2-3-lukemat vieraiden hyväksi.

Myös Ville Kakko oli ottelun jälkeen erittäin tyytyväinen omiensa esitykseen. Hurrikaani oli vastustajaansa parempi sekä vastaanotossa (61% vs. 51%), hyökkäystehoissa (50% vs. 45%) että varsinkin torjuntapelissä, jossa Hurrikaani otti peräti 18 torjuntaa vieraiden jäädessä yhdeksään kaapitukseen. Ainoa asia, jossa Hurrikaani antoi Galatasaraylle siimaa oli omien virheiden määrä.

– 32 omaa virhettä on liikaa, mutta toisaalta myös siinä pitää muistaa se, että vastustaja oli todella kova ja hyökkäyspelissä jokaisen suorituksen piti olla ns. voittava suoritus. Siksi virheitäkin tulee enemmän, antoi Ville osittaisen synninpäästön joukkueensa hyökkäyspelille, jossa tehtiin yhteensä 15 omaa virhettä.

Galatasarayn valmentaja Flavio Gulinelli kertoi joukkueensa pelanneen Turkin liigassa hyvin, vaikka joukkueella on pari tappiota neljän kierroksen jälkeen.

– Nyt sitten pelasimme huonosti ja voitimme silti. Tätä on lentopallo, filosofoi Gulinelli ottelun jälkeen.

I erä (5-3, 7-10, 11-15, 20-19, 22-25)

Ensimmäisessä erässä Hurrikaanin vastaanottopeli toimi mallikkaasti. Passari Kalle Määttä sai pelinsä kulkemaan heti alusta. Vladimir Cedic, Aivars Petrusevics ja Eemeli Kouki onnistuivat löytämään reikiä Galatasarayn torjunnassa. Myös Matti Oivanen ja Tuomas Koppanen saivat tuulettaa onnistumisia. Koppanen johdatti erän keskivaiheilla Hurrikaanin kiriä kahdella

perättäisellä torjunnallaan. Koppanen oli muutenkin komeassa torjuntavireessä kerätessään illan aikana peräti kuusi torjuntapistettä.

Hurrikaani pääsi Koukin ja Cedikin perättäisillä pisteillä 19-18-johtoon. Peli oli tasan vielä 22-22-tilanteessa, mutta Cedicin ja Koppasen hyökkäysvirheet auttoivat vieraat eräpallotilanteeseen, jossa Galatasarayn parhaana palkittu tsekki Kamil Baranek iski syöttövuorollaan pallon Petrusevicsin käsistä päätykatsomoon.

II erä (5-2, 10-8, 14-15, 20-18, 25-20)

Hurrikaani ei masentunut avauserän liukumisesta turkkilaisille, vaan terästi hyökkäyspelaamistaan eikä tehnyt erässä yhtään hyökkäysvirhettä. Tämä yhdistettynä tehokkaaseen torjuntapeliin (6 torjuntaa erässä) antoi Hurrikaanille pelin avaimet käsiin. Ville Kakko kertoi pelin jälkeen olleensa erityisen huolissaan tsekkihakkuri Filip Rejlekin tehokkaista otteista Turkin liigassa. Hyvin olivat Hurrikaani-pelaajat valmentajaansa kuunnelleet, sillä Rejnek törmäsi toisessa erässä yhä uudestaan ja uudestaan Hurrikaani-torjuntaan ja vaipui pelissä lopulta tehoissa neljä pinnaa miinukselle.

Hurrikaanista nousivat esiin Cedic ja Koppanen. Yleisön hullaannuttivat lopullisesti ässän ensimmäisellä syötöllään iskenyt Kasimir Vuorinen ja heti perään torjuntavaihtoon otettu Tapio Toiviainen, joka niin ikään onnistui heti ensi kosketuksellaan tekemään uransa ensimmäisen ”europisteen”. Hurrikaani siirtyi näiden nuorten onnistumisilla 22-19-johtoon. Lopusta huolehti Matti Oivanen, jonka syötöt aiheuttavat hämmennystä turkkilaisten vastaanotossa. Ässä vei Hurrikaani eräpallotilanteeseen, joka myöhemmin toi ratkaisun, kun passari Keskin ei saanut omaa syöttöään verkon yli.

III erä (3-5, 5-10, 10-15, 14-20, 25-22)

Kolmannessa erässä Hurrikaani antoi myrskyvaroituksen omasta venymiskyvystään. Erä näytti vääjäämättömästi olevan menossa Galatasaraylle, mutta jostain kotijoukkue kaivoi taistelukirveensä ja hinasi itsensä lähes tuhatpäisen kotiyleisön hurratessa rinnalle ja lopulta ohi.

Uskomaton nousu alkoi 13-19-tilanteesta. Turkkilaiset olivat käyneet kuumina jo ennenkin muutamista ruotsalaistuomari Martin Stenbockin tuomioista. Nyt Galatasarayn keskari Halil Akseker poltti päreensä jälleen ja joutui purnaamisensa jälkeen katselemaan punaista korttia. Tilanteesta ylimääräinen piste Hurrikaanille. Seuraava piste tuli Cedicin ”tennislyönnillä” tilanteessa, jossa vieraat joutuivat kolmannella kosketuksellaan vain toimittamaan pallon verkon yli. Vallu oli hereillä ja nousi kuin nelinpelissä verkolle ja katkaisi turkkilaistuuppauksen suoralla iskulla vastapalloon. Tuomas Koppasen leijat aiheuttivat turkkilaisten vastaanotolle isoja ongelmia. Kouki ja Oivanen hoitivat pallot kenttään. Keskari Lemet iski pitkäksi ja kun Kouki otti makoisan torjunnan, oli Hurrikaani noussut jo pinnan päähän vastustajastaan.

Turkkilaiset alkoivat hermoilla. Aivarsin ja Vallun kädet eivät vastaavasti tärisseet, vaan kovilla suorituksilla Hurrikaani kuittasi ensimmäisen euroliigapisteensä tällä kaudella.

 

IV erä (4-5, 7-10, 9-15, 13-20, 20-25)

Komean nousun tehnyt kotijoukkue jatkoi samalla itsevarmuudella neljännen erän alussa. Kamil Baranek otti kuitenkin kymmenen pisteen tienoilla tahtipuikon käteensä ja johdatti joukkueensa karkumatkalle, joka parhaimmillaan oli jo seitsemän pistettä. Hurrikaani teki erässä viisi hyökkäysvirhettä. Neljä kertaa hyökkäys päättyi turkkilaistorjuntaan. Myös syöttöruudussa epäonnistuttiin neljästi. Villen mainitsemat omat virheet ratkaisivat nimenomaan tämän erän. Toki kunniaa täytyy antaa myös Galatasaraylle, jonka vastaanotto- ja hyökkäyspeli toimi erinomaisesti. Passari Keskin tykkäsi käyttää paljon myös keskihyökkäystä ja mikäpä siinä, kun molemmat keskarit takoivat palloa parkettiin kovalla prosentilla. Sekä Ibrahim Lemet (12/+10) että Halil Akseker (13/+11) olivat välillä aivan pitelemättömiä.

V erä (3-1, 4-6, 6-9, 7-12, 9-15)

Hurrikaani pystyi taistelemaan kotivoitosta ja kahdesta pisteestä vielä ratkaisuerän alussa, mutta lopulta bensa loppui hieman kesken. Turkkilaisista muulin lailla verkolla puskenut Kamil Baranek hoiti kovalla prosentilla pisteitä omilleen. Hurrikaanista ei vastaavaa pajavasaraa enää löytynyt.

Hieno ottelu päättyi hieman kaksijakoisissa tunnelmissa. Galatasarayn kapteeni Selcuk Keskin kertoi pelin jälkeen joukkueensa tulleen hakemaan vähintään 1-3-voittoa. Nyt voitto tuli, mutta Hurrikaani pääsi yllättämään nappaamalla yhden pisteen. Samoin Hurrikaani oli lähellä jättiyllätystä ja pystyi ahdistamaan vastustajansa köysiin, mutta kanveesiin saakka vastustajaa ei saatu.

Tämä ottelu oli kuitenkin loistava näyttö siitä potentiaalista, joka Hurrikaanilla on. Tällä pelillä jokainen liigaseura olisi poistunut Loimaan liikuntahallista ilman pisteitä.

Joukkue on vielä matkalla kohti unelmaansa, mutta usko omaan tekemiseen sai tänään reilusti vahvistusta. Tästä ottelusta saatiin matkalle mukaan jotain paljon enemmän kuin pelkästään yksi piste Euroliigaan.

 

Videot HurrikaaniTV:n youtube kanavalla

kuvia ottelusta

-Hurrikaani tiedotus-