Valepa – Hurrikaani 3-0 (25-21,25-21,25-21)

On erittäin todennäköistä, että perjantaina pelattu Mestaruusliigan kärkikamppailu Valepan ja Hurrikaani- Loimaan välillä oli joukkueiden tämän kauden viimeinen. Vaikka kautta olisi virallisesti jäljellä vielä pudotuspelit, on Korona- virus iskemässä hampaansa kotimaiseen lentopalloon. Lentopalloliitto ei ole vielä antanut virallista päätöstä kauden päättymisestä, mutta muiden lajien päätös lopettaa sarjatoiminnat välittömästi, antavan osviittaa myös Lentopalloliiton päätökselle. – Uskoisin, että aika pian tulee virallinen tieto, että kausi oli tässä, povasi Jussi Heino perjantaisen ottelun jälkeen.

Sastamalassa pelattu kärkikamppailu oli historiallinen, sillä ottelu pelattiin tyhjille katsomoille. Valtioneuvoston suositus torstaina oli, että kaikki yli 500 ihmisen yleisötapahtumat peruttaisiin. Niinpä Sastamalassa ei paikalla ollut yhtään organisaatioiden ulkopuolista henkilöä. Se loi otteluun mielenkiintoisen tunnelman. Oliko sitten tunnelma vai vahva veikkaus kauden päättymisestä ennen kliimaksia, mutta ottelun pelillinen taso ei päätä huimannut. Kotijoukkue oli vahvempi jokaisella osa- alueella. Mikko Esko pyöritti edellisen kohtaamisen tapaan kotijoukkueen peliä tarkasti, ja Mikko Oivanen(16pist.) ja keskipelaajat Mikko Karjarinta(8pist.) ja David Pettersson(12pist.) hyökkäsivät tehokkaasti. Heino laittoi aloitukseen viikon takaisesta kohtaamisesta poiketen passariksi Santeri Välimaan, joka suoriutui tehtävästä hyvin. – Meillä oli viikolla parit treenit alla, eikä muutenkaan yritetty pelissä mitään ihmeellisiä. Santerin(Välimaa) pelaaminen oli oikein reipasta, Heino summasi.

Ottelu oli lopulta pelkkä kuriositeetti, koska tällä hetkellä kaikkien mielenkiinto on Korona- viruksen torjumisessa ja sen leviämisen hillitsemisessä. – Ihan oikea ratkaisu, mutta kauden lopettaminen tässä vaiheessa harmittaa. Ollaan kymmenen kuukautta valmistauduttu pudotuspeleihin. Välillä treenattu kovempaa, välillä otettu rauhallisemmin, jotta keväällä oltaisiin parhaassa kunnossa. Ja sitten tällainen päätös kaudelle, Heino myönsi.

Heino muistutti, että joukkue oli tällä kaudella runkosarjassa vahvin ja olisi ollut mukava nähdä, olisiko paukut joukkueella riittäneet seurahistorian ensimmäiseen Suomen Mestaruuteen.

TIEDOTE:

Suomen Lentopalloliitto ilmoitti myöhään perjantai iltana, että illan Valepa-Hurrikaani ottelu jää Mestaruusliiga kauden viimeiseksi otteluksi.

Ensi viikolla on luvassa myös päävalmentaja Jussi Heinon kausianalyysi. Pysykää kuulolla! Sillä aikaa, muistakaa hygienia!!

-HurrikaaniMedia-