TUTO Volley – Hurrikaani 3-1

Kotijoukkue TUTO Volley isännöin Nunnavuoressa joukkueiden viimeistä kohtaamista, ennen ensi viikolla alkavaa Mestaruusliigaa. Hurrikaani joutui otteluun pahasti vajaamiehisenä, kun Marttilan veljesduon lisäksi Miro Haapaniemi ovat edeleen alle 20- vuotiaiden matkassa EM- kisoissa. Jussi Heino ei tappiota laittanut poissaolojen syyksi, vaan totesi joukkueesta löytyvän paljon laadukkaita pelaajia. – Meillä on tasainen ryhmä, jota ei muutamat poissaolot hetkauta. Tänään pelattiin ensimmäinen erä oikein hyvää lentopalloa, toisessa ja kolmannessa erässä hiukan odoteltiin ja ihmeteltiin, ja neljännessä meiltä tippui hanskat, Heino summasi koko ottelun. Avauserässä, jonka Hurrikaani vei selvästi nimiinsä, positiivista oli vahva aloitussyöttö ja torjuntapelaaminen.

Päävalmentajan mukaan toisessa ja kolmannessa erässä joukkue tyytyi hiukan odottamaan, mitä kaveri tekee. Suurin vimma pelaamisesta oli kadoksissa. – Meiltä puuttui se viimeinen keskittyminen, mikä näkyi otteissa. Annettiin kaverille liikaa löysää, mikä kostautui sitten erätappioina, Heino analysoi.

Hurrikaani pelasi harjoituskaudella kaikkiaan kuusi harjoituspeliä, voittaen yhden ja häviten viisi. Tahti on samantyylinen kuin viime syksynä, jolloin nuori ja kokematon Hurrikaanijoukkue otti ensimmäisiä yhteisiä askelia liigaparketilla. Heino kokeneena valmentajana tietää, että harjoituspelit ovat eri pelejä kuin liigapelit. – Aikaisempiin kausiin nähden, nyt ollaan kehitytty nimenomaan pelaamisessa. Tulosten valossa ei ollut menestys, mutta se tapa ja tyyli, millä pelattiin, oli positiivista.

Sarjakausi alkaa Hurrikanin osalta 1.10 lauantaina, kun Loimaalle saapuu viime kauden hopeamitalista Savo Volley. Otteluun on vapaa pääsy, sillä kotiavaus on samalla Hyvän Tahdon Ottelu, jonka tuotoilla kerätään urheiluvälineitä ja -varusteita Loimaan alueen ala- asteille ja päiväkodeille.

-HurrikaaniMedia-