Yksi menestyvän lentopallojoukkueen palapelin näkyvimmistä palasista löytyi Hurrikaaniin Argentiinasta. Manuel Leskiw Auer (24v, 196cm) on joukkueen uusi hakkuri, joka korvaa viime kaudella pelanneen Mohamed Alhachdadin.

– Saadaan hiukan erityyppinen hakkuri kuin mitä oli viime kaudella. Haimme ennen kaikkea hakkuria, joka sopii meidän uuden passarin Harrison Peacockin pelityyliin, analysoi Lauri Rantanen varovaisesti uutta ykköshyökkääjää. Auer on pelannut kuusi aikaisempaa kautta Argentiinan pääsarjassa ja nyt alkava kausi on ensimmäinen Euroopassa.

– Tulen Suomeen innoissani, koska täällä on todella kova liiga ja voin kehittyä edelleen paremmaksi pelaajaksi. Sen lisäksi Hurrikaani kiinnosti minua, koska se tappelee vuodesta toiseen kirkkaimmista mitaleista. Toivon, että pystyn auttamaan joukkuetta voittamaan seurahistorian ensimmäisen mestaruuden, kotimaastaan tavoitettu Auer kommentoi. Ainoa seikka, joka nuorta hakkuria hieman epäilytti, oli Suomen ilmasto.

– Olen kuullut, että Suomessa on todella kylmä ja pimeää. Siihen minun pitää nyt sopeutua. Muuten maastanne on positiivinen käsitys, oikeakätinen hakkuri kommentoi. Auer oli päättyneellä kaudella Argentiina liigan pistepörssin voittaja ja odotukset miehen suhteen ovat korkealla.

Auerin sopimuksen myötä Hurrikaanilla on kymmenen sopimuspelaajaa. Rantanen haluaa vielä täydentää joukkuetta kahdella pelaajalla, jotta harjoituksissa olisi täysi tusina pelaajia. – Kyllä kuusikkoharjoittelunkin kannalta on ehdottoman tärkeätä, että saamme vielä pari pelaajaa rinkiin. Toivottavasti asiat ratkeavat meidän kannalta positiivisesti ennen elokuuta, jolloin aloitamme lajiharjoittelun pallon kanssa.

Tällä hetkellä Hurrikaani harjoittelee kiivaasti fysiikkapainotteisesti voimavalmentaja Arto Savosen johdolla. Sen lisäksi Martti Salonen on vetänyt juoksupainotteisia harjoitteita Rantasen valvovien silmien alla. – Jo nyt on harjoiteltu paremmin kuin viime kauden joukkueella. Meillähän ei tässä vaiheessa ollut edes joukkue kasassa. Nyt tehdään se peruskunto, jotta jaksamme harjoitella paljon ja pelata tiiviissä tahdissa.

-Hurrikaani tiedotus/Valtteri-