Kun Hurrikaani ja Galatasaray kohtaavat keskiviikkona Loimaan Liikuntahallissa, voidaan puhua vertauskuvallisesti kääpiön ja jättiläisen kohtaamisesta. Mitataan otteluparia millä tahansa tavalla, on vierasjoukkue selvästi kovempi- paperilla. Parketilla asetelmat voivat muuttua, sehän on urheilun suurin jännitysmomentti. Hyvänä päivänä Hurrikaani voi hyvinkin napata Turkin jättiläisiltä voiton. Kotiavaus tarkoittaa sitä, että kahden viikon päästä Ville Kakon valmennettavien on kyettävä joka tapauksessa taistelemaan joko koko pelin voitosta tai sitten kultaisen erän voitosta. Se riippuu keskiviikon ottelun tuloksesta. Ottelupari pelataan kaksiosaisena, jonka toinen osa pelataan Istanbulissa. Voittaja parista on se, jolla on kahden ottelun jälkeen enemmän pisteitä. Ja pisteet jaetaan samalla tavalla kuin kotoisessa Mestaruusliigassa (3-0 tai 3-1 voitosta saa voittaja kolme pistettä, häviäjä ei saa pisteitä yhtään). (Puolestaan 3-2 voitosta voittajalle kaksi pistettä ja häviäjälle yksi piste). Olisi tärkeää, että Hurrikaani poistuisi kolmen pisteen kanssa parketilta, jolloin kaikki paineet jäisivät ennakkosuosikki Galatasarayn harteille toiseen osaotteluun.

Kakko on tutkaillut kolmen Galatasarayn pelin videoita ja löytänyt joukkueen vahvuudet ja myös heikommat osa-alueet. – Selvästi joukkue hyökkää vahvasti laidoista. Ranskan maajoukkueen Samuele Tuia (198cm, 28v) on todella vaarallinen. Sellainen ollikunnarimainen, jolta voi odottaa aivan mitä tahansa. Pelaa todella kovalla itseluottamuksella, mutta on myös teknisesti äärettömän taitava. Galatasaraylla on kaksi tshekkiläistä pelaajaa, joista Kamil Baranek (197cm, 31v) on yleispelaaja. Kakko luonnehtii pelaajaa kovakätiseksi, joskin yksipuoleiseksi hyökkääjäksi. Miehen kanssa saa kuuleman mukaan olla tarkkana syöttöruudussa. Käsi on kova ja hyppysyöttö painava. Baranekin maanmies on hakkurin tontilla pelaava Filip Rejlek(198cm, 33v). – Antaa rohkeasti pallolle kättä. Ei mitään suurta bravuuria, mutta fyysisenä pelaajana varmasti haastava meidän torjunnalle.

Vaikka Hurrikaanin onnistuisi saamaan rakennettua tiivis torjunta nimimiehiä vastaan, on oman hyökkäyspelin onnistuttava paremmin kuin kertaakaan tämän kauden liigassa. Nimittäin, vastassa verkolla on ihmistorneja. Galatasarayn kolme keskipelaajaa on kaikki yli kaksimetrisiä. Heistä Ibrahim Emet on 208-senttinen, Dogukan Ulu 205-senttinen ja lyhimmältä keskipelaajalta Halil Ibrahim Aksekerilta mittaa löytyy 204-senttiä. – Vaikka keskipelaajien hyökkääminen ei videoiden perusteella ole kovinkaan vaarallinen, ei meidän laitureiden hirveästi kannata lyödä silmät kiinni päin torjuntaa. Se tulee tasan tarkkaan takaisin omille sukille, Kakko muistuttaa. Valmentajan mukaan oman pelin toimivuus riippuu paljon vastaanotosta ja miten Kalle Määttä pääsee passaamaan. – Meidän pitää saada passitempo nopeaksi, jolloin vastustajan pitkät, mutta hitaat keskipelaajat eivät pääse kunnolla laitaan torjumaan.

Kotijoukkueen pitäisi olla fyysisesti terve ja valmiina taisteluun. LiigaSärkät pelissä lievää polvivammaa potenut Jesse Mäntyläkin on pelikunnossa. Eikä varmasti kukaan joukkueesta halua ihan pienen vamman johdosta istua penkillä kun muut nauttivat kansainvälisestä tunnelmasta ja ottelutapahtumasta. – Kyllä nämä ovat niitä maukkaita välipaloja, joita nyt tarjotaan keskelle vuoden pimeintä aikaa. Pelaajien pitää uskaltaa nauttia ja pelata rohkeasti, Kakko tunnelmoi.

Ottelu Liikuntahallissa alkaa keskiviikkona kello 18.30. Ottelun pääsymaksu on ”europeliin” sopiva 1€. Kannattaa tulla ajoissa, koska paikoitusalueella omilla autoilla tuleville saattaa muodostua ruuhkaa.

-Hurrikaani tiedotus-