Hurrikaani – Indykpol AZS Olsztyn 1-3 (17-25, 25-17, 17-25, 20-25)

Hurrikaanin CEV cup –taival päättyi tiistai-iltaan puolalaisen Olsztynin käsittelyssä. Puolalaiset veivät myös vierasottelun nimiinsä. Tällä kertaa lukemat olivat 1-3, ja kun kotikentällä Olsztyn otti puhtaan 3-0-voiton, niin jatkopaikka cupin seuraavalle kierrokselle oli selviö. Itse asiassa tämä ratkesi jo kolmannessa erässä, kun vieraat menivät erissä 2-1-johtoon. Se tiesi sitä, että Hurrikaanilla ei ollut enää mahdollisuuksia taistella jatkopaikasta edes kultaisen erän kautta.

Olsztyn ansaitsi voittonsa, sillä se teki koko ottelussa vain kaksi hyökkäysvirhettä ja vei torjunnat lukemin 5-13. Vastaanotossa Hurrikaani oli joka erässä parempi, mutta keskihyökkäyksessä ja varsinkin hakkuripelissä puolalaiset ottivat niskalenkin kotijoukkueen pelaajista. Keskitorjujat Pawel Pietraszko (11/+7, kolme torjuntaa) ja Sebastian Warda (13/+10, kuusi torjuntaa) olivat fyysisyydellään Hurrikaanin harmina läpi ottelun.

– Oli erilainen vastustaja kuin esimerkiksi lauantain VaLePa tai oikeastaan mikä liigajoukkue tahansa. Näissä kansainvälisissä peleissä vastustajat ovat niin paljon fyysisempiä, että mitään ei saa ilmaiseksi. Torjunta pitää, hyökkäykset ovat painavia ja kenttäpuolustus liikkuvaa. Omaa fysiikkaa pitää kehittää, jotta jatkossa pääsisi samalle tasolle, totesi kelpo pelin pelannut Henrik Porkka (9/+8) ottelun tauottua. Ensimmäistä kauttaan Hurrikaanissa pelaava keskitorjuja oli erityisen vaarallinen syöttöpaikalla, josta kertyi mm. kolme ässää.

Myös vasenkätisten hakkurien kisa meni vieraille. Antti Ropposen pisteet jäivät lukemiin 14/+2, kun virkaveli Jan Hadrava kuittasi tehot 15/+9. Tsekki oli toista erää lukuun ottamatta murhaavan tehokas eivätkä painavat iskulyönnit antaneet Hurrikaani-puolustukselle mahdollisuuksia poimia palloja peliin.
Hurrikaani-hurmos oli parhaimmillaan toisessa erässä, jossa joukkue pääsi Matti Oivasen johdolla kiinni vastustajan hyökkäyspeliin. Kapteeni otti kolme koppia, ja Ropponen ja Rumpunen yhden mieheen. Muissa erissä Hurrikaani-kädet haroivat tyhjää.

– Puolalaiset olivat odotetun kovia. Lähes virheetöntä hyökkäyspeliä, ja muutenkin rauhallisen tasapainoista pelaamista. Me pelasimme hyvin yhteensä noin kahden erän verran (ensimmäisen erän loppu, toinen erä ja kolmannen erän alku). Muuten harmittaa se, että harjoituksissa hinkattu pelitapa unohtui ja alettiin räiskimään palloja mainoksiin, arvioi Jussi Heino omiensa otteita.

Hurrikaanin CEV cup päättyi tänä vuonna alkukierrokselle, mutta kotoinen liiga jatkuu kolmella vierasottelulla. Ensi viikonloppuna Hurrikaani matkustaa aluksi kiihkeään kärkiotteluun Savo Volleytä vastaan. Savosta joukkue siirtyy sunnuntaiksi Rovaniemellä Team Lakkapään vieraaksi. Muutama päivä raskaan reissaamisen jälkeen on aikaa palautua, kun joukkue matkustaa vielä Kupittaan palloiluhalliin. Perjantaina 23.11. vastassa on silloin Raision Loimu.

-HurrikaaniMedia-