Hurrikaani on solminut loppukauden kestävän sopimuksen Venäläisen Sergey Egorovin kanssa. Tällä kaudella 32-vuotias Egorov on pelannut Venäjän Superliigaa Zenit Kazanin joukkueessa. Aikaisemmilta kausilta hänellä on kokemusta Venäjän pääsarjasta mm. Nizhny Novgorodista ja Lokomotiv Ekaterinburgista.

Hurrikaanivalmentaja Ville Kakon ajatuksia tuoreesta vahvistuksesta: – Omien tietojeni mukaan kyseessä on kovakätinen ja rutinoitunut yleispelaaja, joka on pelannut Venäjän Superliigassa. Tosin, ei kannata vielä paukuttaa henskeleitä kun olen nähnyt häneltä vasta pari harjoitusta. Hän saapui lauantaina Loimaalle. Odotan totta kai, että hän ottaa johtajan roolin kentällä ja pukukopissa. Paljon tietysti riippuu, miten pelaaja sopeutuu Loimaalle ja Hurrikaaniin, mutta omaa äidinkieltään hän saa puhua Petrusevicsin kanssa.

Kakko ilmoitti myös, että joukkueeseen joulukuun alussa liittynyt puolalainen Patryk Skup ei jatka Hurrikaanissa enää vuodenvaihteen jälkeen. Nyt joukkue on lopullisessa kokoonpanossa ja syksystä saakka jatkunut ulkomaalaispelaajan etsintä on nyt Egorovin tulon jälkeen päättynyt. – Kyllähän tämä lopullisen kokoonpanon kasaaminen kesti tuskastuttavan pitkään, tuskaili myös Kakko. Ensimmäisen kerran venäläispelaaja on todennäköisesti tositoimissa 7.1. kun Hurrikaani pelaa kotonaan Liiga- Rientoa vastaan. Riento- pelistä alkaa Hurrikaanin kotipeli- voittoinen otteluputki kun vuodenvaihteen jälkeen seitsemästä ensimmäisestä pelistä peräti kuusi pelataan Loimaalla.

Egorovin viimekauden joukkueessa pelannut Suomen Lentopallomaajoukkeen passari Mikko Esko kommentoi miestä seuraavasti: – Hän on kova harjoittelija ja hänellä on erinomainen asenne. Egorov on aina täysillä mukana, vaikka ei kuusikkopelaajiin kuulunutkaan. Pelaajana hän on aika kovakätinen, omaten hyvän lyöntivoiman. Tykkäsi nopeatempoisesta passipelistä. Hän on kokenut kaveri, joka on pelannut monta vuotta Superliigaa ja Venäjän 1- sarjaa. Harjoitellut vuosia todella kovien pelimiesten kanssa, joten omaakin kovuutta löytyy. Uskon, että Hurrikaanissa hänen kokemuksensa näkyy erittäin positiivisena asiana. Jopa yllättävä ja mielenkiintoinen tieto, että hän siirtyy Mestaruusliigaan. Toivottavasti hän on hyvä vahvistus Loimaalaisille.

Alkukaudella Kazanin joukkueessa Egorov on päässyt pelaamaan ja harjoittelemaan kovassa seurassa, sillä Kazanin joukkue on todellinen tähtisikermä joka pelaa myös lentopallon mestarien liigaa. Joukkueen vahvuudessa ovat mm. Matt Anderson (USA), Nicola Grbic (SRB) ja venäläiset Olympia- ja MM voittajat, Nikolai Apalikov, Evgeniy Sivozhelez, Alexander Volkov, Alexey Verbov ja Maxim Mikhailov.

Sergey Egorov

Sergey Egorov

-Hurrikaani tiedotus-