Leka Volley – Hurrikaani 1-3 (25-23,21-25,20-25,22-25)

Hurrikaani matkusti Kuopioon Leka Volleyn vieraaksi. Leka oli marraskuussa vaihtanut valmentajan, kun Lauri Hakalan korvasi Tapio Nissi. Sen lisäksi kotijoukkue oli hankkinut riveihinsä kreikkalaisen passarin Stavros Kasampaliksen. Muutokset olivat saaneet Lekan peli- ilmeeseen positiivisuutta ja joukkue myös hyökkäsi aikaisempaa rohkeammin. Hurrikaanin ja koko ottelun kovimmat pisteet takonut Mikko Oivanen (27pist.6ässää,3torjuntaa) ei silti kreikkalaispassarin taidoista ollut kovin vakuuttunut.

– Aika helposti pystyi kaverin passaria lukemaan, joten päästiin mukavasti rakentamaan torjuntaa eteen. Vaikka ei saatu tappotorjuntoja hirveästi (10), saatiin vaimennuksia ja päästiin puolustamaan niitä ylös.

MiO:n lisäksi Eemeli Kouki oli joukkueen selkärankaa. Pitkästä aikaa kokonaisen ottelun kirjannut Kouki saalisti 17 pistettä ja oli vastaanotossa tutun varma.– Hiukan pitkä pelaamattomuus jännitti, mutta pelin alettua sekin karisi pois. Muutama hölmö virhe tuli, mutta laitetaan se pelaamattomuuden piikkiin, tyytyväinen varakapteeni pohti.
Voitto oli Hurrikaanille koko joukkueen ansiota. Se joutui tulemaan ilman Luke Smithiä toimeen, sillä pelipäivän aamuna iskenyt lievä viirus piti australialaisen varotoimena poissa kokoonpanosta.

– Ihan mukavasti meni, vaikka minulla ei ollut yhtään tervettä laituria vaihdossa, Lauri Rantanen totesi. Ottelu olisi voinut päättyä suoraan 3-0, mutta kotijoukkueen Samuli Kaislasalon avauserän lopun syöttövuoro käänsi ensimmäisen erän kotijoukkueelle. Sen jälkeen Hurrikaani otti komennot, ja piti sen loppuun saakka.

Hurrikaanin ”tappava tammikuu” jatkuu keskiviikkona, kun Vantaan Ducks saapuu Loimaalle. Viikonloppuna joukkue matkaa ensin lauantaina Ouluun ja sunnuntaina Kokkolaan. Sen jälkeen on vuorossa matka Italiaan euro-cupin toiseen osaotteluun. – Tärkeintä on pitää joukkue terveenä. Sen lisäksi nyt pelataan ja palautellaan. Ottelutahti on nyt sellainen, päävalmentaja suunnitteli.

Vaikka päävalmentajaa tulevien viikkojen ottelutahti ehkä hirvittää, ainakin pelaajien mielestä homma on ok. Kuten yli 200 maaottelun hakkuri MiO sen tiivisti: Aina kivampi pelata on kuin harjoitella.

Jari Turusen ottelukuvia http://jat.kuvat.fi/kuvat/Lentopallo/LEKA+-+Hurrikaani+080117+(1-3)/

-Hurrikaani tiedotus-