Kokkolan Tiikerit – Hurrikaani- Loimaa 3-1 (16-25,25-20,25-18,25-18)

Hurrikaani- Loimaa matkasi kauas, poikkeuksellisesti Kalajoelle pelaamaan kotijoukkueena toiminutta Kokkolan Tiikereitä vastaan. Ottelu oli täysin kaksijakoinen. Ensimmäinen erä oli totaalista Hurrikaanin näytöstä, sen jälkeen kuskin paikalle siirtyi kotijoukkueena pelannut Tiikerit. Tosin, toiseen erään Olli Kuoksa marssitti loimaalaisilta eri yleispelaajaparin, kuin millä se aloitti ottelun. Alussa kentällä laitureina operoi Greg Petty ja Nooa Marttila, toiseen erään parketille tulivat Väinö Rahko ja Kasimir Vuorinen, sekä erän lopulla hakkuriksi Alex Horn. Pitkän erätauon jälkeen Kuoksa palasi aloitusseitsikkoon, mutta samanlaiseen avauserän kaltaiseen vireeseen ei ”ykkösketju” enää päässyt.

Ensimmäisessä erässä vieraat hyökkäsivät, syöttivät ja torjuivat Tiikereitä paremmin. Erä oli kuin toisinto kymmenen päivää aikaisemmin pelatussa Tiikerit- pelistä. Eniten tuhoa teki Petty, joka ei kuitenkaan toisen erän penkityksen jälkeen enää päässyt kolmannessa erässä samaan lentoon, kuin ensimmäisessä erässä.

Hurrikaani näytti alussa, kuinka vahva se on tällä hetkellä. Santeri Välimaa pelasi fiksusti ja ruokki koko tykistöä tasaisesti. Tiikereillä ei ollut tässä vaiheessa ottelua mitään asiaa. Se jäi täysin statistin rooliin.

Kun vieraat vaihtoivat toiseen erään yleispelaajiaan, tahti muuttui. Samalla Mikko Keskisipilän suojatit nostivat oman pelaamisen tasoa, ennen kaikkea vastaanottopelaaminen parani. Missään vaiheessa Hurrikaani ei saanut Tiikerit- kapteeni Antti Leppälää kuriin. Leppälä hyökkäsi keskeltä tehokkaasti, keräten lopulta ottelun korkeimman pistemäärän (15pist. +14). Saldo on erinomainen keskipelaajalle.

Kolmannessa ja neljännessä erässä Tiikerit osoitti, että se on ainakin kotipeleissä vaarallinen kenelle tahansa joukkueelle. Joukkue ei tehnyt kahdessa viimeisessä erässä yhtään omaa hyökkäysvirhettä, ja hyökkäystehot nousivat yli 50%. Vaikka Hurrikaani paransi huomattavasti pelaamistaan neljänteen erään, loimaalaisten eväät olivat lopulta syöty Tiikerien suihin. Eniten vaikeuksissa oli Petty, jonka vastaanottopelaaminen mureni täysin.

Kun Mestaruusliiga kulkee kohti kevään ratkaisupelejä, Tiikerit ilmoittautui mukaan kamppailuun mitaleista. Keskiviikkona kotijoukkueen peli starttasi avauserän jälkeen käyntiin mallikkaasti. Huomioitavaa on, että joukkueelle tuli koko ottelussa vain yksi suora hyökkäysvirhe. Hurrikaanille niitä tuli lopulta peräti kaksitoista.

Vaikka loimaalaisille sattui vuoden ensimmäinen tappio, mitään paniikkikohtausta ei kannata kehitellä. Yhden päivän matkustus Kalajoelle ja bussista suoraan parketille, ei ole mitenkään helppo tilanne. Positiivista on myös, että uusi vahvistus Daenan Gyimah (10pist. +8) on aivan omaa luokkaansa hyökkäyssuuntaan. Välimaa passasi kanukille yksitoista passia, joista mies tappio yhdeksän.

-Oltiin sovittu Lönen (apuvalmentaja Juha Lönnqvist) kanssa, että jos ekassa erästä tulee voitto, vaihdetaan yleispelaajat. Tiesin, että tämä on riski ja antaa mahdollisuuden vastustajalle, Hurrikaaniluotsi paljasti. – Me tarvitsemme näitä vaikeita hetkiä, jos haluamme keväällä olla mestareita, Kuoksa päätti.

Vierastappio ei murskannut joukkueen haaveita runkosarjan voitosta. Hurrikaanilla on edelleen kaksi peliä vähemmän pelattuna kuin Akaa- Volleylla, joka on kolmen pisteen karkumatkalla. Seuraava todellinen herkkupala tarjoillaan Loimaalla tulevana lauantaina, kun Valepa Sastamala tulee vieraaksi. Tähän otteluun on myyty ennakkoon jo hurja määrä lippuja, joten paikalle tulevan yleisön toivotaan tulevan ajoissa, koska lippuluukulla saattaa syntyä ruuhkaa.

-HurrikaaniMedia-