Liiga-Riento – Hurrikaani 3-2 ( 25-14, 25-16, 22-25, 15-25, 10-25 )

 

Hurrikaani onnistui nappamaan jo yhdeksännessä peräkkäisessä ottelussa vähintään yhden pisteen. Tällä kertaa se tuli vaikeimman kautta kun kotijoukkue Riento oli vähällä yllättää heikosti valmistautuneen Hurrikaanin housut kintuissa. Ottelun  alussa Riento onnistui mellastamaan laidoilta mielin määrin, eikä Ville Kakon suojatit saaneet torjunnalla edes vaimennettua isäntäjoukkueen vahvaa alkua. Hieman yllätykseksi kotijoukkueen tahtipuikkoa alussa heilutteli Eetu Pennanen, joka rokotti useaan otteeseen torjunnan käsistä palloa katsomon puolelle. Hakkuri Bojan Gluvajic ei ollut aivan tulikuuma, mutta maanmies Boris Bakalov puolestaan verkolla ja keskihyökkäyksissä oli tehokas.

Kahden umpisurkean erän jälkeen pitkällä erätauolla Kakko halusi terävöittää pelaamista ja asennetta. Tässä valmentaja onnistui täydellisesti, koska kolmannesta erästä alkaen joukkueen pelaaminen oli tuttua ja tehokasta. Myös torjuntapelaaminen terävöityi, sillä kolmessa viimeisessä erässä Tuukka Anttilan johdolla ( 7 torjuntaa ) Hurrikaani torjui isännät peräti 15 kertaa.

– Suurin muutos pelaamisessa oli laitapelaajien tehon nousu, josta vastuuta kantoi parhaiten Aivars Petrusevics ( 23pistettä, +14 ), kiitteli Kakko. Petrusevics oli vastuunkantaja varsinkin viidennessä erässä, jossa Petteri Penttisen kanssa yhteispeli tuotti murhaavaa jälkeä varsinkin kutospaikan hyökkäyksissä.

– Meille voitto viidennessä erässä on hyvää harjoitusta pudotuspelejä varten, koska suurella todennäköisyydellä niitä joudutaan keväällä pelaamaan. Toisaalta nousu kahden erän tappiotilanteesta kertoo paljon joukkueen tämän hetken asenteesta, kiitteli Kakko.

Kakon mukaan keskittyminen pitää olla alusta saakka parempaa keskiviikkona kun Hurrikaani matkaa Tampereelle Iskun vieraaksi. Valmentaja muistutti, että Mestaruusliigassa ei puolivaloilla voiteta ainuttakaan ottelua vaan jokaisen voiton eteen on valmistauduttava huolella.

-Hurrikaani tiedotus –