Hurrikaani – TUTO Volley 3-1 (29-27,25-17,25-22,24-26)

 

Hurrikaani- Loimaa ja TUTO Volley kohtasivat parin viikon sisään toistamiseen. Kun ensimmäisellä kerralla turkulaiset olivat suvereenisti parempia, nyt voimasuhteet olivat kääntyneet. Huolimatta, että TUTO Volleyn riveissä ykköspassarina pelasi maajoukkueen luottopelaaja Akseli Lankinen. Hurrikaani puolestaan esitteli oripääläisyleisölleen uuden latvialaishakkurinsa. Kristers Dardzansin debyytti ei olisi voinut paljoakaan paremmin sujua. Miehen hyökkäyspelaaminen oli tehokasta, syöttöpeli vahvaa ja kokonaisvaltaisesti Dardzans esitti rauhallista pelaamisen mallia. – Dardzans parantaa vielä, kuten koko joukkue. Pelattiin kokonaisuudessaan erittäin hyvin, Jussi Heino myönsi.

Vielä ensimmäisessä erässä molemmat joukkueet taistelivat tasapäisesti. Turkulaiset olivat niskan päällä lähes koko erän, mutta voimasuhteet alkoivat kääntyä Dardzansin ja Miika Haapaniemen erän lopun onnistumisilla. Erän kaksi viimeistä pistettä merkittiin Miro Leinoselle, joka torjui TUTOn hyökkäyksen kahdesti peräjälkeen.

Kun Hurrikaanin aloitussyöttö pysyi vahvana myös toisessa erässä, ei Lankinen päässyt pyörittämään TUTOn hyökkäyspeliä aivan mielin määrin. Turkulaisten hyökkäyspeliin vaikutti myös hakkuri Matias Tihumäen pelikunto, mikä ei vielä loukkaantumisen jälkeen ole aivan optimaalinen. Mies joutui vielä varomaan kättään iskulyönneissä, mikä teki Tihumäen pelaamisesta tukkoista.

Kolmannessakin erässä Oripäässä kotijoukkueena pelannut Hurrikaani oli koko ajan kuskin paikalla. Vahva syöttötyöskentely vaikeutti vieraiden hyökkäystä, minkä jälkeen kotijoukkue pääsi torjuntapelillä joko suoriin torjuntapisteisiin, tai sitten vaimennusten kautta jatkopallopisteisiin. Vaikka neljännessä erässä Heino vaihtoi melko rajustikin miehistöä, taso ei juurikaan laskenut. Erityisesti Lauri Vanhanen ja Jarno Koivuniemi osoittivat, että ovat valmiina kentälle myös liigapeleissä. Vaikka erä lopulta lipsahti turkulaisille, ottelun voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

-Pelimme paranee pikkuhiljaa. Meillä oli tänään pelissä paljon niitä asioita, joita jo harjoituksissa teemme. Ne siirtyivät nyt myös itse peliin, päävalmentaja paljasti. Heinon mukaan tämänpäiväinen peli osoitti, että joukkueen materiaali on laaja ja tasainen. – Meillä on tällä hetkellä terve kilpailutilanne joka pelipaikalle, ja se on pelkästään hyvä asia.

Hurrikaanin parhaana otteluisäntä Oripään Sähkö ja sen toimitusjohtaja Sami Salminen palkitsi Haapaniemen. Haapaniemi saldosi kuusi pistettä ja yhden ässän. Sen lisäksi, miehen ennakkoluuloton asenne teki vaikutuksen kotiyleisöön. Santeri Välimaan mukaan joukkue paransi kahdesta ensimmäisestä harjoitusottelusta roimasti. – Peli ratkesi syöttöpeliin, oltiin siinä tosi vahvoja. Saatiin kaverin vastaanotto rikki ja meidän hyvä torjunta aiheutti TUTOlle vaikeuksia.

Välimaalla oli myös mielipide uudesta hakkurista. – Tosi helppo pelata Kristersin kanssa. Mulla on parannettavaa paljon, mutta Kristers lyö hyvin heikommastakin passista, Välimaa luonnehti.

Hurrikaani jatkaa harjoituspelejään jo perjantaina Liikuntahallissa, jonne saapuu vieraaksi Akaa- Volley. Ottelu alkaa kello 18.30 ja keskikatsomo vedetään yleisöä varten ulos. Samoin, kahvio palvelee.

 

-HurrikaaniMedia-