Hurrikaani – Raision Loimu 3-1 (25-17,27-25,23-25,25-22)

Kun poissa on Antti Ropponen, Petteri Friberg, Jesse Mäntylä ja Max Staples, vaikuttaa se minkä tahansa joukkueen pelaamiseen. Siihen nähden Oripäässä pelattiin lauantaina erinomainen ottelu, jossa Hurrikaani osoitti vaarallisuutensa Loimun kustannuksella. Yli 200 katsojaa sai todeta, että kotijoukkueen uusista pelaajista Dmitry Shestak, Thomas Douglas-Powell ja Matti Toivola esiintyivät edukseen. Paluumuuttajista Kasimir Vuorinen ja Tapio Toiviainen pelasivat energisesti ja toivat juuri sitä Lauri Rantasen toivomaa nuoruuden intoa. Toiviainen aloitti hakkurina ja Vuorinen yleispelaajana. Viimeisessä neljännessä erässä Vuorinen siirtyi liberoksi ja Toiviainen yleispelaajaksi. Varsinaisen yllätyksen Rantanen aiheutti laittamalla Kutinlahden neljännessä erässä hakkurin tontille. – Se on helppo paikka, ei tarvitse mitään ajatelle. Sen kuin lyö vaan palloa kovaa, pohjalainen uhosi. Moni surkutteli kun Luke Smith lähti kahden kauden jälkeen pois, mutta korvaaja näyttäisi olevan vähintään Smithin tasoa. Niin ikään australialainen Thomas Douglas-Powell osoitti heti ensimmäisessä pelissään, mikä kenguru hän on miehiään. 25 pistettä vähillä virheillä ja peräti viisi ässäsyöttöä on vajaan viikon joukkuetreenien jälkeen kova työnäyte. Valmennus peluutti melko tasapuolisesti passarikaksikkoaan Daniel Fordia ja Matti Toivolaa. Venäläiskeskipelaaja Dmitry Shestak osoitti, että torjuntapelaamisen lisäksi hyökkääminen onnistuu molempien passarien kanssa.

– Tyypillinen harjoitusottelu, mutta parempaa kuin ensimmäinen peli Iskua vastaan, totesi sympaattinen Shestak. Kaikesta näkee, että Shestak on kokenut ammattilainen. Miehen olemus on nuorelle joukkueelle juuri oikeanlainen. Shestak tekee parketilla ainoastaan oikeita asioita. Sen lisäksi, että venäläisjätti (206cm) lukee ja liikkuu hyvin, mies myös sijoittuu erinomaisesti.

Mäntylän tilalla kolmessa ensimmäisessä erässä liberona pelannut Johannes Laine sai Rantaselta kiitettävän arvosanan. – Laineen pelaaminen oli hyvällä tasolla. Erinomainen suoritus. Päävalmentajan olemuksesta ja ilmeistä pystyi lukemaan, että mies on tyytyväinen uusiin pelaajiin.

Siihen ei Rantanenkaan osannut vastata, koska Staples on pelikunnossa. Tällä hetkellä Staplesin poissaolo ei vaikeuta Hurrikaanin pelaamista kovinkaan paljoa, sillä ensimmäistä kertaa penkiltä löytyy laajuutta korvaamaan Staples. Hurrikaani pelaa kertaalleen Loimaalla ennen Mestaruusliigakauden alkua. Perjantaina 15.9. Loimaalle saapuu Vantaa Ducks.

Erityiskiitokset vielä hienosti järjestetystä tapahtumasta Oripään Urheilijoille, otteluisäntä Oripään Sähkölle ja Sami Salmiselle, sekä Oripään Marsalkalle Matti Kulmaselle.

-HurrikaaniMedia-