Hurrikaani- Loimaa – Valepa Sastamala 3-2 (25-23,22-25,20-25,29-27,15-11)

Hurrikaani- Loimaa viettää parhaillaan leiritystä Koskella. Leiritykseen on kuulunut myös lentopallo- oppien jakamista Kosken Kaiun junioreille. Perjantaista sunnuntaihin kestävällä leirityksellä on Hurrikaanin omien harjoitusten lisäksi ohjelmassa kaksi harjoituspeliä ja näiden välissä joukkue vetää Kaiun junioreille treenejä. Tiivis kolmen päivän leiritys lauantain osalta huipentui viime kauden mestarin Valepa Sastamalan ja Hurrikaanin harjoitusotteluun, joka veti Kosken liikuntahallin täpötäyteen katsojia. Ajankohtaan nähden hyvätasoisen ottelun voitti lopulta kotijoukkueena pelannut Hurrikaani. Kuten paria viikkoa aikaisemmin, tälläkin kertaa voitto irtosi vasta viiden erän taistelun jälkeen.

-Neljä erää vedettiin ykköskuusikolla ja niissä erissä oltiin kyllä kuskin paikalla minun mielestä, Olli Kuoksa analysoi. Edelleen Hurrikaanin kokoonpanosta on poissa libero Troy Gooch, sekä keskipelaajat Nuutti Niinivaara ja Miika Haapaniemi. Kolmikko on maajoukkuetehtävissä, eivätkä ehdi joukkueen mukaan enää harjoitusotteluihin.

Ilman kolmikkoa esiintynyt Hurrikaanijoukkue osoitti, että penkiltä löytyy leveyttä. Lauantaina liberona pelasi vasta 16- vuotias Aatu Kukkonen, jonka ei tarvitse pelaamistaan yhtään hävetä. Nuorukainen vastaanotti ja puolusti erinomaisesti, ja osoitti olevansa valmis myös liigakentälle. Kuoksa jakoi koko joukkueelle kiitosta, ja tunnusti, että joukkue on erittäin sitkeä ja henkisesti vahva.

Ottelu oli pienten marginaalien peli, missä nähtiin jatkuvasti pitkiä jatkopallotilanteita ja raivoisaa puolustamista. Varsinkin Hurrikaani on onnistunut loihtimaan aivan uudenlaisen puolustusmoodin, jossa jokaisen pelaajan rooli ja sijoittuminen on selvästi tiedossa. Tämä taas luo runsaasti jatkopallohyökkäyksiä, joissa tänään kunnostautuivat joukkueen kokeneet pelaajat Eetu Häyrinen ja Greg Petty. Häyrinen on tällä hetkellä uransa parhaassa fyysisessä kunnossa, mikä antaa joukkueelle jokaisessa pelissä mahdollisuuden voittaa. Samoin Petty, joka pelaa fiksusti ilman suurempia hosumisia.

Se, missä Hurrikaani osoitti lauantaina olevansa, jopa hieman yllättäen, Valepaa edellä, oli jatkopallopelaaminen. Santeri Välimaan passipelaamiseen on tullut uusia variaatioita, ja nyt joukkueessa on ratkaisuvoimaa molemmilla laidoilla. Valepan päävalmentajalla Janne Kangaskokolla on käytössä hyvin kansainvälinen joukkue, mutta ainakaan vielä joukkuepelaaminen ei ole kuosissa. Mikko Esko osoittaa edelleen olevansa tasavallan ykköspassari, mutta muuten joukkueen peli oli hyvin Valepalle epätyypillisen virheherkkää. Vaikka hyökkäysvirheet meni lähes tasan, Valepa sortui peräti 29 syöttövirheeseen.

-Puolustuspelaaminen on paljon kiinni tahtotilasta. Osittain pitää sijoittua oikein, mutta tahto ratkaisee paljon, Kuoksa mietti. Kuoksa on yhdessä Juha Lönnqvistin kanssa loihtinut joukkueeseen kovan tahtotilan, eikä Valepa saanut yhtään helppoa pistettä. Päinvastoin. Lauantaina nähtiin tukku pitkiä palloja, joissa ratkaisun hetket olivat vierasjoukkueella, mutta lopulta pisteen teki kotijoukkue.

Lauantainen voitto Valepasta antoi Kuoksalle ja joukkueelle selvän signaalin, että joukkue on oikealla tiellä. Vaikka kyseessä on harjoituspeli, antaa se Hurrikaanille selvästi lisää itseluottamusta siihen, että se voi voittaa Valepan kaltaisia huippujoukkueita myös liigassa.

-HurrikaaniMedia-