Hurrikaani – Lempo Volley 4-0 (25-20,26-24,25-17,25-13)

Kosken kunta ja Kosken Kaiku isännöivät Hurrikaanin ja Lempo Volleyn välistä harjoitusottelua Koskella. Täpötäysi Kosken liikuntahalli näki neljän erän ajan ajankohtaan nähden hyvätasoista lentopalloa. Lempo Volley on perustettu tälle kaudelle lempääläläisten Kisan ja Jyryn pohjalta ja joukkue starttaa ykkössarjaan yhtenä ennakkosuosikeista. Itse asiassa sen tämän iltaisella aloitusseitsikolla (Matti Toivola, Tomi Rumpunen, Eetu Rantanen, Anssi Vesanen, Tatu Härkönen, Teemu Koivunen, Jyri Niemi) oli urallaan enemmän pelattuja liigapelejä kuin Hurrikaanin vastaavalla. Jussi Heino marssitti Hurrikaanista alkuun kentälle kokoonpanon: Jesse Mäntylä, Tapio Toiviainen, Inoslav Krnic, Tino Vuori, Sakari Mäkinen, Lauri Vanhanen, Mikko Suomalainen. Krnic oli vasta myöhään maanantaina saapunut Suomeen, eikä Heino peluuttanut kroaattia kuin muutaman pallon verran. Hänet korvasi Santeri Välimaa, joka debytoi tällä kaudella Mestaruusliigassa.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Lempo Volley oli alussa niskan päällä. Sen vastaanottopelaaminen kesti Hurrikaanin syöttöpelin ja Toivola pääsi pyörittämään vanhaa seuraansa vastaan monipuolista peliä. Toivola ruokki ahkeraan 39-vuotiasta Vesasta, joka on edelleen huippukunnossa. Myös Rumpunen on liigakelpoinen, vaikka on jo ”eläköitynyt” ammattimaisesta lentopallosta.

Hurrikaanin pelaaminen oli paikoitellen jo sellaista, mitä Heino joukkueelta odottaa kaudellakin. – Ensinnäkin, oli erittäin kiva käydä Koskella pelaamassa. Tällaiset tapahtumat ovat hienoja yhteistyön tuloksia, Heino kiitteli. – Peli lähti meiltä hyvin käyntiin ja pelaaminen oli vakuuttavaa. Kiva huomata, että pelaajat kommunikoivat keskenään ottelun aikana, jos huomaavat jotain korjattavaa, Heino kertasi.

Kahdessa ensimmäisessä erässä Toiviainen pelasi keskipelaajana Karri Kutinlahden ollessa pelin sivussa lievän vamman takia ja tauon jälkeen Toiviaisen tilalle keskelle siirtyi joukkueen parhaana palkittu Sakari Mäkinen. Mäkinen osoitti, että mies pärjää myös keskipelaajana. Koko ottelun hakkurina sai pelata Tino Vuori, jonka otteet paranevat peli peliltä. Myös Vuoren kohdalla debyyttikaudelta voi odottaa positiivisia asioita.

Seuraavan kerran Hurrikaani pelaa jo perjantaina Liikuntahallissa, jonne vieraaksi saapuu Raision Loimu. Ottelu alkaa kello 18.30.

-HurrikaaniMedia-