Loimu – Hurrikaani 0-3 (16-25,19-25,25-27)

Kerttulassa juhlittiin ennen paikallisottelun alkua Loimun mestaruuksia ja sen kunniaksi mestaruusviirit nostettiin Kerttulan kattoon. Kovin paljon enempään ei kotijoukkueella ollut juhlanaiheita. Niin totaalinen oli Hurrikaanin esitys, varsinkin kahdessa ensimmäisessä erässä. Jo avauserässä vieraat pommittivat peräti kuusi ässää ja torjuivat neljästi. – Meillä oli ensimmäisessä erässä syöttö äärettömän kovassa kunnossa. Samoin torjuimme hyvin, vaikka Loimukaan ei huonosti hyökännyt, Lauri Rantanen jutteli. Rantasen mieltä lämmitti erityisesti kaksi ensimmäistä erää, joita Hurrikaani hallitsi täysin. Pitkällä erätauolla Tapio Toiviaisen mukaan joukkue keskittyi erityisen tarkasti, jotta se pääsisi kuittaamaan ottelun suoraan kolmessa erässä. Se oli lähellä, että ottelu olisi venynyt ainakin neljän erän taisteluksi. Välittömästi tauon jälkeen ainakin vielä toistaiseksi Loimu- paitaa kantava Ossi Rumpunen paukutti ässän. Sen jälkeen kotijoukkue taisteli muutaman tahtopisteen ja sytytti niin oman joukkueen kuin kotiyleisön paikallistaistoon mukaan. Ottelu periaatteessa alkoi alusta. Kolmatta Loimu johti koko ajan, aina tilanteeseen 22-21 saakka. Parhaimmillaan sen johto oli 19-15 ja 21-18. Kun Rantanen vaihtoi Dimitri Shestakin tilalle syöttämään Matti Toivolan, alkoi Hurrikaani pääsemään vahvalla pohjalaisella leijalla niskan päälle. Ensin Toivola syötti ässän ja tasoitti 22-22. Sitten jatkopallotilanne, jonka Matti Oivanen niittasi aivan rajan pintaan. Videolta jälkeenpäin katsottuna, tuomio oli oikea ja vieraat 22-23 johtoon. Samasta tilanteesta kotijoukkueen belgialaisvalmentaja Christophe Achten nappasi keltaisen kortin. Belgi oli vahvasti eri mieltä päätuomari Raine Hakalan kanssa tuomiosta. Oli keltainen kortti taktinen veto saada hetkeksi joukkueelleen hengähdystauko tai ei, pääsi tämän ”tuumaustauon” aikana Loimu taas peliin mukaan ja jopa eräpallotilanteeseen. Kokenut joukkue ei kuitenkaan osannut hyödyntää avautunutta tilaisuuttaan vaan Hurrikaani pelasi jatkopalloille venyneen kolmannen erän kriittiset hetket paremmin.

Hurrikaanista ei ketään voi nostaa ylitse muiden. Jokainen seitsikossa ollut pelaaja noudatti Rantasen nuottikirjaa hyvin. Maksim Busuljevicin toinen peli oli lauantaista parempi. Pusun ja Toiviaisen yhteispeli oli jo askel parempaan suuntaan ja Thomas Douglas-Powellin kanssa sävelet soivat jo kauniisti. Douglas-Powellilla oli syöttöruudussa pöljä päivä, peräti viisi ässää! Sen lisäksi pisteitä australialainen kirjautti 18 ja teholukema oli +12. Oivanen sai nyt urallaan 800. torjuntapistettä täyteen. Tällä hetkellä miehen torjuntamäärä 307 pelatussa ottelussa on 802.

Viikonloppu rikastutti Hurrikaanin pistepussia viiden pisteen edestä. Siitäkin huolimatta Rantanen löysi viikonlopun kahdesta pelistä paljon parantamisen aiheita. – Tällä hetkellä ajetaan Busuljevicia sisään joukkueeseen. Jossain kohtaa Max Staples ja Kasimir Vuorinen tulevat myös, joten meillä joukkueen peliä kehitetään vielä pitkään.

Jesse Mäntylä nappasi tämän kauden ensimmäiset varoitukset. Mäntylä ei tyytynyt pelkästään keltaiseen korttiin vaan päätuomari Hakala antoi keltaisen kortin perään heti punaisen. Näin libero on aloittanut sakkokassan kartuttamisen.

Joukkueen pelit jatkuvat lauantaina Suomen cupin merkeissä Lempäälässä ja sunnuntaina pelataan Mestaruusliigaa Sastamalassa.

-HurrikaaniMedia-