TUTO Volley – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (25-21,19-25,15,25,23-25)

TUTO Volleyn ja Hurrikaani- Loimaan välinen kauden ensimmäinen paikallisottelu Turussa päättyi lopulta loimaalaisille neljän erän taistelun jälkeen. Ottelu oli koko ajan Hurrikaanin hallussa, vaikka lopulta vierasvoittoon vaadittiin neljä erää. Hurrikaanin kannalta tappiollista avauserääkin se hallitsi alussa, mutta erän puolivälin jälkeen kotijoukkue nosti sen verran tasoaan, että sai kirjattua erän itselleen. Toisessa ja kolmannessa erässä Hurrikaani teki ryhtiliikkeen, ja otti kuskin paikan heti erien alussa. Se oli pelin jokaisella osa- alueella turkulaisia vahvempi, vahvan hyökkäyspelaamisen pitäessä kotijoukkueen pulassa. – TUTO pelaa aika lailla eri tavalla, kuin mikään muu joukkue liigassa. Meillä meni erä verran päästä kiinni heidän pelaamiseen, vaikka treeneissä olimme sitä harjoitelleet, Olli Kuoksa kommentoi. Hurrikaaniluotsi nautti varmasti vieraspisteistä, sillä mies valmensi viime kaudella turkulaisia.

Voittoisien toisen ja kolmannen erän jälkeen, Hurrikaanilta saattoi odottaa ylimarssia myös neljännessä erässä. Tämä haave ei kuitenkaan toteutunut, vaan TUTO Volley sai nostettua pelillistä, ja piinasi vieraita loppuun saakka. Turkulaisten hakkuri Alek Rastamo (21pist. +15) hyökkäsi tehokkaasti, ollen joukkueen vaarallisin pelaaja. – TUTO pelaa hyvin, kun sillä kulkee. Tänäänkin osittain ihan mallikasta pelaamista, Kuoksa myönsi.

Hurrikaanin valmennus joutui Turun keskiviikko- illassa vaihtamaan Greg Pettyn pois kentältä, ja korvaamaan Kasimir Vuorisella amerikkalainen. Pettyn tehot jäivät 11 pisteeseen, mutta mies kärsi erityisesti hyökkäystehojen puutteesta. Kun Vuorinen marssi parketille, loimaalaisten vastaanottopelaaminen tehostui ja samalla takakentän puolustaminen tuli tiiviimmäksi. Kuoksan mukaan oli ennakkoon sovittu, että Vuorinen tulee Pettyn paikalle, jos tilanne sitä vaatii.

Vaikka Hurrikaani pelasi keskiviikkona laajalla rintamalla, Eetu Häyrinen (23pist. +16) 61% hyökkäystehoilla oli joukkueen kuningas. Erityisesti yhteispeli Santeri Välimaan kanssa ykköspaikalle, oli tyylikästä. Joukkueen ikänestorin lisäksi, Nooa Marttilan paluu pelikuntoon oli varsin tyydyttävä. Marttila saldosi 20 pistettä, kolme ässää ja yhtä monta torjuntaa. Häyrisen tapaan, myös Marttilan hyökkäystehot olivat 61%. – Meillä oli alussa ylilatausta, mutta toisessa erässä saimme oman pelin käyntiin. Ja pari seuraava erää olikin meiltä todella vahvoja, Marttila myhäili.

TUTO Volleyn peräsimessä ensimmäisen kerran viime kauden joukkueensa kohtannut Jani Niskakangas myönsi, että Hurrikaanin kohtaaminen oli erityinen tapahtuma. – Vaikka viime kauden joukkueesta ei jäljellä ole kuin pelaajaa, oli äijiä kiva nähdä. Kyllä siinä pelin aikana tuli katseita vaihdettua ja muutama sanakin huudettua, positiivisessa hengessä, Niskakangas nauroi. Niskakangas oli tyytyväinen joukkueensa tapaan tulla otteluun. – Olimme heti alussa mukana pelissä, meillä on aikaisemmissa otteluissa ollut paljon puutteita juuri ottelujen aluissa. Kun Hurrikaani hiukan tuskastui omaan pelaamiseensa, saimme ekan erän itselle.

Hurrikaani ei kauaa ehdi paikallispelin voitosta nauttia, sillä seuraava peli on jo perjantaina Loimaalla. Ja vastassa on liigan ehdottomasti tämän hetken kuumin joukkue Akaa- Volley. Kuoksa ja Marttila molemmat odottavat perjantai- illan kärkikamppailua kieli pitkällä. – Nämä pelit tulevat ratkaisemaan melko varmasti runkosarjan sijoitukset, Hurrikaanikäskijä paljasti. Samoilla linjoilla oli myös Marttila. – Akaa on hyvässä vireessä, alla euro- pelin kotivoitto. Siellä on kovakätisiä pelaajia, mutta perjantaina näytämme heille kaapin paikan, yleispelaaja vannoi.

-HurrikaaniMedia-