Isku – Hurrikaani 1-3 (23-25,25-22,23-25,22-25)

Hurrikaanin liigahistoria Pyynikin vierailuilta ei ole ollut mitään voittokulkua. Päinvastoin. Kotijoukkue Isku on viimeisten vuosien aikana juottanut saviseutulaisille katkeraa kalkkia. Nicola Gioliton johdattama Hurrikaani oli perjantai- illan tiukassa väännössä päättänyt parantaa historiankirjoja. Siinä se onnistuikin. Hurrikaanin voiton takasi pienempi määrä omia virheitä kuin Isku ja hirmuvireinen hakkuripeli. Mohamed Alhachdadi (21pist.+11) otti niskalenkin Iskun kolleegasta Samuli Kaislasalosta (13pist.+4).

– Mohamed oli tänään täysin elukka, kommentoi Lauri Rantanen hakuriaan. Alhachdadi aloitti pelin hiukan hapuillen, mutta toisen erän jälkeen marokkolainen pääsi sellaiseen vauhtiin, että se oli Iskun pelaajille kuin hiukkamyrsky suoraan vasten kasvoja. Marokon kauhu hakkasi palloa kaikkiaan 56% varmuudella Pyynikin parkettiin. Ainoastaan syöttöpeli on edelleen muuta pelaamista selvästi jäljessä. Mutta nyt jäänviileä Afrikan tähti teki ottelun ainoa ässäsyöttönsä tärkeään paikaan neljännen erän loppuun. Ja tämän jälkeen Mauri Kurppa nappasi yksin Iskun laitahyökkäyksen kiinni ja ottelun voidaan katsoa ratkenneen näihin kahteen henkilökohtaiseen ratkaisuun.

– Me emme ole mikään eläimellisesti puolustava joukkue vaan kovaa hyökkäävä. Se näkyi tänäänkin Pyynikillä, Giolito kommentoi. Varsinkin ottelun kahdessa ensimmäisessä erässä kotijoukkue liikkui ja puolusti tehokkaammin, päästen myös jatkopalloissa juhlimaan pistettä huomattavasti useammin kuin Hurrikaani. Mutta pitkän erätauon jälkeen tilastot tasoittuivat tässäkin ja lopulta vieraat nappasivat peräti 11 torjuntapistettä. – Meillä on ollut puolustuspelaamisen kanssa vaikeuksia, mutta osittain se on johtunut siitä, että emme ole päässet harjoittelemaan sitä kuusikolla. Pari kaveria on loukkaantuneena ja muutama armeijassa, Giolito perusteli puolustuspelin vaatimattomuutta.

Ottelu oli kaikkineen tyypillinen Iskun ja Hurrikaanin kohtaaminen. Tunnetaso nousi korkealle ja välillä päätuomari Esa Virta oli varsinkin kotijoukkueen päävalmentaja Jussi Heinon hampaissa. Ottelu ei missään nimessä ratkennut tuomaritoimintaan, mutta kotijoukkueen pelaamista saattoi ”keuliva” päävalmentaja enemmän haitata. Tällä kertaa Hurrikaani selvisi ilman varoituksia, mutta isäntien kakkosvalmentaja Pasi Palonen sai kertaalleen keltaisen kortin.

Voitto nosti Hurrikaanin jaetulle neljännelle sijalle, mutta sillä on neljä peliä vähemmän pelattuna kuin edellä olevilla Ettalla ja Lekalla.

-Hurrikaani tiedotus-