Lentopalloseura Etta – Hurrikaani- Loimaa 1-3 (25-18,12-25,19-25,15-25)

Hurrikaani- Loimaan kuluvan vuoden viimeinen vieraspelimatka alkoi lauantaina Oulusta, jossa Hurrikaania isännöi Lentopalloseura Etta. Etta on parin viimeisen viikon aikana ollut myrskynsilmässä, kun joukkueen on jättänyt erinäisten syiden takia molemmat ulkomaalaisvahvistukset, sekä joukkueen libero Miro Rasinperä. Kun ykkösseitsikon miehistä poistuu kolme avainpelaajaa, on sen pakko näkyä minkä tahansa joukkueen otteissa. Eikä Etta tee tässä poikkeusta. – Kyllähän kaverilla on aika kapea ryhmä, mikä näkyi tänään pelissä, Jussi Heino kertasi.

Avauserä oli vielä Ettan, mutta sen jälkeen Hurrikaani sai koneensa käyntiin. – Ekassa erässä ei toiminut mikään, tehtiin kymmenkunta omaa virhettä (12). Sen jälkeen roolit muuttuivat, ja peli aukesi meille, Heino mietti.

Eniten Ettaa kuritti Antti Ropponen (21pist. +17, 5 ässää), jota säesti Aleksi Muukkonen (21pist. +9) ja pitkästä aikaa peliaikaa saanut Miro Leinonen (11pist. 5torjuntaa).

-Oli kyllä nihkeä ottelun alku. Ensimmäisen erän jälkeen valmennus piti tiukan puhuttelun, ja sen jälkeen oma peli aukesi mukavasti, Ropponen kommentoi. Hakkurin mielestä taktiikka onnistui hyvin, ja myös torjuntapelaaminen oli mallikasta.

 

Ettalle tappio oli jo kuudes putkeen. Oululaiset ovat voittaneet edellisen kerran 12. päivä marraskuuta. Sen jälkeen voitot ovat karttaneet Ettaa kuin ruttoa. Tänään se pelasi hyvällä tasolla, ja taktisesti fiksusti ensimmäisen erän, mutta sen jälkeen joukkue tippui Hurrikaanin kyydistä.

 

– Oli mukava nähdä, että meidän uusi pelitapa alkaa kehittymään. Tässä tilanteessa se oli pakon sanelema, Ettan päävalmentaja Olli Kuoksa summasi. Kuoksan rooli tällä hetkellä ei ole kadehdittava. Joukkueesta on lähtenyt kaksi kirkkaita tuloksen tekijää (Michael Michelau,Jakub Petras). – Ollaan tavallaan palattu juurilleen, Kuoksa analysoi. Kokeneen valmentajan mielestä joukkueelle tärkeää on saada kokemusta, joiden kautta peli kehittyy. Lauantain peliin Etta sai kokoon yhdeksän pelaajaa, joten tarve uusille pelaajille on akuutti.

 

Ottelu oli ensimmäistä erää lukuun ottamatta täysin Hurrikaanin hallinnassa. Se dominoi ottelua jokaisella osa- alueella, mutta ei joutunut silti laittamaan ihan kaikkea peliin. Huomenna joukkue luultavasti joutuu kovempaan testiin Rovaniemellä, kun Team Lakkapää asettuu verkon toiselle puolelle. Tällöin tärkein tehtävä on saada rovaniemeläisten hakkuri Fredric Gustavsson kiinni. Jos Hurrikaani siinä onnistuu, helpottuu vierasvoiton ottaminen moninkertaisesti.

 

-HurrikaaniMedia-