Dima Dolgopolov (22v, 195cm) on Hurrikaanin uusi ykköspassari. Ukrainassa syntynyt ja kaikki maan juniorimaajoukkueet läpi käynyt oikeakätinen passari pelasi viime kauden Kazakstanissa.

– Olin monta vuotta Venäjällä valmentajana ja huomasin, että heillä junnumaajoukkueissa oli kova taso. Dima on fyysisesti erittäin vahva, joten harjoituksissa keskitytään enemmän tekniikan ja taktiikan kehittämiseen, itsekin ammattilaisena passarin tontilla viihtynyt Giolito analysoi. Italialaisluotsilla oli monta passarivaihtoehtoa, mutta Dolgopolov seuloutui parhaimmaksi vaihtoehdoksi Hurrikaanille. Ukrainalaispassarin vahvuudet ovat myös monipuolinen passipeli, jossa keskipelaajien käyttö hyökkäyksissä korostuu. – Haluan, että Hurrikaani pelaa jatkossa enemmän keskeltä, koska meillä on sillä tontilla tämän maan kovin mies (Matti Oivanen). Olisi typerää olla käyttämättä tätä täsmäasetta. Dolgopolov saapuu Loimaalle heinä-elokuun vaihteessa ja liittyy välittömästi joukkueen harjoitusvahvuuteen.

Australiasta saapuu yleispelaaja Luke Smith (24v, 204cm). Smithin tilillä on peräti 84 maaottelua Australian paidassa, joten miehestä odotetaan hyökkäysten tehokasta päättäjää. – Australian maajoukkueella on italialainen päävalmentaja (Roberto Santilli), joten kontaktini sinne suuntaan on kunnossa. Santillin mukaan Smithille tekee hyvää päästä isoon rooliin voittavassa joukkueessa, jotta mies saa lisää kovuutta. Viime kauden Smith pelasi Saksan Bundesliigassa.

– Hain yleispelaajan rooliin juuri hyökkäysvoittoista laitapelaajaa. Sen nyt sain, joten tyytyväinen olen. Minun pelifilosofiassa aloitusten nostovastuu on kahdella pelaajalla, joten Smith saa keskittyä enemmän hyökkäysten päättämiseen, Giolito kertoi. Tämä samanlainen vastaanottotaktiikka on käytössä myös Suomen maajoukkueella, joten Giolito tietää mistä puhuu. Yksi iso syy australialaisen palkkaamiseen on syksyllä pelattavat euro-pelit, joihin Hurrikaani jälleen osallistuu. Viime kauden hyvän menestyksen johdosta seura pääsee toiseksi kovimpaan cup-kilpailuun kun se saa osallistumisoikeuden CEV-cupiin.

– Haluan joukkueen menestyvän Euroopassa. Sillä on iso merkitys pelaajien ja koko seuran kannalta, että voitamme kovia eurooppalaisia seurajoukkueita. Olen ollut mukana valmentajana euro-cupeissa ja haluan sitä samaa menestystä nyt Hurrikaanilta. Uhraamme ehkä muutamia sarjapelejä euro- pelien kustannuksella, italialainen täräyttää. Yli kaksimetrisen Smithin odotetaan maajoukkuekokemuksen turvin johdattavan Hurrikaanin pitkälle seurajoukkuekilpailussa juuri ulottuvuutensa ansiosta. – Odotan pääseväni Loimaalle. Päävalmentajan suunnitelmat tulevalle kaudelle vakuuttivat, että Hurrikaani on minulle oikea seuravalinta, kommentoi Lontoon olympialaisissakin maatansa edustanut kengurumaan pommittaja.

Kesäharjoittelussa uudet sävelet

Kun valmennusvastuu vaihtuu, se tarkoittaa myös asioiden erilaista suorittamista. Nyt suurimmassa murroksessa on kesäharjoittelu, joka Ville Kakon johdolla on aikaisemmin ollut hyvinkin tiivistä yhdessä treenaamista. Nyt tuleva kesä on erilainen. Päävalmentaja ja Jesse Mäntylä, Matti Oivanen ja Eemeli Kouki ovat Suomen maajoukkueen mukana koko kesän. Sen lisäksi ulkomaalaisvahvistukset saapuvat elokuun alussa ja juniorit hikoilevat enemmän tai vähemmän Santahaminassa armeijassa. Toisin sanoen joukkue pääsee yhteisharjoituksiin vasta Mestaruusliigakauden kynnyksellä- jos silloinkaan.

Kausi nimittäin alkaa aika tarkalleen samaan aikaan kuin lentopallon EM-kisat. Näin ollen ainakin kotimaiset maajoukkuemiehet hyppäävät Hurrikaanin matkaan Gioliton johdolla vasta kauden jo alettua. – Tämä ei ole mikään ongelma. Tämähän vain tarkoittaa, että joukkueessa on kovia pelimiehiä kun edustavat maataan EM-kisoissa. Näin sen kuuluukin mennä. En näe siinä mitään ihmeellistä, Giolito kommentoi. Samanlainen tilanne on muuallakin Euroopassa huippujoukkueilla. Kun kisat ovat ohi, maajoukkuemiehet palaavat seurajoukkuevahvuuteen. Se on eri asia, kuinka paljon lomaa he fyysisesti tai henkisesti tarvitsevat kovan kesän jäljiltä. Se tilanne punnitaan yksilökohtaisesti myöhemmin.

Seura hakee seuraavaksi kakkospassaria ja yhtä yleispelaajaa. Tarkoitus on saada 12 pelaajan harjoitusvahvuus kokoon.

-Hurrikaani tiedotus-