Viime kauden kulta- ja hopeamitalistit laittoivat tiistaina lentopalloilevan Suomeen vipinää uutisoimalla uusista toiminnanjohtajista: Vammalan Lentopallo palkkasi Hanna Arve-Talvitien leiriinsä Hurrikaanista. Hurrikaani puolestaan nokitti välittömästi Arve-Talvitien Anssi Rämöllä. Kesäkuun alussa toiminnanjohtajana aloittava Rämö (30v) on loimaalaiselle urheiluväelle entuudestaan tuttu hahmo. Rämö toimi aikaisemmin koripalloseura Loimaa Bisonsin toiminnanjohtajana ja miehen omien sanojen mukaan ”jokapaikan höylänä”, kaikkiaan viiden kauden ajan.

– Sain soiton Hurrikaanin puheenjohtajalta Kari Myleniltä viime viikolla ja tarjous kieltämättä yllätti täysin. En odottanut tällaista puhelinsoittoa. Kyllä sitä piti perheen kanssa miettiä viikon verran, kahden lapsen isä tunnusti. Täysin tuntemattomaan ei Rämö lähde mukaan. Mies oli viime kaudella Hurrikaanin ottelutapahtumissa mukana ja siltä kokemuspohjalta hän teki myös päätöksen. – Huomasin viime kaudella, että Hurrikaanilla on valtavasti ihmisiä mukana ottelutapahtumassa ja kaikilla on omat vastuualueet. Sen lisäksi porukka on todella motivoitunutta ja innokasta. Uskon, että apukäsiä saan kun niitä tarvitsen.

Kun Bisonsin Korisliigataival päättyi edelliskauden jälkeen, hyppäsi Rämö erilaiseen työelämään. Vuoden verran mies ehti olemaan ”normaalissa” arjessa, kunnes urheilubisnes kutsui jälleen. – Suvi (avovaimo) on tähän mennessä ymmärtänyt ja näyttänyt vihreätä valoa, joten siitä homma ei jää kiinni. Toisaalta, Bisonsin vuosien aikana tuli luotua aika paljon yhteistyökontakteja, joista nyt on hyötyä. Myös paineensietokyky ja organisointi ovat varmasti peruja noilta ajoilta, Rämö miettii.

Alkava kesä kuluu mieheltä pitkälti vielä opetellessa seuran tavoille ja hahmottaessa organisaatiota ja työn kuvaa. Pääpaino uudella toiminnanjohtajalla on yhteistyösopimusten teossa, ottelutapahtumien kehittämisessä ja tarkassa talouden pidossa. – Mitään valtavia muutoksia ei ole luvassa, koska hyvin toimivaa konseptia on turha muuttaa radikaalisti. Pientä viilaamista tulee, mutta toiminnan taso on jo nyt erinomainen, Rämö kiittelee.

Hurrikaani on siirtynyt tämän kevään aikana vahvasti kohti loimaalaista lentopallo-osaamista. Päävalmentajana jatkaa paljasjalkainen loimaalainen Lauri Rantanen, joka viime kaudella valmensi joukkueen hopealle. Seura tiedotti jo aikaisemmin, että entinen Hurrikaani- pelaaja Jukka Vehviläinen liittyy johtokuntaan pelaajakoordinaattorin tittelillä. Näin Rämö on luonteva jatkumo toiminnanjohtajana sitä vahvaa loimaalaisväriä, jota Kari Mylen puheenjohtajana toivoikin. – Anssi oli alusta saakka meidän ykkösvaihtoehto. Meillä oli muitakin vaihtoehtoja, mutta Anssi tuntui heti oikealta henkilöltä hommaan, Mylen toteaa. Mylen nimeää perusteluina vahvan kokemuksen urheilujohtamisesta, nuoruuden ja energisyyden. Myös paikkakuntalaisena Anssilla on tietynlainen tunnettuus ihmisten ja yritysten silmissä, jota Mylen ja seurajohto arvostavat. – Meillä on nyt oikeastaan ensimmäistä kertaa työnjako selvillä: Rantanen valmentaa, Vehviläinen kokoaa joukkuetta ja Rämä johtaa toimintaa.

Työsarkaa kesäkuun alussa aloittavalla Rämöllä riittää. Loimaalla on viime vuosien aikana totuttu, että joukkue menestyy ja toiminta on laadukasta ja raikasta. Tuleva syksy näyttää, mitä uusi miestrio saa aikaan.

Anssin tavoitat parhaiten sähköpostilla anssi at hurrikaani.fi

-Hurrikaani tiedotus-