Hurrikaani on juhannusviikolla solminut vuoden mittaisen pelaajasopimuksen Mikko Suomalaisen (201cm,24v) kanssa. Keskipelaaja pelasi edelliset kaksi kautta joensuulaisessa Karelian Hurmoksessa ykkössarjaa. Alkava kausi on miehen ensimmäinen Mestaruusliigassa. Suomalainen oli keväällä Hurrikaanin järjestämässä try out- tapahtumassa ja otteet vakuuttivat seurajohdon ja päävalmentaja Jussi Heinon.

– Mielenkiinnolla odotan, mitä miehestä saadaan kauden mittaan ulos. Ihan hirveitä ei näin alkuun odoteta, mutta kovalla työllä saadaan varmasti tuloksia aikaan, Heino kommentoi uutta pelaajaa. Suomalainen aloitti lentopallon verraten myöhään, vasta 17-vuotiaana, pelaten sitä ennen kaikkia mahdollisia pallopelejä. Haminalaislähtöiselle keskipelaajalle pesäpallo on myös tuttu laji, mutta lopulta lentopallo valikoitui päälajiksi.

– Karhulan Veikkoja voi pitää minun kasvattajaseurana ja sen jälkeen olen ollut Hurmoksessa, Suomalainen kommentoi. Mies vakuuttui harjoitusleirillä käydessään valmennuksen tasosta ja siitä, kuinka hyvä organisaatio Hurrikaanissa on. – Kyllä huomasi, että täällä on menestytty viime vuosina. Kaikki asiat toimivat erinomaisesti. Harjoituksissa Jussi (Heino) keskittyy yksityiskohtaisesti pelaajien suorituksiin ja niistä saa heti palautteen. Samoin Jani Niskakankaan rooli fysiikkapuolella on iso ja ”Nisukan” tietotaito auttaa minua paljon, Suomalainen kertaa.

– Olen Joensuusta seurannut Hurrikaanin pelaamista viime kausien aikana ja huomioinut, että seura on eliittiä niin sosiaalisessa mediassa kuin myös organisaationa ja kaikessa tekemisessä. Nyt pääsen mukaan tähän seuraan ja olen siitä erittäin iloinen.

Suomalainen oli jo viime kaudella Loimaalla kun Hurmos kohtasi Suomen cupin välierässä Hurrikaanin. Vaikka peli oli aika yksipuoleinen Hurrikaanin näytös, viihtyi uusi Hurrikaanipelaaja kentällä ja Liikuntahallin tunnelmassa.

– Ei sitä tosiaan silloin osannut ajatella, että edustaisin vielä jossain vaiheessa Hurrikaania, hämmästelee 24-vuotias pelaaja sattumien summaa. Suomalainen saapuu Loimaalle ensi viikolla ja lopullinen muutto tapahtuu heinäkuun lopulla.


(Mikko Suomalainen. Kuva: Karelian Hurmos)

Ensi kausi pelataan ilman euro-otteluita

Suomalaisen sopimuksen lisäksi seurajohto teki päätöksen, ettei se osallistu alkavalla kaudella kansainvälisiin euro- cup- peleihin. Hurrikaani on ollut tuttu näky euro-kentillä vuodesta 2011 lähtien, mutta nyt kansainväliset kentät saavat jäädä. – Lentopalloliiton kautta tuleva taloudellinen tuki ei ollut nyt seurajohdon mielestä riittävä. Se olisi sisältänyt liikaa taloudellisia riskitekijöitä, joten päätimme yksimielisesti jättää väliin, toiminnanjohtaja Anssi Rämö perustelee päätöstä.

Samalla linjalla on myös päävalmentaja Heino, jonka mukaan kaikki seurat lyötiin tiukoille nyky-systeemin takia. – Vaikka euro-pelit ovat olleet syyskaudella piristys niin itselle, pelaajille kuin varmasti myös yleisölle, ymmärrän täysin seuran ratkaisun. Tänä vuonna tähän leikkiin ryhtyminen ei ollut järkevää, Heino summaa.
Kesäkausi kiivaimmillaan

Heino on pitänyt joukkueen kiireisenä ja hikisenä toukokuun puolesta välistä saakka. Meno kesätreeneissä on ollut tuttua ”heinomaista” fysiikka- ja lajiharjoittelua. – Ollaan rauhassa tehtyä duunia. Ei mitään älyttömän kovaa rääkkiä, mutta ei varmaan paljoa olisi voinut kiristääkään, vastaa päävalmentaja mystisesti kysymykseen kesäharjoittelusta. Heino lisää, että harjoituksia on kerran päivässä, mutta niiden kesto on sitten reippaasti yli kaksi tuntia kerrallaan. – Omatoimijakso alkaa heinäkuussa ja sinne annetaan pelaajille sitten yksityiskohtaiset ohjeet. Sen jälkeen palaa aamutreenit myös ohjelmaan.

Hurrikaani hakee edelleen passaria ulkomailta. Mitään konkreettista ei vielä ole ilmaantunut ja saattaa hyvin olla, että passariuutisia saadaan odottaa vielä kuukauden päivät. – Haetaan sopivaa passaria meidän joukkueelle. Se saattaa olla kokenut pelaaja tai sitten nuori amerikkalainen. Uskon kyllä, että löydämme sopivan passarin Loimaalle, Heino paljastaa.

-HurrikaaniMedia-