Pitkään ja hartaasti etsitty 12 pelaajasopimus on nyt tehty. Hurrikaani löysi pelaajan, joka Nicola Gioliton toiveiden mukaan pystyy pelaamaan sekä hakkurina että yleispelaajana. Ja tämä monitaituri on amerikkalainen Ryan Jay Owens (34v, 198cm). Suurin osa ihmisistä muistaa Owensin 08-09- kaudelta Tampereen Isku Volleyn paidasta. Tuolloin mies oli puhtaasti hakkuri, joka runkosarjassa saldosi yli 400 pistettä ja sijoittui pistepörssissä toiseksi. Hänet valittiin myös kauden jälkeen liigan tähdistöjoukkueeseen. Tämän kauden jälkeen pelipaikka on muuttunut vahvasti yleispelaajan rooliin.

– Minulle jäi Suomesta hienot muistot. Pelikaverit olivat Tampereella mahtavia. Suurimmat vaikutukset minuun tekivät Anssi Vesanen ja Tuomas Tihinen. Sekä silloin aivan junnuikäinen Tomi Mutka, joka ymmärtääkseni on jälleen samassa joukkueessa kanssani!

Owens myönsi, että Hurrikaani oli kesän aikana moneen kertaan yhteydessä ja tuli tunne, että mies todella halutaan Loimaalle pelaamaan. – Kansainvälinen valmentaja, jolla on kovat näytöt ja maine, totta kai kiinnostivat. Muistan myös Loimaan kotihallin ja fanit, jotka tekivät otteluista todella fanaattisia. Olen iloinen, että pääsen nyt tämän kotiyleisön kanssa samalla puolelle. Vaikka jenkkipelaaja on jo kokenut, riittää miehen omien sanojen mukaan nälkää menestyä edelleen.

– Joka päivä pitää tehdä kovin töitä, jotta keväällä saavutamme tavoitteen. Meidän pitää harjoitella, pelata ja valmistautua kuin ammattilaiset, jotta saavutamme tavoitteet niin kansallisessa liigassa kuin myös Euro-cupissa. Henkilökohtaisesti haluan vielä laittaa itseni pelaajana äärirajoille. Olen joukkueen kokenein, joten omalla esimerkilläni voin ohjata nuorempia ja puskea heitä eteenpäin.

Owensia voi luonnehtia todelliseksi maailmanvalloittajaksi. Vuodesta 2002 asti mies on pelannut Euroopassa, Etelä-Amerikassa ja Aasiassa. Miehen intohimoihin kuuluu myös taide ja sisustus, sekä urheilun saralta maastopyöräily, amerikkalainen jalkapallo ja lumilautailu. Suomeen Ryan saapuu yhdessä koiransa kanssa elokuun 14.päivä.

Owensin yhden vuoden mittaisen sopimuksen myötä joukkue on valmis alkavaan Mestaruusliigakauteen. Enempää pelaajia ei ole tulossa vaan nyt jalkeilla oleva joukkue on se, millä Loimaalla lähdetään kirkastamaan viime vuosien hopeaa.

Kakkosvalmentaja Lauri Rantanen on sopimuksen syntyyn tyytyväinen. – Owens tuo lisää ulottuvuutta laitaan ja samalla tulivoimaa. Meillä on nyt mahdollisuuksia pelata monipuolisesti ja vaihtopenkillä on laajuutta.

-Hurrikaani tiedotus-

 

Owens hyökkäämässä palloa 2009 keväällä Iskun paidassa

Owens hyökkäämässä keväällä 2009 Iskun paidassa